zivnost a §21
zivnost a §21
Zdravím, chcel by som sa spytat, ci si mozem zalozit zivnost aj s §21 ked nemam vyucny list mam iba maturitu s spominánú vyhlasku 21.
Za skore odpovede naozaj dakujem.
Za skore odpovede naozaj dakujem.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: zivnost a §21
...nebude lepšie sa spýtať na príslušnom živnostenskom úrade?...
http://zivnostensky.urad-online.sk/
To je co, praca s el. spotrebicmi?
dik za link, ale riesil som to touto formou, lebo dufam, ze sa tu najde niekto kto by mi vedel na isto odpovedat teraz... aby som nemusel merat cestu do okresneho mesta.Grim napísal:...nebude lepšie sa spýtať na príslušnom živnostenskom úrade?...
heker to je praca na el. zariadeniach, spotrebicoch s NN (nizkym napatím tj. do 1000V)
-
vendo
Guru
doplnim ta
praca na el. zariadeniach, spotrebicoch s NN (nizkym napatím tj. do 1000V) pod dozorom
bez dozoru len veci bez napatia
preto neviem ci na zivnost sa to da, ako by si vedel preukazat ze mas dozor pri sebe? ale tak uradnici to mozno tak neberu a nemusis ho mat (mal by si ale nemusis, tak)
praca na el. zariadeniach, spotrebicoch s NN (nizkym napatím tj. do 1000V) pod dozorom
bez dozoru len veci bez napatia
preto neviem ci na zivnost sa to da, ako by si vedel preukazat ze mas dozor pri sebe? ale tak uradnici to mozno tak neberu a nemusis ho mat (mal by si ale nemusis, tak)
-
Grim
Darca
...ty nemáš mobilný telefón?...určite ti nejaký dobrý kamarát požičia...inak bez mobilu sa dnes nedá robiť živnosť, odporúčal by som ti nejaký si zabezpečiť...a nezabudni, že už sú živnosti presne pomenované, nemôžeš si sám vybrať názov...ak chceš, hodím ti zoznam živností...
na zivnost URCITE treba §22
mal by si velky problem ak by si nieco opravil a niekoho to zranilo alebo nebodaj zabilo
alebo ak by sa tebe daco stalo nemal by si narok na PNku ci ako to bolo
nedavno mi foter pindal ze uz sa neda 22 len tak po znamostiach vybavit...po 15r alebo aj viac musel normalne ist na prednasky a potom test
som sa mu rehotal (ja som to vsetko poctivo absolvoval uz 2x)
mal by si velky problem ak by si nieco opravil a niekoho to zranilo alebo nebodaj zabilo
alebo ak by sa tebe daco stalo nemal by si narok na PNku ci ako to bolo
nedavno mi foter pindal ze uz sa neda 22 len tak po znamostiach vybavit...po 15r alebo aj viac musel normalne ist na prednasky a potom test
som sa mu rehotal (ja som to vsetko poctivo absolvoval uz 2x)
takze na opravu el. zar. stací vyhlaska a maturita, na elektromontaze treba aj vyucny list.... len pre info
elektromontaz a oprava ele.zariadeni je to iste z hladiska vyhlasky
cize treba na to 22
21 je to iste ale musis mat dozor, resp ta musi skontrolovat niekto s 22
cize treba na to 22
21 je to iste ale musis mat dozor, resp ta musi skontrolovat niekto s 22
bol som na urade a tetuška mi povedala tak, presne nazov neviem ale oprava el. zar alebo nieco velmi podobne tomuto staci vyhlaska a mat. vysvedcenie a k elektromontazam mi jasne povedala, ze vyucny list a nejaku vyhlasku ani nepozerala co na nej je.
potom dojde kontrola ktora bude pytat ine nez tetuska hovorila
uz len s tym vysvecenim to nema logiku lebo na vsetky vyhlasky na elektriku (21,,22,23,24) treba mat studium v danom obore, inac ti ju nevydaju
cize ak uz mas 22 tak LOGICKY mas aj maturitu z elektropriemyslovky alebo podobne
uz len s tym vysvecenim to nema logiku lebo na vsetky vyhlasky na elektriku (21,,22,23,24) treba mat studium v danom obore, inac ti ju nevydaju
cize ak uz mas 22 tak LOGICKY mas aj maturitu z elektropriemyslovky alebo podobne
ja ta uplne chapem ale ja len pisem to co mi spominana uradnicka vravela, mne to tiez nejde uplne do hlavy
este podotknem ze na 22 treba mat maturitu v obore + rok prax (21 nieje nutnost)
na 23 treba maturitu v obore + 3r prax (21,22 nieje nutnost)
24 uz neviem jak je
na 23 treba maturitu v obore + 3r prax (21,22 nieje nutnost)
24 uz neviem jak je