Zlozvyky v komunikácii
Zlozvyky v komunikácii
Neviete kde by som mohol nájsť dobrý materiál k tejto téme "Zlozvyky v komunikácii " ? 
Re: Zlozvyky v komunikácii
A si žena alebo chlop? A Google obaja spoznáte? 
trochu zmenim tuto temu, ake mate vy zlozvyky?
ja ked sa s niekym o niecom bavim osobne, napr. ze ho o niecom presviedcam o pravde alebo tak, vzdy sa zacnem usmievat...potom to posobi dost blbo, druhy ma pocit ze ho klamem alebo co
alebo ked telefonujem a nieco vybavujem po telefone, alebo sa dohadujem o niecom dolezitom, vzdy sa musim postavit a zacat sa prechadzat hore dole po byte, proste aj ked lezim a zdvyhnem a zacnem sa s niekym bavit o niecom dolezitom, potom ked zlozim, az tak si uvedomím že už stojim v kuchyni pri okne a nechapem ako som sa tam dostal
ja ked sa s niekym o niecom bavim osobne, napr. ze ho o niecom presviedcam o pravde alebo tak, vzdy sa zacnem usmievat...potom to posobi dost blbo, druhy ma pocit ze ho klamem alebo co
alebo ked telefonujem a nieco vybavujem po telefone, alebo sa dohadujem o niecom dolezitom, vzdy sa musim postavit a zacat sa prechadzat hore dole po byte, proste aj ked lezim a zdvyhnem a zacnem sa s niekym bavit o niecom dolezitom, potom ked zlozim, az tak si uvedomím že už stojim v kuchyni pri okne a nechapem ako som sa tam dostal
CheZteR: hovoris mi priamo od srdca
myslim si vsak ze to je "problem" vela ludi 
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ano to chodenie pri telefonovani je velmi rozsirene, tak ako napr aj to rychle dvihanie a pokladanie nohy na spicke (fakt neviem ako to nazvat ale kazdy to pozna
)
-
Grim
Darca
...ja keď argumentujem, tak sa snažím rozprávať strašne spisovne...a vraj keď telefonujem, tak až neprirodzene mäkčím...ale ja som si to nikdy neuvedomil...a nemám rád, keď idem niekomu normálne podať ruku a on spraví ešte to gesto, jak keby sme sa išli pretláčať...
SchYzo - to s tou nohou poznám...aj mňa to sem-tam chytí...
SchYzo - to s tou nohou poznám...aj mňa to sem-tam chytí...
-
Hotwire
Addict
ouu tak to je dalsi moj zlozvykGrim napísal:a nemám rád, keď idem niekomu normálne podať ruku a on spraví ešte to gesto, jak keby sme sa išli pretláčať...
Tak určite, by sme tam mohli zaradiť aj slovo "proste" , či ? 
Myslím oveľa rýchlejšie ako dokážem myšlienky vyjadriť.
Ak som v situácii, keď nemám dostatok sebavedomia, klopým zrak a usmievam sa - ale toho som si vedomý a snažím sa na tom pracovať.
Neviem, či je to zlozvyk alebo sociálna fóbia, ale v situácii keď som v skupine veľa (neznámych) ľudí nerád rozprávam, nebaví ma niektorých ľudí presviedčať o pravde, najmä tých, kt. o to nestoja.
//: V podstate tak ako napísal weroro.
Ak som v situácii, keď nemám dostatok sebavedomia, klopým zrak a usmievam sa - ale toho som si vedomý a snažím sa na tom pracovať.
Neviem, či je to zlozvyk alebo sociálna fóbia, ale v situácii keď som v skupine veľa (neznámych) ľudí nerád rozprávam, nebaví ma niektorých ľudí presviedčať o pravde, najmä tých, kt. o to nestoja.
//: V podstate tak ako napísal weroro.
-
weroro
Flash coder
Ja osobne považujem za svoj zlozvyk reagovať pri verbálnej komunikácii iba na témy, o ktorých si myslím, že moje myšlienky budú mať nejakú hodnotu. Som dlho ticho a pozorujem ľudí ako komunikujú na danú tému a čakám na chvíľu kedy niekto povie niečo na čo môžem zareagovať. Dlho to ale trvá, pretože aj to čo chcem povedať v hlave štylizujem dlho a keď už chcem niečo vysloviť, je to OT, takže zas som radšej ticho. Témy ako programovanie, grafika, hudba, rodina - no problem, ale témy ako auto, akcie, dokonca aj brepty o počasí (kde o tom vie každý veľké nič, ale aj tak bude kecať), sú pre mňa pasé. Taký som aj doma, pokiaľ si nemyslím, že na danú tému budem počúvatelný, držím hubu, nedokážem trepnúť z brucha. Neverbálny styk ten mi za to ide super. 
Ešte mám jeden, ale ten sem veľmi nezapadá. Keď jem, niečo čo nemusím naberať lyžičkou, alebo príborom celkovo (polievky a pod. veci z taniera), tak sa pri tom musím prechádzať v kruhu po miestnosti.
Ešte mám jeden, ale ten sem veľmi nezapadá. Keď jem, niečo čo nemusím naberať lyžičkou, alebo príborom celkovo (polievky a pod. veci z taniera), tak sa pri tom musím prechádzať v kruhu po miestnosti.
ked komunikujem v cudzom jazyku (NJ, AJ), StraŠne zvyraznujem Sykavky...
.
.
Haha, mne hovoria, že mám maďarský prízvuk a to maďarsky viem tak asi 10 slov a hoci anglicky hovorím fakt dobre, aj som tam žil a mal kámošov anglánov tak môj prízvuk v angličtine je taký ten typický slovanský-ruský ako ho poznáte z filmov 
-
bolek
Guru
Keď chcem povedať niečo dôležité, veľmi zvyšujem frekvenciu a hlasitosť reči, až to vyzerá, že kričím.
A mám spolužiaka, ktorý gestikuluje strašne vtipne rukami, vždy vztýči ukazovák a prostredník, až to vyzerá, že by s tou babou chcel robiť niečo iné ako sa rozprávať. Tak to nazývame "Maťova pôrodnícka ruka" a dokonca sme ho už aj pri tom odfotili.
A mám spolužiaka, ktorý gestikuluje strašne vtipne rukami, vždy vztýči ukazovák a prostredník, až to vyzerá, že by s tou babou chcel robiť niečo iné ako sa rozprávať. Tak to nazývame "Maťova pôrodnícka ruka" a dokonca sme ho už aj pri tom odfotili.
-
TommyHot
Addict
Ak sa s niekym bavim a je po ruke zarubna, alebo stena, tak sa o nu opieram a pravdepodobne to posobi tak, ze mam v pecku. A este sa dost mracim, ako keby som bol nasraty, aj ked nie som.
prvy odsek werorovho prispevku plati aj pre mna, druhy uz nie 
-
pryja
Darca
Ja ked telefonujem a sedim pri tom za stolom, tak pomalujem a popisem asi kazdy kusok papiera, co je v mojom dosahu. Kvetinky a motyle na pracovnej zmluve nie su u mna nicim vynimocnym