Over Ear slúchadlá

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Typoerased
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

Over Ear slúchadlá

Príspevok od používateľa Typoerased »

zdravim..potreboval by som radu pri kupe novych sluchadiel..cenovo by som sa chcel zmestit do tych 150 Eur.. Najprv som premyslal nad sluchadlami Monster Beats Studio, ktore stoja 300 eur co je strasne vela...ale na nete som sa docital ze sa plati hlavne za znacku ..potom som si nasiel Sluchadla od firmy Sennheiser http://www.mall.sk/domace-sluchadla/sen ... 98?src=sug na ktore som cital velmi vela kladnych recenzii.
Dalej som nasiel http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... AKG-K272HD ..
Takze by som sa chcel spytat ktore z tychto sluchadiel kupit, popripadne precitat si nejake rady na ine kvalitne sluchadla..v znackach sa moc nevyznam. Sluchadla by mali mat robustne bassy pretoze ich chcem hlavne na Dubstep, electro atd. dakujem za rady
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Over Ear slúchadlá

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Beatsy maju basov až-až, ale zvuk stoji za staru belu. Kvalita zvuku nie je ani na urovni 100 eurovych sluchadiel od špecializovanych firiem.

Pokiaľ chceš basy, K 272 nie su pre teba. Tie su analyticke, vyrovnane. Basove sluchadla su, ale v tejto kategorii nečakaj žiadne dunenie. Tie basy tu su hlavne o kvalite.

Otazka je ale hlavne to, či to maju byť sluchadla uzavrete (aby si posluchom nerušil okolie) alebo môžu byť otvorene. Druha vec a dôležitejšia, na čom sa to bude počuvať. Napr. nejaka integrovana zvukovka (pripadne veža...) nie je hlavne kvalitativne dostatočny zdroj pre sluchadla v tejto cene. Hrať to sice bude, a aj relativne dobre, ale hlboko pod možnosti sluchadiel. A na niektore sluchadla nebude stačiť ani vykon. Takže by to chcelo pouvažovať o nejakom kvalitnejšom zdroji. Ak aj nie hneď so sluchadlami, tak určite v blizkej buducnosti.

Na tu muziku imo idealne Beyerdynamic DT990 Pro, ale tie su naročne na vybudenie. Tam bude treba vykonny zdroj.
Typoerased
Novice
Novice

ono v podstate tie basy ani tak moc nemusia byt..hlavne aby to hralo lepsie jak http://sluchadla.heureka.sk/philips-shm ... 3wod6CoV0Q
:D:D
proste aby tam bol pocut velky rozdiel v kvalite..hudbu budem pocuvat na notasi..ziadna veza ani nic podobne..samozrejme nejaky ten zosilovac kupovat budem do tych 70 eur ..teraz k typu: je mi v podstate jedno ci budu uzavrete alebo otvorene..ked pocuvam hudbu na tych philipsoch (uzavrete) tak je to aj tak dost pocut..
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak posun v kvalite to bude značny. Tie Beyeri su podľa mňa ideal. Basov maju dosť. A k tomu minimalne Fiio E10.

Ako alternativa AKG K240 Mk II/242 HD, uzavrete Audio-Technica ATH-M50, Shure SRH840, pripadne Beyerdynamic DT770 Pro.
Typoerased
Novice
Novice

takze ziadne sennheiser ?..ok..a este som sa chcel spytat ze ten zosilovac zvysuje iba hlasitost alebo aj basy a kvalitu?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kľudne aj Sennheiser (HD 558), to su tiež basovejšie sluchadla. Ale tie vyššie spominane hraju o čosi lepšie.

To Fiio nie je iba zosilovač, ale DAC a zosilovač (externa zvukova karta). Pripajať samostatny zosilovač k zašumenej integrovanej zvukovke je nezmysel. Pripaja sa to cez usb, tym padom to obchadza mizernu integrovanu kartu. Kvalita je je o dosť lepšia (kvalitnejši prevodnik) a aj zosilovač je tam podstatne vykonnejši. Ale to je fakt minimum. Kvalitnejši DAC by tomu pridal ešte viac kvality, aj zosilovač je tam lepši. Ale samozrejme aj cena s kvalitou rastie (Fiio E17, Zero DAC, Audinst, pripadne...). Zaleži od rozpočtu.
Typoerased
Novice
Novice

okej..dik za rady :)idem teda do tych DT990 Pro + FiiO 10
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

nechcem zakladat novu temu, ale vie niekto, ako su na tom kvalitou zvuku WESC RZA CHAMBERS, oproti BEATS STUDIO?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Hraju priblizne rovnako zle. Vraj trochu malo lepsie.Uz z prinsipu nic z NC nemoze hrat dobre. Su ale lacnejsie. Ludia dobri, preco si nekupujete sluchadla, ktore aj hraju? Obzvlast za taku sumu. Normalne sluchadla hraju o niekolko tried lepsie. To vas tak bavi vyhadzovat peniaze do luftu? Toto nikdy nepochopim...
Sars
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Sars »

Zdravím
Potreboval by som tiez poradit so sluchadlami.Rozmyslal som nad Monster Beats ale po tom co som si precital na roznych strankach zo mna to nadsenie hned opadlo,vraj hraju dobre basy,ale stredy a vysky vobec.Chcel by som totiz sluchadla v cene okolo 100 eur,ktore budu hrat dobre basy,ale zaroven aj stredy a vysky aby boli aspon na slusnej urovni(pocuvam hlavne DnB,dubstep,reggae tiez spojene s DnB,aj spevy,alebo klasicke nastroje spojene s tymito zanrami).Zaroven vsak chcem aby tie sluchadla boli stylove,nieco ako monster beats,ale samozrejme mozu vyzerat aj inak.Potom aby boli aj celkom pohodlne,kedze mi trocha odstavaju usi.Aby som nezabudol,chcel by som skor uzavrete sluchadla,ale pokial budu hrat lepsie otvorene nepohrdnem ani tymi.Budem ich pouzivat hlavne na cesty von s mp3kou,a preto sa chcem spytat,ci mi aj odporucite nejaku mp3ku ktora mi bude hrat dobre v tych sluchadlach kedze aj o zvukovom vystupe z mp3 asi tiez dost zalezi,v cene tak okolo tych 100 eur(rozmyslal som nad nejakym ipodom ale necham sa prehovorit aj na iny).Predtym som mal tieto http://www.alza.sk/philips-oneill-snug- ... .htm,ktore mi kolega predal,ale ukradli mi ich.

Za skoru odpoved vopred dakujem :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zaleži či to musi byť kupiteľne len tu, alebo si schopny/ochotny nakupiť aj zo zahraničia.

Lacny player s vybornym zvukom je Sansa Clip Plus/Zip pripadne Cube C30. Z drahšich nejaky Cowon (9, C2) alebo aj ipod. Oveľa lepšie však budu hrať Colorfly C3, Ck4, či Hisoundaudio Rocoo (P, BA, D). Tie u nas ale nedostať.

Pokiaľ ide o sluchadla, neviem čo je pre teba dosť cool. To si musiš vyriešiť sam. Tu sa dozvieš akurat čo stoji za to po zvukovej stranke. Možnosti je veľa.

Do 100€ napr. Sennheiser PX 360, Beyerdynamic DTX 501 p, Fostex TH-7, Fischer Audio FA-004 (najbližšie sa daju kupiť v ČR), Audio-Technica ATH-WS55, V-Moda M80 (zvonku), Philips SHL5905, ale aj Maxell Retro DJ za 18€. Je to OEM verzia Fischerov FA-004, zvuk je na urovni 50+ eurovych sluchadiel.
Sars
Amateur
Amateur

Diky moc za predlozenie mnozstva modelov,ale asi pojdem do tych Sennheiser PX 360,sa mi najviac pacia zo vsetkych,a su po zvukovej stranke hodnotene naozaj velmi dobre aj co sa bassov tyka,ale jeden chlapik pise ze hraju nejak moc potichu na jeho vkus,tak neviem :? .Z mp3 prehravacov by som mozno siel aj do toho Cowonu C2,ale asi pojdem do nejakeho Ipodu ak hovoris ze Ipody celkovo hraju slusne,co som si aj myslel ale nebol som si isty.Jedna otazka este,co je to OEM verzia ?Ja sa celkovo do hudobnej techniky moc nevyznam,nikdy som sa jej vylucne nevenoval,ale hral som na trubke vyse 10 rokov.Existuju este nejake sluchadla ktore by aj svietili a boli kvalitne?Lebo na tych Sennheiser PX 360 (BT,bluetooth verzia) ma zaujali tie diody v tvare kriza a ovladanie priamo na jednej z usnic,este aj to ovladanie ma zaujalo,ale tieto to asi nemaju ze ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

OEM verzia nesuvisi s hudobnou technikou ale vseobecne s tovarom. Je to vyrobok z jednej tovarne, ktory sa predava pod roznymi znackami. Resp. vyraba ho nejaky konkretny vyrobca, ale predava sa pod inou znackou.

C2 a vobec Cowony vseobecne maju na bezne mp3 prehravace nadstandardne vykonny vystup. Na tom nemozu hrat potichu ziadne prenosne sluchadla.

Kupovat sluchadla kvoli svetielkovaniu je riadny nezmysel. Bluethooth sluchadla maju kvoli bezdrotovemu prenosu zvuk vzdy horsi ako kablove, navyse su vyrazne drahsie. Ked chces aby ti to svetielkovalo, nalep sitam nejake reflexne pasiky.
Sars
Amateur
Amateur

Sak je to trocha detinske,ale ja som nemyslel az take prehnane svetlo,len nieco v podobe ako ked je zapnuty monitor co ma tiez diodu ako ukazovatel,ale dobre to zavrhnem aj tie bezdrotove.A maju tie Sennheiser PX 360 aj ovladanie na kabli alebo sluchadle ako tie PX 360 BT ?...lebo nevidim to tam,ani som to nenasiel.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie nemaju. Akykoľvek prvok na ceste signalu je len na škodu.
Sars
Amateur
Amateur

Tak som tu znova :D...kupil som si Ipod Touch 4G,len teraz by som na zatial nejake tie lacne sluchadla zobral napr. tie Maxell retro DJ ale tie som nenasiel na ziadnom eshope,a co tak tieto Maxell audio wild ? http://sluchadla.heureka.sk/maxell-audi ... 3godARoAeA
Ryan Giggs
VIP
VIP

Podla googlu sa daju zohnat za 15 eur v nejakych madarskych shopoch, ktore posobia aj u nas.

Tie druhe Maxelly nepoznam, ale nejake extra pochvalne recenzie na nich nie su.
Sars
Amateur
Amateur

No objednal som si z tej Madarskej stranky DigitStore tie Maxell Retro DJ,vyzeraju inak velmi dobre na to kolko stoja...snad budu aj dobre hrat ako aj vyzeraju :P...potom z dalsej vyplaty uz objednam tie Sennheiser PX 360...btw velmi pekne dakujem za rady :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ako som pisal, je to klon (aj zvukovy, nie len dizajnovy) Fischer Audio FA-004 ci Project Hear it 1. A pozri sa kolko stoja tie.
Sars
Amateur
Amateur

No tak prisli mi tie Maxell Retro DJ a pravdupovediac niesom z nich moc nadseny,celkovo hraju pekne,ale kedze som fanusik bassov tak tie su tam dost slabe i ked dnes som sa s nimi pohral,troska som ponapraval polstrovanie na nausnikoch a ked uz sedia presne tak hraju bassy.Ale ide o to ze ich musim mat uplne presne na usiach(hlavne to polstovanie) a okolo usi tiez nesmie byt ziadna medzierka aby to dobre bassovalo...a este lepsie bassuju ked mam zadnu cast usneho laloku stlacenu nausnikom co nieje prilis pohodlne uz len vzhladom na to ze mi odstavaju trocha usi ako som spominal,a su este k tomu strasne velke na mojej mensej hlave :D,sa s tym bojim ist von.Len neviem ci tie Sennheiser PX 360 budu naozaj dobre vzhladom na bassy,pohodlie a celkovu kvalitu zvuku,ale aby som si ich nemusel napravat na milimetre aby to hralo dobre,alebo este nejake ine aj drahsie by mohli byt len nech uz mam pokoj a som spokojny :)

Za odpoved vopred Dakujem

//autoeditácia príspevku (01 Dec 2012, 2:10)
Ale co som si cital nejake americke stranky tak tie sluchadla Philips O'neill The Snug co mi ukradli niesu vobec zle...osobne som bol s nimi velmi spokojny,tie bassy boli uzasne,len tie vysky a stredy nemozem porovnat i ked pisu vraj ze su na dobrej urovni lebo moja mp3ka co som mal hrala dost nizko,takze to nehodnotim,ale predsa len uz chcem nieco kvalitnejsie ale co hra bassovo na urovni tychto,lebo tieto sa bassami rovnali Monster Beatsom,jeden slovak pise ze ich porovnavali a ze bassovo celkom rovnake ale ze v stredoch a vyskach rozhodne lepsie ako Beatsy,lebo co som si cital tie navrhy na sluchatka od teba,tak dost casto tam je spominane ze nieje moc vyrazny bass co ja vlastne chcem,okrem Sennheiser PX 360 na ktore som ani recenziu nenasiel a este nejake uz neviem presne. http://sluchadla.heureka.sk/philips-sho ... 3godCB8ABA
Napísať odpoveď