mac adresa

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
marko4791
Novice
Novice

mac adresa

Príspevok od používateľa marko4791 »

zdravim, potreboval by som radu...v juli som si kupil no PC a aby mi isiel internet na intraku tak som si zmenil v nastaveniach adaptera mac adresu toho stareho ale po vymazani mi tam zostala ked som si dal v prikazovom riadnku najst tu novu....preinstaloval som windows a stale je tam taka ista ako na tom starom viem ze sa to nemoze stat ale tak kur*a preco mi to robi
terrens
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: mac adresa

Príspevok od používateľa terrens »

Vitaj...
Ako sa dá v nastaveniach adaptéra zmeniť MAC adresa? Tá sa prakticky zmaniť nedá, dá sa len zamaskovať...
Možno že si menil nastavenia IP adries..?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

terrens, samozrejme sa dá zmeniť aj MAC adresa, ale nie priamo v sieťových nastaveniach Windowsu, ale cez dodatočný program (alebo v Linuxe priamo cez shell). Napíš najprv, či si menil naozaj MAC adresu alebo iba IP adresu, lebo z popisu problému mi vychádza, že to bola len IP. Ak chceš zmeniť MAC, tak stiahni napr. toto a malo by ti to zmeniť MAC adresu permanentne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

MAC adresa sa da zmenit aj priamo cez Win, konkretne cez spravcu zariadenia, pripadne pouzit program ako je SMAC, AMAC a rozne ine, ktorych je kopa.
marko4791
Novice
Novice

takze ja som menil teda iba maskoval mac adresu cez centrum sieti a na tej mac som fical aby mi siel internet pretoze za tu staru mac som mal zaplateny internet...a cca teraz po dvoch mesiacoch ked som ju vypol cez centrum sieti tak mi ju stale ukazuje...!!!!A TO SOM AJ PREINSTALOVAL WINDOWS!!!!
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nebude to tym, ze mac adresa sa viaze na sietovu kartu, a nie na windows?
terrens
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa terrens »

Môžeš prosím napísať aký tvar MAC adresy myslíš? Lebo si to asi dosť mýliš- cez centrum sietí sa dá zamaskovať MAC adresa?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Cez centrum sieti sa meni IP adresa.
marko4791
Novice
Novice

48-5B-39-6E-D7-98 toto je moja mac adresa, ktora je mojej starej sietovej karty v inom notebooku....a mam ju aj v novom kde chcem mat mac adresu toho noveho notebooku...do noveho notebooku sa mi dostala tak ze som ju zmenil v nastaveniach adaptera....ci IP ci MAC to je jedno proste to cislo co ma sietova vryte v sebe chcem pretoze teraz nemozu byt tie dva PC napojene na internet spolocne kedze vyhadzuje rovnaku mac adresu
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Nie je jedno, ci ip alebo mac ako pises, su to dva zasadne velke rozdiely. Toto co pises je mac adresa a ak to nejde, tak pouzi na zmenu mac adresy program.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

marko - navyse ak mi posles neaky packet tak informacia o tvojej mac adrese sa ku mne nedostatne (ledaze by sme boli napojeny na seba priamo)
marko4791
Novice
Novice

este raz - Internet na intraku mame zaplateny na urcitu MAC adresu....ked som si kupil novy notebook tak som nepisal adminovi o zmenu MAC adresy ale jednoducho som si zmenil v zmenach nastaveniach adaptera....v konfiguracii zmena sietovej adresy tusim....no a teraz som si chcel u admina zmenit tu MAC adresu len ked som ju v tych nastaveniach zrusil stale mi ju cez prikazovy riadok ukazuje tu staru /v prikazovom riadku zadam ipconfig/all a tam ethernet adapter.... - physical adress/ ja nechcem menit mac adresu ja chcem mac adresu sietovky toho noveho pocitaca to znamena tohto pocitaca co pouzivam bez ziadnej zmeny proste ta co je vyryta na sietovke len nejakym zazrakom mi tam uviazla ta stara
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

MAC som menil vo win vela krat a nikdy som nemal pododobny problem. Original MAC by mala byt HW zalezitost. Inac este skus pozriet stary notebook, ci si tam nenastavil MAC noveho notebooku :). Pripadne skus checknut BIOS. Alebo si jednoducho vymysli hocijaku MAC a pouzi ju.
Napísať odpoveď