založak pre server

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
matoH12
Medium Expert
Medium Expert

založak pre server

Príspevok od používateľa matoH12 »

Zdravím
chcel by som poradiť s kúpou záložného zdroja pre server. Na internete som našiel niektoré varianty. Maximálna cena 60€
http://spidernet.ekatalog.biz/zbozi/for ... p=z:291907
Ďakujem
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: založak pre server

Príspevok od používateľa audiotrack »

hoď ho do serverovne a máš vystarané. Tam majú dieslové agregáty, čo naštartujú a môžu frčať aj dni bez elektriny. Toto ti vydrží maximálne 10-15 minút a potom ti ten server aj tak padne. Navyše ešte keď vyberáš z tých najlacnejších, tak ani nie je čo radiť. Na server by som toto osobne nikdy nezapojil
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

2audio, pozri na posledne dva vypadky v Lightstorme. Agregaty boli a aj tak zlyhal bud ludsky faktor, alebo elektronika a napajanie v rackoch.
matoH12
Medium Expert
Medium Expert

s tým nepočítam že vydrží dosť mne ide hlavne o filtrovanie krátkych výpadkov a zvlnenia siete keďže elektrika je stabilná dosť. Najlacnejší založak nieje bohvie čo, ale zase zatiaľ len rozbieham projekt nemám peniaze nejak vymýšľať a poriadni stoji viac ako tých 60€.
Chcel by som hlavne vedieť či vydrží lebo čo som mal pôvodný ten odišiel keď asi 5x vypla a zapla elektrina ale toto je line interactiv pôvodný bol OF-line, takže taky problém by nemal nastať či sa mýlim ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a koľko výpadkov elektriny mali, a ty ani nikto iný si to ani nevšimol? Pri jeho smiešne lacnom záložnom zdroji mu ten server bude padať jedna radosť, veď to neudrží ani kým k nemu príde a dá ho vypnúť korektne aby sa niečo nepokazilo. Taký extrém ako uvádzaš je nepodstatný, lebo keď sa to stane, tak ťa nezachráni nič. Ale ak chceš to riziko minimalizovať, určite by som sa nespoliehal na 60€ zdroj, ktorý je tak dobrý možno na pracovný počítač nech si stihnem uložiť rozpísaný word ak vypadne elektrina.

//autoeditácia príspevku (04 Nov 2012, 14:54)
ak bude tých 5 výpadkov blízko seba, tak nevydrží. Aj ten záložný zdroj potrebuje čas na dobitie. 5 výpadkov blízko seba je to isté ako jeden dlhý. Stačí aby každý z nich trval 3-4 minúty a neutiahne ti to
matoH12
Medium Expert
Medium Expert

OK ale asi to bude lepšie ako bez založneho :)
Ked´ by som sa ešte mohol spýtať tak môžem dat ešte jednu batériu k tomu založnemu čiže by boli dve paralelne zapojene tým by sa predĺžila doba behu na batérie. Druha batéria je tiež 7,2Ah
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ak vôbec umožňuje pridanie druhej batérie, o čom pochybujem vzhľadom na jeho malé rozmery. Asi tam má iba jednu batériu, ktorú môžeš v prípade potreby vymeniť za novú.
matoH12
Medium Expert
Medium Expert

Takže ak by som napríklad umiestnil batérie von zo založaka a tam by som ich prepojil tak by sa stratila záruka na samotní založak a aj elektroniku?
Len neviem potom ako to je s zahrievaním samotnej elektroniky lebo čo som mal založaky APC tak tie sa po dlhšie prevádzke dosť nahriali čo potom viedlo k ich odpáleniu.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

To, ze sa zapol zalozny zdroj sa da lahko detekovat a zautomatizovat tak, aby sa ten stroj vypol korektne aj sam.
matoH12
Medium Expert
Medium Expert

vypnutie sa da ale ono ide sa potom server hneď po nábehu elektriny aj zapol

//autoeditácia príspevku (04 Nov 2012, 20:56)
a čo si myslite o tomto záložnom zdroji keďže sa mi vyskytla možnosť výhodnejšej kúpy

Kód: Vybrať všetko

http://www.hej.sk/zalozny-zdroj-fortron-fortron-ups-fsp-galleon-3000-va-tower-online-ppf3600107/
Napísať odpoveď