Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa begbeee »

3-4 ročné auto by malo mať ešte všetky doklady v poriadku. Ale tak servisná knižka sa viaže na autorizovaný servis, inak je to o ničom a tam niektorí nechodia už po 2 rokoch.
Ak je to súkromný majiteľ, tak určite treba žiadať, ak je to dovoz a autobazár, tak v servisnej môžu byť bludy.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

viem, ako to myslite, treba sa poistit, ale pamatajme, ze serviska nie je ziadny doklad... vela ludom lezi neorazitkovana doma (ano, aj mne) a servisy sa tiez nejdu pretrhnut za tym, aby tam nieco zapisali...

lukas9206: skus zhrnut poziadavky, potom sa bude lepsie vyberat...

http://honda-accord.autobazar.eu/20-com ... 68262.html
http://mazda-6.autobazar.eu/20-mzr-cd-te-id3799282.html
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

http://toyota-avensis.autobazar.eu/20-d ... 39081.html
za 9t sa da kupit krasne auto, preco kupovat golfa
ta mazda je riadna bomba, slintam vzdy ked ju vidim nazivo, ta predna maska absolutne dokonala, interier dokonaly, pre mna najkrajsie dostupne auto na bezne jazdenie :)
k tej servisnej suhlasim, ak ju auto ma - OK, ale nie vzdy brat vazne, ak ju nema - OK, nevadi, co uz..urcite to nie je dovod na zamietnutie automobilu, aspon 5 rocne auto by ju mohlo mat, to co je v nej je druha vec, ale napr. ak kupujem 10 rocne auto, tak som rad, ak mi k nemu majiteľ da aspon 2 z 3 klucikov a nie aby som si este pytal servisnu knizku :)
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

To co je za 2farebnu toyotku? :smt006
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

akurat som to siel pisat, ze lakernik musel mat pekne v zile ked trefoval odtien :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

to je jedno :D postol som sem prvu, ktoru som zbadal, ide cisto o info, neuviedol na co sa mame zamerat, tak to aj vyzera:D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to vyzera tak, ako by si na umyvarke zaplatil za umytie a voskovanie iba polovice auta :D
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

to bolo burane tak na srot?:D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Neviem, či to dať sem... Približne v tomto čase som dočítal jednu ekonomickú knihu, ktorá sa snaží skrz okuliare ekónomie vysvetliť niektoré javy v živote a nevyhýba sa ani automobilovým témam, napr. Prečo zrušenie povinnosti jazdiť s prilbou na motocykle povedie k zvýšeniu počtu tých čo prežijú.. a podobne. Všetko je to podložené výskumami ekonómov zvučných mien, všade sú zdroje a knihu písal človek naozaj oboru znalý - šéfredaktor ekonomického týždenníku Profit, hlavný ekonomický analytik Týdnu a ... veľa... Kniha sa volá Prečo je vzduch zadarmo.?

Hneď prvá kapitola je o tom, "Prečo sú v autobazároch iba šmejdy?"

No tam je pekne napísané, že v autobazári prakticky nemáte šancu kúpiť cukrík, pretože v skratke..majiteľovi cukríka sa to jednoducho neoplatí dať ho do bazáru. Naopak, majiteľovi totálneho vraku sa to ekonomicky oplatí. Ja nehovorím, že som objavil niečo svetoborné len ma zaujalo, že je to aj v odbornej literatúre pomerne pekne podchytené a zdôvodnené.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

chobot: boh vie, co to je, ale ja by som ho predal do teleshoppingu ako reklamu na novu lestiacu pastu... krasne by zastupovalo ulohu auta "pred a po vylesteni" :D

begbeee: ano, staci sa pozriet na priebeh vykupovania auta v takom AAA... ked si odmyslime tie ich niekolkohodinove natahovacky, tak v podstate iba sadnu do auta, nastartuju, prevezu sa a uz Ti tlacia peniaze do ruky... maju tam take zastupenie mechanikov, ze im je uplne jedno, co kupia... na ich mesacnych (!) skoleniach ucia buducich zamestnancov, ako manipulovat s ludmi, ako zahladzovat chyby, ako najlacnejsie a zaroven iba docasne maskovat mechanicke poruchy atd., atd... to uz nema so skolenim slusneho vykupcu alebo mechanika naozaj nic spolocne... v zmluve maju udajne aj zakomponovany dodatok o nesireni obsahu skoleni medzi verejnost pod hrozbou sankci...

ten, kto ma cukrik, nemusi davat auto do bazaru, pokial nepotrebuje auto ihned a financna strata mu je ukradnuta... oproti tomu je majitel vraku, ktory sa radsej dohodne s autobazarom a mechanikmi, ktori tomu rozumeju a vedia, ze buchanie napravy nemusi hned znamenat auto na odpis, ale napr. iba vybite stabilizacne tycky za 15e... bezny slovensky kupujuci sa na taketo auto hned vykasle... a to nehovorim o mnozstve dalsich podobnych zavad - kolisajuce otacky, skapinanie motora atd... vsetko staci dobre diagnostikovat a vymenit... napr. sondu za 20e alebo klapku, ktoru staci len vycistit... autobazare maju aj zazmluvnenych vela spolocnosti, ktore im diely dodaju za cenu, s ktorou sa smrtelnik bezne nestretne... a v 95% ide o repasy suciastok z vrakov a podobne...
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Cena by mala byť do tých 9000 a nechceme už ďaleko a väčšinou aj zbytočné dochádzať za autom, tak možno niečo do 100 km od môjho mesta keby sa niečo našlo. GPS a automat by bol plus ale nie je to podmienka. Možno ešte tá spotreba, nemusí to byť nejaký žrút. Čo ste postli tie auta tak tá mazda je vážne super, ale ja mám už dva roky mazdu 2 a súčiastky sa mi na ňu zdajú pridrahé, no ale toť môj názor. Našiel som v Košiciach tohto krásavca http://alfa-romeo-159.autobazar.eu/19-j ... 36550.html. Ale ako to je z Alfou? Lebo opravári v mojom mestečku tvrdia že sú to kazive auta a skôr ma od tej značky odrádzajú. To isté mi povedali o Citroenoch, Peugeotoch a dokonca aj o Fordoch že sa dosť kazia. Alebo tak že tie značky v servisoch opravujú najčastejšie.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tie značky v servisoch opravujú častejšie, lebo ich po cestách behá podstatne viac ako iných :) Kazové sú všetky autá. Na každom ti časom niečo odíde.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

No jo, to napadlo aj mňa. Ale ako je na tom alfa? U nás ich veľa neni a aj tak hovoria že do tej značky skôr neisť ako áno.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Majú zlú povesť, ale to aj Peugeoty, Citroeny, Renaulty, Dacie, Fiaty...a koľko ich vidíš na cestách?
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

skus pozriet toto tu mas celkom dobre clanky a testy o pouzivanych autach ako aj celkovy prehlad
http://auto.pravda.sk/jazdene-auta/
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

To je dobry link, sam som tam pocital dost veci :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal:Majú zlú povesť, ale to aj Peugeoty, Citroeny, Renaulty, Dacie, Fiaty...a koľko ich vidíš na cestách?
maju, je to pravda... ale z coho potom ta zla povest pochadza? :wink:

alfy su na tom podstatne lepsie, ako boli kedysi... na tieto nove uz nepocuvam ani necitam nic zle... ale musim priznat, ze ich nie je az tolko, aby sa to dalo objektivne porovnat...

to, ze tie auta jazdia po cestach, ma vypovedat o ich spolahlivosti? :D pozri, cesty su a aj boli plne desatrocnych trojvalcovych fabii a jednotkovych oktavii a predsa nepoznam nikoho, kto by si ich dobrovolne kupil a zaroven do aut trochu vidi :)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Nové Alfy sú naozaj lepšie. Treba si ale dobre vybrať kúsok ktorý si zoberieš. Oprava vie byť drahšia ... najmä pri podvozku.
Napísať odpoveď