díky
Dovolená na Slovensku 2012/2013
Dovolená na Slovensku 2012/2013
Máte někdo tip na pěknou, ale zároveň i levnou dovolenou na Slovensku?
Přemýšlím nad slevovým portálem, ale ještě jsem nikdy pobyt/zájezd přes ně nekupoval.
díky
díky
Naposledy upravil/-a audiotrack v 31 okt 2012, 10:06, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: reklama - link zmazaný
Dôvod: reklama - link zmazaný
Re: Dovolená na Slovensku 2012/2013
Tak hľadáš dovolenku alebo zľavový portál?
Čo sa týka zliav, doporučujem pozrieť: http://zlavy.sme.sk/ súhrn asi tých najväčších slovenských zľavových portálov...

Slovensko je veľmi pekná a zaujímavá krajina, a je tu množstvo možností pre dovolenku a výlety, záleží len či preferuješ hory,kultúrne pamiatky, kúpele a pod. Zas druhá vec sú financie a to sa už ťažšie vyberá. Ale určite na Slovenku Tatry, či už Vysoké alebo Nízke,Terchová a s nou spojené výlety a túry do Jánošíkových dier, za návštevu tiež stoja Bojnice (kúpele+ zámok), historické mestá Kremnica, Banská Štiavnica. Je tu toho mnoho. 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
bella20: Dovolim si oponovat tvojmu vyberu. OK, Tatry beriem, ci Vysoke alebo Nizke. Co vsak Terchova, ved tam poriadne nic nie je (ano, krasne prostredie, syr, korbaciky, ale co tam??? Vylet do Janosikovych dier je na jedno poobede, pripade to spojit s Rozutcom, Krivanom a pochodit kopce. A Bojnice, vsak tam je snad len zoo a zamok. Ku mestam ako Kremnica a Banska Stiavnica, o tom sa tu uz pisalo niekedy v lete a vysledok bol taky, ze Banska Stiavnica je mesto v ktorom nie je kam ist.
Stale je Stiavnica na tom ovela lepsie ako Kremnica.
hojko: Ale to isté, čo o Terchovej môžeš povedať aj o Tatrách - pochodiť pár kopcov, Tatralandia, dajme tomu, že Štrbské pleso, kde nič dokopy nie je a dosť...tento rok som bol aj v Tatrách (4 dni) aj v Terchovej (2 víkendy) a keby si mám vybrať, tak si znovu vyberiem Terchovú - napr Diery a Zbojnícky chodník sú najkrajšie túry na akých som doteraz bol, niečo také ako hrebeňovka vo Vysokých Tatrách v podstate nehrozí, tiež tam je v pohode dostupný Šútovský vodopád...Takže vôbec by som sa nebál toho, že by som za počas 7-10 dňovej dovolenky v Terchovej nudil a pri výbere vhodného termínu (napr počas Jánošíkových dní, Budzogáňu...) už vôbec nie...
-
audiotrack
VIP
ako domáci musím zase oponovať ja tebehojko napísal:...A Bojnice, vsak tam je snad len zoo a zamok...
-
uplink
VIP
Nechcem byť captain obvious, ale tomu borcovi šlo evidentne len o ten backlink, ktorý audio zmazal. Samozrejme to neznamená že nemáte pokračovať v diskusii 
-
audiotrack
VIP
to je jasné že mu išlo o reklamu, ale téma sa celkom chytila a prečo nedať pár návrhov kam sa v lete vybrať?
Mňa by zaujímal napríklad hojkov tip 
Tak čo sa týka tých Bojníc ako audiotrack poznamenal, nie je to len zámok a zoo.Sú tu kúpele kde sa dá aj celý den strávit,dalej kupalisko Čajka,pre nadšencov turistiky turistické a cyklo chodníky,návšteva Prievidze, návšteva napr. nedalkej Chalmovej,kde je takžiež kúpalisko, návšteva Hornonitrianskeho Banského skanzenu, Horná Nitra má čo ponúknuť a dá sa tu vytvoriť perfektný program. Čo sa týka Banskej Štiavnice tak zase je to samotné historické centrum, návšteva múzeí,návšteva Starého zámku, Nového zámku, taktiež môžeš návštiviť Banské múzeum v prírode, návšteva kaštiela vo Sv. Antone,výlet do Sklenných Teplíc,túra na Sitno.Tú Banskú Štiavnicu som uviedla ako miesto kde by mohol bývať a z nej podnikať výlety do okolia.Kremnica- návšteva stredu Európy,opät túry na Krakuliach, Skalka, historické centrum Kremnice- minciareň, kostol sv.Kataríny. Takže tak nejak....
Ak Štiavnica tak v lete...
1) kúpanie v jazerách
2) výstup na Sitno
3) sv. Anton (klasické múzeum + poľovnícke múzeum + arboretum v záhrade), možno chytíš aj nejaké poľovnícke slávnosti (Dni sv. Huberta) alebo niečo podobné
4) samotná Štiavnica
That's all.
V Bojniciach som bol pred pár rokmi a okrem hradu a ZOO tam fakt nič nie je. V podstate porovnateľné so Štiavniciou. Cestovný ruch na Slovensku je nula bodov... Ideálne je možno na 2 dňové výlety, ale to je zas škoda peňazí za nocľah niekedy.
KARMA: Hej, begbeee sa tam nudil. Davy nemcov (židov, škandinávcov, rusov, ukrajincov, dánov a hoľanďanov) prúdia aj do Dudiniec, ale normálny človek sa tam nudí za 3 hodiny. A nudia sa tam aj oni a preto tam majú takmer nonstop bus s ktorým chodia na výlety po celom Slovensku.
1) kúpanie v jazerách
2) výstup na Sitno
3) sv. Anton (klasické múzeum + poľovnícke múzeum + arboretum v záhrade), možno chytíš aj nejaké poľovnícke slávnosti (Dni sv. Huberta) alebo niečo podobné
4) samotná Štiavnica
That's all.
V Bojniciach som bol pred pár rokmi a okrem hradu a ZOO tam fakt nič nie je. V podstate porovnateľné so Štiavniciou. Cestovný ruch na Slovensku je nula bodov... Ideálne je možno na 2 dňové výlety, ale to je zas škoda peňazí za nocľah niekedy.
KARMA: Hej, begbeee sa tam nudil. Davy nemcov (židov, škandinávcov, rusov, ukrajincov, dánov a hoľanďanov) prúdia aj do Dudiniec, ale normálny človek sa tam nudí za 3 hodiny. A nudia sa tam aj oni a preto tam majú takmer nonstop bus s ktorým chodia na výlety po celom Slovensku.
-
mirak2
Hardcore addict
mam pocit, ze kosicka zoo je vacsia a bojnicka je najstarsia na slovensku... bol som v bojniciach na dovolenke a aj kupalisko celkom ujde... a co sa tyka kupalisk, tak sa rad vraciam do Podhajskej, som vyznavac teplej vodyaudiotrack napísal: ako domáci musím zase oponovať ja tebeHej, zoo.. ale najväčšia na slovensku. Neviem či si v nej niekedy bol, ale kým ju prejdeš celú, musíš si rezervovať minimálne 3 hodiny na systém kuk a idem ďalej. Ak sa chceš zastaviť aj v stánkoch na občerstvenie, ak ste rodina s malými deťmi a chcú aj atrakcie čo tam sú a podobne, tak je to pekne krásne na celé poobedie. Zámok to isté. Jeden z najstarších na slovensku, a hovorí sa že jeden z najkrajších v strednej europe. Ak chceš ísť na prehliadku, tak len hodinu sa načakáš kým prídeš na radu, taký je záujem. Samotná prehliadka tiež nie je vôbec krátka, a ak si dáš veľký okruh, máš to tiež na celé doobedie. A okrem zámku a zoo sú v bojniciach kúpele, kde sa môžeš ísť vyšantiť do bazénu či zregenerovať na masáži a pobehať príjemné prostredie. To máš program na ďalší deň. K tomu pripojiť návštevu Prievidze, čo je na skok a prejdeš pešo. V pohode by som dokázal spraviť návšteve program. Vôbec to nie je iba zámok a zoo. Okrem toho, keď už takto, tak ktoré mesto na slovensku je pre teba ideálne na dovolenku? Vo väčšine miest nemáš ani zámok, ani zoo. Námestie prejdeš za pár hodín a čo viac? A veľké mestá ako košice či bratislava, to nie je dovolenka. Tam si neoddýchneš, a tiež tam nemáš čo pozerať. Historické centrum je na pár hodín a čo potom? Zase len ten hrad a zoo
v stiavnici som bol v lete a je tam co pozerat... stiavnica je pekna, blizko sv. anton tiez, nedaleko je aj banske muzeum s prechadzkou v bani, kde som si asi 5krat trepol hlavu o strop... pomerne blizko v dedinke Vyhne je aj pivovar steiger, najstarsi na slovensku, kde sa tiez robia exkurzie, maju tam aj biatlonovy areal, fajn welness a kupalisko a priroda je tam tiez skvostna... kto chce, program si urobi hocikdebegbeee napísal:Ak Štiavnica tak v lete...
1) kúpanie v jazerách
2) výstup na Sitno
4) samotná Štiavnica
That's all.
-
hojko
Site Admin
audiotrack: Tak mi teda oponuj. V zoo v Bojiniciach som bol mozno aj 10x, jeden alebo dvakrat na zamku. Tak teraz mi povedz, ze co take ma caka v Prievidzi, vymenoval si zoo, zamok, stanky s obcerstvenim a potom??? Ked tam pojdem na 5 dni, tak som vybaveny za pol dna a potom budem lezat na izbe alebo sa pojdem ostatne dni kupat do Bojnic???
Mozno na tom nieco pravdy bude
Mozno na tom nieco pravdy bude
-
audiotrack
VIP
1. deň: doobeda pobehať bojnice, poobede zoo, večer absolvovať nočnú prehliadku zámku. V lete istotne vychytáš aj nejaké tématické dni. Obed napríklad v zámockej reštaurácii.
2. deň: napríklad kúpalisko čajka, termálne kúpalisko chalmová, obed odporúčam na salaši vigláši, kde si môžeš dať tradičné slovenské jedlá. Môžeš si aj ísť zahrať minigolf.
3. deň: návšteva prievidze - nejaké nákupy suvenírov, návšteva Mariánskeho kostola - postavený v roku 1260 so starým cintorínom kde je veľa významných osobností slovenska, večer premietanie filmov v amfiteátri v lesnom parku. Prípadne skočiť na basketbal (sme prvý v lige, množstvo hráčov z usa), hokej či iné športové alebo kultúrne podujatie, napríklad 3D kino ak vo svojom meste nemáte, zahranie si squashu, bowlingu a pod. Večer samozrejme nejaká diskotéka a balenie miestných teenagerok
4. deň: návšteva banského skanzenu, prípadne návšteva vodného sveta alebo jazda na koňoch v kľačne či kocúranoch.
5. deň: turistika na veľký grič, jedna z mála reťazových ciest mimo vysokých tatier. Prípadne skočiť do handlovej do hutiry, kde je okrem iného aj najvyššia externá lezecká stena na slovensku s možnosťou požičania výbavy, ak máš rád adrenalín.
6. deň: návšteva vodnej nádrže v nitrianskom rudne alebo kanianke - môžeš sa člnkovať, chytať ryby, bicyklovať na vodných bicykloch. Ak máš vody už dosť, môžeš si kúpiť vyhliadkový let nad bojnicami a prievidzou z bojnického letiska, či dokonca kúpiť skok padákom ak sa nebojíš.
to som ešte vynechal niektoré veci (koncerty, festivaly..) ktoré by si tiež možno v lete vychytal. Záleží od dátumov kedy by si prišiel, ale v lete mávame na letisku napríklad letnú pauzu kde boli tento rok muller, smatanová, polemic, tublatanka...
všetko je to v okruhu do 20km od bojníc, tak s autom bez problému. Chcel si program na 5 dní, povyberaj si z toho čo chceš a napasuj si to na 5 dní. Teraz mi napíš nejaké iné mesto, kde máš rôznorodý program (kultúra, turistika, šport.. nechcem behať 7 dní po horách, lebo isto by si napísal tatry) aspoň na tých 5-6 dní (všetko v okruhu do 30km).
2. deň: napríklad kúpalisko čajka, termálne kúpalisko chalmová, obed odporúčam na salaši vigláši, kde si môžeš dať tradičné slovenské jedlá. Môžeš si aj ísť zahrať minigolf.
3. deň: návšteva prievidze - nejaké nákupy suvenírov, návšteva Mariánskeho kostola - postavený v roku 1260 so starým cintorínom kde je veľa významných osobností slovenska, večer premietanie filmov v amfiteátri v lesnom parku. Prípadne skočiť na basketbal (sme prvý v lige, množstvo hráčov z usa), hokej či iné športové alebo kultúrne podujatie, napríklad 3D kino ak vo svojom meste nemáte, zahranie si squashu, bowlingu a pod. Večer samozrejme nejaká diskotéka a balenie miestných teenagerok
4. deň: návšteva banského skanzenu, prípadne návšteva vodného sveta alebo jazda na koňoch v kľačne či kocúranoch.
5. deň: turistika na veľký grič, jedna z mála reťazových ciest mimo vysokých tatier. Prípadne skočiť do handlovej do hutiry, kde je okrem iného aj najvyššia externá lezecká stena na slovensku s možnosťou požičania výbavy, ak máš rád adrenalín.
6. deň: návšteva vodnej nádrže v nitrianskom rudne alebo kanianke - môžeš sa člnkovať, chytať ryby, bicyklovať na vodných bicykloch. Ak máš vody už dosť, môžeš si kúpiť vyhliadkový let nad bojnicami a prievidzou z bojnického letiska, či dokonca kúpiť skok padákom ak sa nebojíš.
to som ešte vynechal niektoré veci (koncerty, festivaly..) ktoré by si tiež možno v lete vychytal. Záleží od dátumov kedy by si prišiel, ale v lete mávame na letisku napríklad letnú pauzu kde boli tento rok muller, smatanová, polemic, tublatanka...
všetko je to v okruhu do 20km od bojníc, tak s autom bez problému. Chcel si program na 5 dní, povyberaj si z toho čo chceš a napasuj si to na 5 dní. Teraz mi napíš nejaké iné mesto, kde máš rôznorodý program (kultúra, turistika, šport.. nechcem behať 7 dní po horách, lebo isto by si napísal tatry) aspoň na tých 5-6 dní (všetko v okruhu do 30km).
1. Dudince - kúpele, samotné mesto, môžeš si pozrieť rímske kúpele z 2. storočia, pravidelné večerné tanečné zábavy, môžeš vychytať 2. najväčší country festival na Slovnesku, divadlá pod holým nebom, kino...
2. Brhlovce 15 km - kamenné obydlia, európsky unikát, je tam dobrá reštika
3. Levice 25 km - Levický hrad a Tekovské múzeum
4. termálne kúpalisko Santovka 10km, veľké kúpalisko Margita-Ilona 15km, samotné kúpalisko Dudinka
5. Stará Hora - Sebechleby 10km; prípadne hajlóky v Plášťovciach 10km; spravia vám exkurziu do vínnych pivníc spojených s ochutnávkou a pohostením...
6. Šahy 20 km - nejaké staré pamiatky, múzeum, galéria...
Neva.. Nice try
Zabilo 5 min môjho času a popremýšľal som o okolí Dudiniec 
2. Brhlovce 15 km - kamenné obydlia, európsky unikát, je tam dobrá reštika
3. Levice 25 km - Levický hrad a Tekovské múzeum
4. termálne kúpalisko Santovka 10km, veľké kúpalisko Margita-Ilona 15km, samotné kúpalisko Dudinka
5. Stará Hora - Sebechleby 10km; prípadne hajlóky v Plášťovciach 10km; spravia vám exkurziu do vínnych pivníc spojených s ochutnávkou a pohostením...
6. Šahy 20 km - nejaké staré pamiatky, múzeum, galéria...
Neva.. Nice try
-
audiotrack
VIP
a kde je tam turistika? A šport? Navyše, taký chudobný program, to keby takto rozložím ja, mám to aj na dva týždne. Si pozri že na každý deň som dal viac variant nech si vyberie. Ty si dal po jednej variante na deň, a to také čo zaberie hodinu a potom ako hojko napísal ležím na izbe. A on, keď dokáže obehať svojími sedemmílovými čižmami bojnice za pol dňa, tak celý tvoj program obehá za deň a 5 dní leží na izbe 
Však hovorím, že je to bieda
Seriózne..je to tak na 3 dni.
-
seth82
Darca
Máte to aj tak márne: Posledná návšteva: 31 Okt 2012, 8:59
Kúpalisko Vadaš v Štúrove je jedno z top kúpalísk na Slovensku, a v lete je v tom malom meste strašne veľa možností. Ak si tam so správnymi ľuďmi, nenudíš sa.
Dobrý tip na rodinnú dovolenku alebo výlet s kamarátmi.
No nepáči sa mi to, keď to tam je hlava na hlave, preto tam chodíme už tak v polovičke Júna. Vtedy je tam eňo ňuňo.