sused ku mne doniesol na opravu jeho book. Win sa nenaštartuje, vypisuje chybu ktorá je bežná pri infikovanom OS tak som HDD zapojil do môjho PC a prebehol ho viacerými AV a antimalware utilitkami. Niečo to našlo no ani po odstránení nechce OS naskočiť tak som sa rozhodol o preinštalovanie windowsu a tu som sa aj zasekol.
Bios je zaheslovaný, skúšal som štandardné heslá pre Phoenix no nič. Potom som sa rozhodol vytiahnuť baterku z dosky no nedokázal som ten book rozobrať (vytiahol som všetky skrutky no aj tak som nedokázal dať spodný kryt dole) a to som ich rozobral už viacero no tuto to proste nejde.
Taktiež som vygooglil že táto firma má heslo uložené niekde na samostatnom čipe a vybratie baterky by vraj nepomohlo.
Nevie niekto ako ten bios odheslovať?
Nainštalovať OS dokážem aj bez hesla (na 99%) no to heslo by som potreboval odstrániť.
Čo som sa dočítal tak treba zavolať k nim do firmy, nejako sa osvedčiť ako kupca toho booku a za poplatok mi vraj majú povedať heslo. Na to im ale kašlem.
Vďaka.
//autoeditácia príspevku (06 Nov 2012, 22:12)
Spoiler
Ok, tak po fotmáte disku mi pri jeho zapojení do PC vypisuje chybu (Disc read error).
Momentálne mám HDD v PC a kontrolujem v ňom chyby. Čo som si prečítal tak u niektorých to bolo káblom no v booku nie je kábel, tam sa hdd len zasunie.
Nevie niekto čo s tým? Bohužiaľ nemám náhradný mini HDD a oba SSD čo mám využívam, takže tam nemám čo otestovať.
Vďaka.
Momentálne mám HDD v PC a kontrolujem v ňom chyby. Čo som si prečítal tak u niektorých to bolo káblom no v booku nie je kábel, tam sa hdd len zasunie.
Nevie niekto čo s tým? Bohužiaľ nemám náhradný mini HDD a oba SSD čo mám využívam, takže tam nemám čo otestovať.
Vďaka.