Monitor do 110€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
nifelvind
Amateur
Amateur

Monitor do 110€

Príspevok od používateľa nifelvind »

Ahojte, moj stary monitor sa mi pokazil a kedze mam obmedzeny fond a po kupe noveho TV a mobilu mi zostalo okolo 110€.

Chcel by som teda nejaky kvalitny monitor, najcastejsie pouzivam PC na hranie hier / programovania.

Dakujem Vam uz vopred. Mam par tipov z Alzy, tod su:

http://www.alza.sk/21-5-acer-g226hqlbbd-d331363.htm
http://www.alza.sk/22-acer-v223hqlcbd-d355490.htm
http://www.alza.sk/21-5-acer-s220hqblbd-d310306.htm

Zabudol som: Bolo by dobre, keby to malo aj VGA aj DVI. Mam graficku kartu s DVI ale nemal som sancu ho vyskusat, pretoze bolo zevraj pokazene. Nemusi to byt full HD ale tak neni zle ked to je. Neviem ake mam pouzivat rozlisenie, na starom monitore som mal 1440x900, bol to 16:10. Teraz mam dajake stare 17, taky ten velky monitor :D :D Takze nemusi byt full HD, moc sa do toho nerozumiem ale zevraj s vyssim rozlisenim sa zmensuje aj FPS.

//autoeditácia príspevku (03 Nov 2012, 17:11)
Ja viem, ze otravujem ale nik nema k tomu co povedat ? :D V Pondelok by som rad objednal uz :D
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Monitor do 110€

Príspevok od používateľa uplink »

Chcel by som nejaký kvalitný monitor na hranie hier a programovanie. Napísal si Acery.

Slovo kvalita sa pohybuje od značiek ako je iiyama, dell, hp, eizo, nec, . Kompromis je lg a samsung. Nie Acer. Nie Benq. Nie Fujitsu. Takže skús vybrať niečo od iiyama, hp, lg, alebo samsungu a potom sa možno niekto aj vyjadrí :)
Delicious
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Delicious »

Ja mám samsung. Maximálna spokojnosť s monitorom som nemal žiadne problémy za tie 2-3 roky čo ho mám. :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Delicious - ja mám tepláky z Miletičky 12 rokov, stále sú v pohode, nosím ich každý deň. Nemám s nimi problémy. To neznamená že to nie sú šmejdy, a že nemajú tendenciu sa rozmlátiť skôr ako niečo kvalitné.
Delicious
Light Expert
Light Expert

uplink - Chceš mi povedať, že samsung značka je šmejd? pomer kvalita - cena je dobrá, preto som sa aj ja rozhodol pre samsung. Keby mu mám poradiť niečo kvalitnejšie tak sa rozhodne do 110€ nevojde.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Áno, značka Samsung je megašmejd. Tak isto ako LG, ale je to menšia katastrofa ako Acer a Benq. Ak si to teda chcel počuť takto.
Delicious
Light Expert
Light Expert

uplink - Nejdem ti brať tvoj názor, ale ja mám so značkou samsung len kladné skúsenosti, či už je to televízor, mobil, alebo monitor.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Aj ja, len tie "najlepšie" preto chodím do Petržálky do autorizovaného servisu s telkami každý týždeň a majú tam "narváno". Zatiaľ čo v takom Panasonicu pri telkách je prázdno. Tak isto chodievam do Prievozu do autorizovaného servisu tak 1x za dva týždňe s LED/LCD panelom od Samsungu, tiež tam majú narváno. Takže good luck a som rád že Ti to drží. Ľudia pre ktorých skladám compy a upravujem domáce kiná Bohu žiaľ také šťastie nemali.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Dobru skusenosť môže mať človek aj s činskou noname elektronikou z ebay za par dolarov. To ale nie je dôkaz kvality. Na strane druhej je ale pravda, že za 110€ toho veľa nenavybera.
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Co tak toto? 22" IPS, LG. Stoji sice o 10€ viac, ale tak predsa.

http://www.shark.sk/monitory/lg-ips224v ... -cierny-0/
nifelvind
Amateur
Amateur

uplink napísal:Delicious - ja mám tepláky z Miletičky 12 rokov, stále sú v pohode, nosím ich každý deň. Nemám s nimi problémy. To neznamená že to nie sú šmejdy, a že nemajú tendenciu sa rozmlátiť skôr ako niečo kvalitné.
Prepac, beriem spat slovo kvalita, napisal som, ze s tym skusenosti nemam a tak. Ale aj tak to bude stale lepsie, nez to 17" CRTcko co mam teraz. Viem, ze za 110€ sa toho nic kvalitneho neda kupit ....

Mam doma Samsung TV a nestazujem sa, preto som napisal hento. Neviem co je lepsie, co nie. V predajni mi povedali, nech si zoberiem Samsung lebo je najlepsi. Nikomu nazor neberiem.

//autoeditácia príspevku (03 Nov 2012, 21:01)
uplink napísal:Chcel by som nejaký kvalitný monitor na hranie hier a programovanie. Napísal si Acery.

Slovo kvalita sa pohybuje od značiek ako je iiyama, dell, hp, eizo, nec, . Kompromis je lg a samsung. Nie Acer. Nie Benq. Nie Fujitsu. Takže skús vybrať niečo od iiyama, hp, lg, alebo samsungu a potom sa možno niekto aj vyjadrí :)
Co takto Asus ? Mozno by som sa este pohrabal po vackoch a zmestil sa do ceny 150€ tak ale nasiel som aj nejaky iiyama 20" za 124€ na alze. http://www.pixmania.sk/sk/sk/11201208/a ... 1-5-f.html alebo http://www.pixmania.sk/sk/sk/12601320/a ... ed-22.html ... nemusi byt ani full hd ako som povedal, moja grafika je ATI HD 5770 a pouzival som ju na 1440x900 takze je mi to asi aj jedno ake tam bude rozlisenie, ak je pravda, ze s vacsim rozlisenim ide dole FPS tak mi bude zbytocne mat velky monitor/full hd ked to nevyuzijem a budu mi sekat hry.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Prosim ta uplink co su tie udaje TCO a GTG ?
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

http://en.wikipedia.org/wiki/TCO_Certification

GTG is the gray to gray response time whilst other have different response times. So if a monitor is advertised with 5ms gtg it may have a higher practical response time.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Su to vymyslene cisla, ktore si netreba vsimat. Marketingove ciselka. S realitou to nema nic spolocne.

Nifelvind: neviem kde si prisiel na to, ze to bude lepsie ako CRT. Ziadny LCD nema na priemerne CRT. Par vyhod to ma, ale ziadne sa netykaju kvality obrazu.
nifelvind
Amateur
Amateur

Ryan Giggs napísal:Su to vymyslene cisla, ktore si netreba vsimat. Marketingove ciselka. S realitou to nema nic spolocne.

Nifelvind: neviem kde si prisiel na to, ze to bude lepsie ako CRT. Ziadny LCD nema na priemerne CRT. Par vyhod to ma, ale ziadne sa netykaju kvality obrazu.
Moze byt, ale tak uz dlhe roky som mal CRT, konecne som presiel na LCD a to bola paradicka zase tento maly monitor, na ktorom nic ani poriadne nevidim, je velky a este je aj obly obraz :D

//autoeditácia príspevku (04 Nov 2012, 9:45)
Okey a co takto ASUS / Packard Bell / HP Philips? Este chcem vediet nazor a asi zoberiem tu iiyamu
Napísať odpoveď