ideapad y560 problem s displayom
-
acid
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
ideapad y560 problem s displayom
Zdravim. Skusim vam popisat problem ktory mam s displayom na ntb lenovo ideapad y560 a potreboval by som poradit ze co s tym. Lavy pant je akoby uvolneny (alebo je tam nieco prasknute, niesom si uplne isty) a ked ntb otvaram - zatvaram je labilny, display nedrzi pevne v jednej polohe. Display sa obcas vypne - teda resetuje sa driver na grafu, a ked sa resetuje uspesne tak ide dobre, ked nie tak dostanem bsod atikmpag.sys. Pripadne display nezasviety vobec ked sa vypne a restartujem pc, vtedy treba pokyvat monitorom a naskoci to. Tato vec sa mi deje uz asi 2 mesiace, no niekedy to ide dobre, niekedy nie. Nezda sa mi ze by to bolo v grafike, skor v kontakte medzi displayom a grafou, pripadne sw problem ? Ked je totiz display v polohe ze sa nevypne a funguje normalne, mozem robit hocico, hrat hru pozerat film atd a grafika funguje 100 percentne. V sw som skusal naozaj vsetko, preistalovat ovladac na grafu (aj cez driversweeper), no nech nainstalujem hociaky ovladac robi to stale. Jedine co som neskusal je reinstalovat windows. Mam v tom win 7 x64 home premium. To ze je pant - display uvolneny bude asi tym, ze mi priblizne pred mesiacom vypadla jedna sruba pri lavom pante, a nejde nasrubovat naspat (
). (doplnujuce info - notebook mi spadol asi pred pol rokom, no vtedy sa nedialo nic, neviem ci to ma s tym spojitost + ziadna z tychto veci sa nedeje ked zapnem do safe modu, mozem hybat displayom ako chcem a funguje normalne, nevypne sa.) Co s tym ? Nechcem hned davat na reklamaciu a mesiac cakat, potrebujem ho do skoly.
-
terrens
Light Star
Re: ideapad y560 problem s displayom
Zdarec,
ak Ti to vyhadzuje BSOD, tak to zlými pántami nebude. A keďže Ti to v SAFE mode ide tak ako má, tak by som povedal že to bude jedine tým ovládačom na grafiku.
Pošmátraj v pamäti- neupdatoval si ho nedávno? Tak či tak skús staršiu verziu ovládača.
Ďalšia vec, na stránke PCHF rozoberali podobný problém, kde si môžeš prečítať odpovedajúci príspevok od Medmonkey-a.
V skratke- chyba v odnoži DirectX. Keď systém zistí že GPU nereaguje, resetuje obidva drivre a GPU. Úspešný reset znamená že to nabehlo v poriadku. Neúspešný Ti zase vyhodí BSOD s tým súborom "atikmpag.sys". Hovorí že je to zvyčajne HW problém, než SW... Môže to spôsobovať pretaktovanie, prehrievanie, nedostatok šťavy(slabý zdroj- v prípade NTB asi vylúčené), alebo vážny HW problém.
No každopádne vyskúšaj starší driver.
Držím palce.
ak Ti to vyhadzuje BSOD, tak to zlými pántami nebude. A keďže Ti to v SAFE mode ide tak ako má, tak by som povedal že to bude jedine tým ovládačom na grafiku.
Pošmátraj v pamäti- neupdatoval si ho nedávno? Tak či tak skús staršiu verziu ovládača.
Ďalšia vec, na stránke PCHF rozoberali podobný problém, kde si môžeš prečítať odpovedajúci príspevok od Medmonkey-a.
V skratke- chyba v odnoži DirectX. Keď systém zistí že GPU nereaguje, resetuje obidva drivre a GPU. Úspešný reset znamená že to nabehlo v poriadku. Neúspešný Ti zase vyhodí BSOD s tým súborom "atikmpag.sys". Hovorí že je to zvyčajne HW problém, než SW... Môže to spôsobovať pretaktovanie, prehrievanie, nedostatok šťavy(slabý zdroj- v prípade NTB asi vylúčené), alebo vážny HW problém.
No každopádne vyskúšaj starší driver.
Držím palce.
-
acid
Light Star
praveze som uz skusal plno verzii ovladacou
pretaktovany nieje, prehrievat sa neprehrieva, mam ho na chladiacej podlozke..
//autoeditácia príspevku (06 Nov 2012, 16:30)
Uz som na to (asi) prisiel. Kedze sa display neustale vypinal chytil som nervy a rozobral cely notebook. A vyzera to tak ze problem bol v tom, ze na kabel od grafy k monitoru tlacil plast pri reprakoch. Dal som ho nizsie, zmontoval ntb spat a vsetko ide tak ako ma. Tymto chcem aj pozdravit odbornika, jedneho nemenovaneho technika ktory ntb naposledy cistil a ten kabel takto dal..
//autoeditácia príspevku (06 Nov 2012, 16:30)
Uz som na to (asi) prisiel. Kedze sa display neustale vypinal chytil som nervy a rozobral cely notebook. A vyzera to tak ze problem bol v tom, ze na kabel od grafy k monitoru tlacil plast pri reprakoch. Dal som ho nizsie, zmontoval ntb spat a vsetko ide tak ako ma. Tymto chcem aj pozdravit odbornika, jedneho nemenovaneho technika ktory ntb naposledy cistil a ten kabel takto dal..
-
Lukkas
Star
Ahoj, daj ho na reklamaciu, priamo do Lenova. Zavolaj na "+421 800 197 462. " To je Hotline. Nadiktujes cislo zo spodu notebooku, pride kurier zoberie ho. A do tyzdna ho mas spat. Reklamoval som presne takyto problem, len uz bol pant uplne utrhnuty.