Ako sa rozhodnúť?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
lordbattle
Novice
Novice

Ako sa rozhodnúť?

Príspevok od používateľa lordbattle »

Zdravím.Mám priateľku necelé dva roky.Ja chodil som do práce na dva tri týždne ona na intrák na tyždeň.Za tie dva roky sme toho stihli asi ako niekto za 3 mesiace.Ak nerátam tie večerné telefonáty,smsky,facebook,skype.Zo začiatku mi to vyhovovalo,mal som človeka,ktorý ma má rád,miluje ma,a s ktorým môžem aj tých málo voľných dní tráviť čas.Po čase som to chcel zmeniť,viac to prehĺbiť,viac času tráviť spolu,ale nešlo to stále to vychádzalo iba raz za víkend byť spolu a to som ju musel ešte vždy brávať niekam,lebo má takých rodičov,pritom musí byť doma vždy o tretej.,a ešte veľa takýchto vecí,čo mi vadilo (o všetkom sme sa rozprávali samozrejme)otom potom.Zmenil som zamestnanie,stretol som dievča,stretávame sa ,sme spolu častejšie,má ma rada,je nám spolu super(vie,že mám priateľku).Už nemám ani potrebu chodiť za priateľkou na tých pár hodín za víkend.Chcem tráviť čas radšej s tou kamarátkou,ale pritom mi je ľuto zahodiť tie dva roky,keď to tak fungovalo doteraz a možno keby som vydržal ešte 5 rokov takto,lebo ide na výšku,tak by sme spolu začali bývať.Ale mne to tak nevyhovuje.Našiel som u tej kamarátky všetko čo som potreboval.Nechcem radu,ktorú si mám vybrať,ale ako dalej?,ako sa mám zachovať?
energy00
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako sa rozhodnúť?

Príspevok od používateľa energy00 »

V prvom rade si ty. Niekto povie, ze mas brat ohlad aj na druhych (priatelku) ale ak vies, ze ti to nevyhovuje, tak s tym skonci.
Ako vyhovuje vas vztah priatelke ?
Nechces sa prestahovat blizsie k nej ?
Ratas s tym, ze by ti novy vztah nevysiel ?
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Nenaťahuj tú prvú. Nemáš potrebu za ňou chodiť, chceš byť radšej s tou novou, tak je to jasné. Namotal si sa na druhú, tak to tej prvej nerob teraz ešte ťažšie. Vysvetli jej, že ti to nevyhovuje a že to nemá budúcnosť u teba.
Svarog
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Svarog »

Tá prvá možno nebola tá pravá, ak ťa to k nej už neťahá. Možno. Mal by si si s chladnou hlavou sadnúť a naozaj si premyslieť, čo medzi vami je, prípadne čo ešte ostalo. Alebo sa porozprávaj s ňou, skúste si vyjasniť veci, ak sa tak už nestalo, lebo ako píšeš, rozprávať ste sa rozprávali o veciach, ktoré boli zle.

Po zmene zamestnania si na tom časovo stále tak zle? Mladej koľko chýba do vyštudovania, že by sa prípadne aj jej časový rozvrh mohol zlepšiť?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...5 rokov je veľmi dlhá doba...ak ťa to za ňou už neťahá, niečo sa pokazilo a nemá zmysel to nasilu meniť...ak ti to nerobí problém, najskôr si zisti, ako to je u tvojej novej známosti, či aj ona to vidí rovnako, aby sa nestalo, že svoju prvú lásku pošleš preč a potom zistíš, že nová známosť tvoje city neopätuje...a potom samozrejme mysli aj na svoju priateľku, čiže nie, že jej napíšeš chladnú SMS, že je koniec...musíš sa s ňou stretnúť a vysvetliť jej, že ty v tomto budúcnosť už nevidíš...možno ťa bude prosiť, že ona to zmení, ale keď tam už z tvojej strany nič nieje, prípadne si s ňou viac-menej zo zvyku, tak to pomôže iba na krátko...
lordbattle
Novice
Novice

Priatelke to tak vyhovuje,lebo nemá v podstate na výber,plus ešte aj jej rodičia ju tlačia,že na prvom mieste je štúdium.Ešte chce ísť na vysokú to je tých 5 rokov,učí sa veľmi dobre,takže určite ju zoberú.Mne to tak nevyhovuje,ja som sa snažil,chodil som za ňou vždy keď som mal čas,ale to som si musel ešte,tak rozvrhnúť,aby mala čas aj ona,plus aby ju pustili aj rodičia (má 19 r.).Nemám dobrý vzťah s nimi a sú kumne odmeraní,ale ona zato nemôže ja viem.Neviem čo mám robiť,ak sa rozídeme,bojím sa,že urobím chybu,ktorú budem ľutovať,lenže ja už nemám chuť toto riešiť stále dookola,plus trpieť to ešte dalších 5 rokov a počítať s tým,že na výške si nájde iného,už som namotaný na tú druhú,no len s ňou to nemusí výst,človek si nikdy nieje istý.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

To, že si teraz dva roky s tou prvou tiež neznamená, že ti to s ňou vyjde v budúcnosti. Tú istotu nebudeš mať nikdy u nikoho, že to na 100% klapne. Rob to, čo chceš, netráp sa zbytočne, ak nemusíš. Ak cítiš, že s touto ti to už nevyhovuje a chceš ísť do toho s tou druhou, tak sa tak zariaď, ale buď k tej prvej aspoň férový a oznám jej to skôr, ako sa dáš dokopy s druhou a uvidíš, či vám to vyjde alebo nie.
lordbattle
Novice
Novice

tu ide asi len o to rozhodnúť sa ,či to budem znášať a snažiť sa aj tých 5 rokov,dúfať v to,že jej rodičia si ma obľúbia a veriť tomu,že sa to nijako ináč nepokašle,plus úplne sa prestať stretávať s tou kamarátkou,alebo na všetko sa vykašlať a skúsiť to s tou druhou.

//autoeditácia príspevku (07 Nov 2012, 15:46)
samozrejme pekne sa porozprávať s mojou priateľko a oznámiť jej to nejako slušne.Fuu,to bude zase plaču,lebo jej naozaj záleží na mne to som si istý a je ochotná byť somnou do konca života.A ani len netuší,že by sa mohlo také niečo stať,lebo sme sa o tom vždy rozprávali,lebo mi to vadilo a vadí,ale vždy som jej prikývol a povedal,že to nejako vydržíme,lenže ja už nemám chuť ani silu,plus prišla nová známosť.
Svarog
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Svarog »

Jop, ono trochu egoizmu vo vzťahu by malo byť namieste, nie len servilne sa podriaďovať. Takto dlho to trpíš, plus by si mal ďalších päť rokov? No neviem... Že to jej vyhovuje OK, ale tebe nie. Buď si nájdete kompromis, kde obaja ustúpite, alebo by si mal seriózne pouvažovať nad rozchodom.

Ale nerozchádzaj sa s ňou pre to, že sa ti zrazu páči niekto iný. Aj v dlhoročnom vzťahu sa môže stať, že jeden z partnerov sa zakuká iným smerom, no to nie je dôvod na rozchod. Teda kým je to len zakukanie sa.
Jednoducho ti veci vo vzťahu nevyhovujú, nedá sa s tým nič robiť, vzťah má teda tým pádom pre teba veľmi malú perspektívu -> rozchod.

A až potom rieš inú.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

len jej daj kopacky rychlo... aby sa dievcina do maturit/skusiek na VS pozbierala :D
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Vzťah je o dvoch ľuďoch to áno, ale nemal by človek prestať mysliet na seba. Každý je od prírody egoista,takže kľudne sa aktuálnu dievčinu vykašli, je mladá, pozbiera sa rýchlo a choď v ústrety novej známosti. Nemá zmysel sa stretávať s niekým raz za čas s vidinou, že to takto bude ešte najbližších 5 rokov. Príde na VŠ, nájde si niekoho, kto s ňou bude stále a odkopne ona teba. Takže smelo sa daj dokopy s tou novou.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ty si sa už vo vnútri rozhodol, chceš to ukončiť a skúsiť s tým druhým dievčaťom. Takže priateľke to budeš musieť oznámiť- čím skôr, tým lepšie. Bude to plaču, nikdy to nie je ľahké ani pre jednu stranu. Aj keď každý si myslí, že tá strana, čo dáva kopačky je na tom lepšie, lebo je na to "pripravená". Na to sa nedá dopredu pripraviť, ale ak ťa to teraz trápi, neťahá ťa to k nej, nevidíš v tom zmysel, ani s rodičmi to nie je ono, tak to nemá budúcnosť...
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Podľa mňa v správne fungujúcom vzťahu by pre slovo rozchod nemala existovať ani myšlienka. V tvojej hlave sa tá myšlienka už nachádza, už je len otázkou, kedy to realizuješ. A čakať na ňu 5 rokov? Totálny nezmysel! Z toho, že ešte nie je na VŠ usudzujem, že ide o veľmi mladú babu, ktorá je vo vzťahu ako časovaná bomba. Buď trošku egoista, myslí na seba a skončí to, ak ťa to nenapĺňa.
Aspoň máš na rozchod normálny racionálny dôvod, nie ako poniektoré slečny, ktoré zo dňa na deň prestanú ľúbiť :lol:
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

to uz ked si sa vnutorne rozhodol, tak ta predlzovanie toho vztahu bude len ubijat
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

skus obe naraz
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

beardie: to dlho nevydrží, skúšal som :)
Ale ak si tým myslel na skúšku, "čo sa stane/ku ktorej ho to bude ťahať viac", tak v tom má u neho výhodu nová slečna - je neokukaná, možno je do nej zaľúbený, nepozná jej chyby,... Ako nová hračka.

Povedal by som, že v tejto téme (a aj vo veľkej časti tém LVP) nastal interpersonálny vpliv. Ale po zistení faktu, že na ňu máš čakať vyše 5 rokov sa aj ja prikláňam na tú stranu: 5 rokov čakať??? :shock: vieš čo všetko by si mohol stihnúť? To by musela byť naozaj silná láska, no je vidieť, že aspoň z tvojej strany nie je.
Je tu ešte možnosť, že by si sa jej prispôsobil a našiel si prácu v jej okolí, ale typujem, že máš o pár rokov viac ako ona, bývaš u rodičov, tak prečo by si si išiel kvôli dievčaťu platiť bývanie do cudzieho mesta? Neoplatí sa to
To by musela byť naozaj silná láska, no...
Nenapíšem, čo by som urobil ja, lebo tu ide o teba, ale netráp to dievča. Alebo to udrž v tajnosti, kým sa nerozhodneš. No rozhodni sa čo najskôr, lebo to môže zistiť aj sama.
Napísať odpoveď