Zamrzanie PC, mrzne vsade kde sa mu chce

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Meken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Zamrzanie PC, mrzne vsade kde sa mu chce

Príspevok od používateľa Meken »

Pocitac mi stale mrzne po vymene grafickej karty (vymena kus za kus), pocitat mrzne vsade a kedy sa mu chce.. Bud zamrzne este na zaciatku pred nacitanim windowsu alebo pocas nacitavania alebo pocas plochy vitajte a dakedy stihnem dojst aj na internet na par minut no tiez to zamrzne alebo napr. pri instalaciu aktualizacii driverov atd... plus mrzne to aj v SAVE MODE a v BIOSE, uplne vsade.

Kde moze byt chyba, skusal som reset biosu, preinstalovanie windowsu... Predtym som dal quick error scan na HDD a bol cisty
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Zamrzanie, mrznutie v biose

Príspevok od používateľa test »

Podla mna je vhodne dat reklamovat dosku.
Meken
King
King

Re: Zamrzanie PC, mrzne vsade kde sa mu chce

DO teraz vsetko slapalo :p.. a mal som 2 mesiace (2x) grafiku v oprave, teraz mi uz vymenili grafiku za novu... tak som dosku 2 mesiace ani nepouzival, nechapem ako sa mohla pokazit, to by bola uz kur*a vyje*** nahoda.... Ako clovek vlastne zisti ci je to v doske? :P
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ona sa nemusela pokaziť teraz, možno spôsobovala problémy už predtým a ty si to chybne diagnostikoval na grafickú kartu. Prípadne ju pokazila práve poškodená grafická karta.
Skús ešte pomeniť pamäte, a pozreť či máš napastovaný procesor (skladal si ten počítač ty alebo niekto iný?), a ak to nepomôže tak to bude na 95% tou matičnou.
Meken
King
King

Grafika bola urcete pokazena, prehrievala sa a mrzli hry.... Zostava fungovala vyse roka bez akychkolvek problemov az teraz to zacalo tou grafikou, nic som tam nemenil :P. Asi to nemoze byt poskodeny HDD, HDD by asi nesposoboval mrznutie v biose alebo hned po zapnuty na boot bios menu :P. A ako myslis pomenit pamate, poprehadzovat RAMky? :P Procesor je urcite napastovany, ten nerobil vobec problemy a testoval som ho este pred reklamaciu grafiky, tam teplota nepresiahla 55stupnov

Základní deska ASUS P6X58D-E http://www.alza.sk/asus-p6x58d-e-d164649.htm záruka do 22. 10. 2013
Grafická karta ASUS ENGTX470/2DI/1280MD5 http://www.alza.sk/asus-engtx470-2di-12 ... 186172.htm *nová záruka do 22. 10. 2013
Procesor INTEL Core i7-950 Quad-Core http://www.alza.sk/intel-core-i7-950-qu ... 127020.htm záruka do 22. 10. 2013
Chladič na procesor NOCTUA NH-U12P SE2 http://www.alza.sk/noctua-nh-u12p-se2-d146125.htm
Pevný disk WESTERN DIGITAL Caviar RE3 500GB 16MB cache http://www.alza.sk/pevny-disk-hdd-weste ... d95612.htm záruka do 22. 10. 2015
Operační paměť CORSAIR 6GB KIT DDR3 1600MHz CL9 http://www.alza.sk/corsair-6gb-kit-ddr3 ... 115479.htm záruka do 22. 10. 2015
Počítačový zdroj CORSAIR TX650 http://www.alza.sk/pocitacovy-zdroj-cor ... d83911.htm záruka do 22. 10. 2015
Počítačová skříň CoolerMaster HAF 932 http://www.alza.sk/skrin-coolermaster-h ... 103849.htm
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ako v 95 % pripadov, najskor memtest, potom smart disku, skontrolovat zapojenie konektorov do dosky a teploty vsetkeho
Meken
King
King

najhorsie je to, ze to ja asi nijak neotestujem, kedze mi ten pc vacsinou do par minut zamrzne :P
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Pises ze 2 mesiace nebol pouzivany. Mozno to bude naozaj niekde v kabloch. Skus vsetko poprepajat ci to spravi nieco. Plus vyber Ramky aby tam bola len jedna, postupne povymienaj Ramky aj do inych slotov.
Meken
King
King

Bohuzial jedine co sa mi podarilo, je vycistit a skontrolovat kable.. Odpojil som ramky, nechal iba jednu.. ale co z toho ked mi to mrzne hned na zaciatku napr. (vzdy inak), napriklad hned pri tychto screenoch vid obr. 1 kde mi to zamrzlo pri odcitavani na 7 sekunde a nedalo sa nic robit , iba tvrdy reset.

Co sa z toho da vylucit alebo upresnit? teda co je alebo co isto asi nebude pricinou (myslim HDD, grafika, procak, ram...)
Prílohy
DSC_0477.JPG
DSC_0478.JPG
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak sa dostanes do biosu, tak zapni podporu klavesnice pre USB ci co ti to tam pise, ze nie je pripojena. Mozno by nebolo zle skusit resetnut bios cez pin na doske alebo rovno skusit flash biosu.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Prešiel som tému a jediné čo Ti helfne je "klasický" postup. Nakopni PC len s doskou, ramkou, onboard grafikou a lunexovým distro z CD, ak nezamrzne, zapoj dedikovanú grafiku. Ak zamrzne, je to asi doska, môže byť aj procák, aj ramka [veľmi málo pravdepodobné, to by Ťa bombardoval bsod a reštart]. Ak nezamrzne, zapoj disk, ak zamrzne, skús na disk na novú partíciu hodiť nejaký linux, ak zamrzne počas inštalácie, skontroluj disk v externom PC smart/surface.
Meken
King
King

Take vymozenosti nemam :P, takze to proste dam do servisu... PC je viac menej cely este v zaruke, takze sa to teoreticky moze poslat cele do alzy, ale zase budem mesiac cakat...

Tak dakujem vsetkym za rady
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Co cakas od Alzy, ze to budu testovat?
Meken
King
King

Ja neviem, pisu, ze za 15 euro zistia vadu a potom to zreklamuju. Zatial som reklamoval iba samostatne kusy, ale ktovie ci ta pokazena grafika neodpiekla viac veci.. No ale akurat to idem zaviest tu do LM do servisu imafex, tak sa na to pozru a zistia kde je chyba hadam :P

//autoeditácia príspevku (09 Nov 2012, 11:02)
Tak dnes mi volali zo servisu a zistili , ze vadna je ta nova grafika. Ze v novsich pocitatoch, kde je I7 atd nefunguje, proste mrzne a vstarsich strojoch ide... Z 5pc , ze v 3 nesla... Takze ti kkti v alze mi vymenili pokazenu grafiku za pokazenu grafiku... ma je*** z tej alzy.. Nikdy viac. Radsej dam o 50 euro za grafiku viac a kupim ju v kamennom obchode. Takze zase 3x to reklamovat do alzy a cakat mesiac na vyjadrenie a to este bude ten problem, ze im to tam moze ist a mne to nejde...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Neurobili teda asi nic ine, len to dali do par inych pocitacov a vybavene. To si mohol spravit aj ty, skusit to o jedneho kamarata, druheho a bolo by po probleme.
Napísať odpoveď