Alkohol a deti

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Alkohol a deti

Príspevok od používateľa javatar »

Ste OT ale nebudem horsi:
1. Alkohol (nie len vino) pomaha srdcu a cievam ale peceni nerobi dobrotu
2. Fajcenie pomaha proti Alzheimerovi (prevencia) ale pluca vam velmi nepodakuju
3. Pitie caju pomaha na vsetko mozne a zaroven zvysuje sancu chytit rakovinu mocoveho mechura
4. Posilovanie a sport pomaha udrzat zdrave telo az na klby (snad jedina vynimka je plavanie)
5. Cvicenia pre mozog (pocitanie, pamat, hlavolamy) rozvijaju vela dobrych vlasnosti a zaroven zvysuju sance na Alzheimera.

To len tak ako "fun facts". A da sa ich podobnych najst tony. Vo vseobecnosti plati: Ak budem robit cokolvek tak zomriem alebo budem mat neprijemnosti pretoze som to robil a ak nebudem robit nic tak zomriem alebo budem mat neprijemnosti pretoze som to robil.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No napr. to s tým posilňovaním je mýtus, to máš odkiaľ, diva.sk/zdravie.sk ? Naopak, posilňovanie (samozrejme na normálnej úrovni a robené správne, technicky + braný ohľad na regeneráciu a pod.) kĺby a šľachy posilňuje, spevňuje. Ja keď cvičím, tak mi nič nie je - akonáhle som toto leto vypadol z rytmu na skoro dva mesiaca, začal ma ťahať chrbát, pichať v kolene..kamarát má pod. skúsenosti. Nieť lepší liek na kolená ako hlboké drepy, páni (tiež skúsenosti kamaráta, ktorý mal už solídne problémy s tým, ťahali mu z kolien krv, proste ich mal rozdrbané a keď konečne začal cvičiť po štvrť roku drepy, všetko zmizlo). :wink:

Pod. vidím na riadne žvásty to s tým čajom - to asi aj keď pijem vodu, tak si koledujem o rakovinu mechúra. Poprosím relevantné odkazy.

Podobne to s namáhaním mozgu - opäť to známe, že kto "nezakrnie" a akejkoľvek jemu blízkej forme je aj vo vyššom veku aktívny (sleduje dianie, zaujíma sa, lúšti krížovky alebo napr. ako vedec sa ďalej venuje vedeckej činnosti), tak sa zvykne dožiť pekného veku a "pri rozume," čo nasvedčuje, že tieto záležitosti sú dosť o tom, ako človek funguje na tejto úrovni, nielen čisto fyzickej.

Zatiaľ čo drogy používa ako liek proti čomusi vo forme, že pijem alebo fajčím doma - to je vyslovene absurdné.

A skoro som zabudol - tie záležitosti, ktoré pozitívne ovplyvňuje alkohol či cigarety, sa dajú samozrejme dosiahnuť aj inak - zdravo. No a nakoniec - aj tak tí, čo chlastajú a fajčia to nerobia kvôli cievam a srdcu, takže to je úplne absurdný argument aj tak.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Praveze diskusia sa rozvija dobrym smerom :)

Ad fajcenie: Pomaha to proti Alzheimerovi?? Ako? (Pocujem prvykrat.)
Ad alkohol: Cisto sedliackym rozumom: Ked ma clovek prilis napäte nervy a nemoze povedzme zaspat vecer, da si pohar vina a uvolni sa mu nervovy system. Pecen nie je zatazena viac, ako pri konzumacii zivocisnych tukov. A vyhnes sa psychosomatickym problemom.

Btw. co tak kava? Osobne ju pijem na povzbudenie rano, ale z casu na cas vynecham na tyzden, aby som zbavila organizmus fyzickej zavislosti.

@javatar: tie dosledky pitia caju a posilnovania mozgu beriem ako famy, resp. dohady. Uz len caj nie je ako caj, musi byt vyluh z rastliny cajovnika? Alebo sa mysli aj mätovy výluh napr.? Posilnovanie mozgu je relativne, ale teoreticky by mohli vsetci intelektuali fajcit, aby nedostali Alzheimera :D

@hughito: vela vody skodi na oblicky :wink: a z mineralok su zlcove kamene, myslim..
hughito
Redeemer
Redeemer

Čo je to veľa vody? :) Minerálky moc nepijem. Ale ako to súvisí s tvrdením, že čaj spôsobuje rakovinu mechúra?

Samozrejme, že ak si dá niekto pohár vína či pivo a pod., tak sa nič nedeje, ja som narážal skôr na tú filozofiu, že pijem len malé množstvá, ale denne - to je nebezpečné. Proste stabilne dve pivá denne, stabilne 3 deci vína denne a pod. Veď ja sám nie som abstinent, ale napr. 2 mesiace nevypijem ani kvapku, potom si ideme niekde von na akciu, tak strasiem tak 5 pív a niekoľko deci tvrdého - potom zase dlho nič. :oops:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

kathleen napísal:Praveze diskusia sa rozvija dobrym smerom :)

Ad fajcenie: Pomaha to proti Alzheimerovi?? Ako? (Pocujem prvykrat.)
Jj, to aj nám hovorili na farmakológii v škole. Nejako cez acetylcholínové receptory v mozgu "potláča starnutie v mozgu", ale tento princíp nie je zatiaľ presne objasnený.
To s tým čajom počujem však prvý raz, takže by ma k tomu celkom zaujímali k tomu nejaké vierohodné fakty. Ale podľa mňa to bol zase len nejaký výskum, ktorého vierohodnosť prevrátili naruby na ženských portáloch :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Muhehe jaky miniflame sa mi tu podaril.
Podstata postu bola sice niekde inde ale ok - idem sa vyjadrovat:
a) portaly ako zdravie/diva a pod. necitam a ked uz si nieco precitam tak to beriem s rezervou
b) s klbmi to mam z praxe - ale mozno nespravne behavam, ak hlboke drepy pomahaju na kolena tak je to len a len dobre
c) alkohol pomaha cievom aj po fyziologickej stranke - uz to pisal v nejakej teme aj srnec - treba ale pit pravidelne (samozrejme skodi telu inym sposobom)
d) fajcenie - vid bolek
e) cajickovanie - nech sa paci staci si precitat abstrakt (tam stiahnutelny clanok ma ale len 7 stran takze pokojne precitajte cely) je to sice venovane hlavne fajceniu ale
However, an increased risk of developing bladder cancer from cigar smoking (Odds ratio [OR] = 2.46) and tea drinking (OR = 3.14) was only seen in men who never smoked cigarettes.
f) namahanie mozgu a alzheimer - to je na dlhsiu debatu, velmi casto totiz chyta intelektualne sa prepracovavajucich ludi vo vyssom veku - kedy vsak mozog len cvici a kedy uz je to nan moc sa rozoznava velmi tazko

Podstata mojho postu ale bola, ze sposob zivota kde by sme svojmu telu absolutne neskodili je prakticky nemozny. Avsak vykaslat sa preto na akekolvek telu prospesne (aj ked nie cisto) aktivity je este vacsia hlupost.

//autoeditácia príspevku (09 Nov 2012, 13:59)
//edit: cast o cajickovanie prepisana, tema upnuta
hughito
Redeemer
Redeemer

s klbmi to mam z praxe - ale mozno nespravne behavam, ak hlboke drepy pomahaju na kolena tak je to len a len dobre
Tak ono beh je veľmi namáhavý na kĺby, aj keď sa to možno nezdá. Ale nevidím do toho moc - možno tiež ide o techniku, obuv a pod. veci.

Nechápem tomu čaju - ako na to môže vplývať? A vôbec, o akom čaji sa tu bavíme. :D Rozdiel je čaj alá obchod vymetený vagón a rozdiel čaj sypaný kvalitný.
Podstata mojho postu ale bola, ze sposob zivota kde by sme svojmu telu absolutne neskodili je prakticky nemozny. Avsak vykaslat sa preto na akekolvek telu prospesne (aj ked nie cisto) aktivity je este vacsia hlupost.
S tým sa dá súhlasiť, ale ja by som to zase neporovnával v tom kontexte, že to ospravedlňuje pitie a fajčenie, "lebo predsa aj čaj škodí."
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

ja som nikde nic neospravedlnoval - kto chce nech fajci, pije, cajickuje, droguje, prepracuvava sa - len si za to bude musiet vyzrat nasledky - a tie nebudu cisto pozitivne nikdy

//edit: a povedat "caj skodi" je blbost, "pitie caju moze mat svoje negativne nasledky" je lepsie - a to mozes prirovnat aj k fajceniu, pri porovnani samozrejme budu pravdepodobnosti niekde uplne inde ale princip ostava
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

S tym narazovym pitim, nie je to tiez vyhra, kazdy den ked pijes ti to samozrejme skodi, ale britstke vyskumy ktore zaradili alkohol tusim na 4 uroven skodlivosti dokazuju na subjektoch, ze narazove pitie (priklad raz za tyzden) tiez sposobuje reakcnne a zdravotne problemy, ked budem mat cas tak to sem hodim.
hughito
Redeemer
Redeemer

Samozrejme, že to škodí a nie je to zdravé. A raz týždenne je podľa mňa aj dosť často.

javatar: Netvrdím, že si to ospravedlňoval, ale ten tvoj príspevok vyznel ako také relativizovanie v tejto otázke - že je to vlastne jedno, lebo všetko škodí - to podľa mňa nie je ani pravda ani dobrý prístup. Zjednodušene: čaj nie je také zlo ako cigarety. :D

Ten čaj mi stále nie je jasný - čo konkrétne na tom čaji škodí?
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

hugo:
Pod. vidím na riadne žvásty to s tým čajom - to asi aj keď pijem vodu, tak si koledujem o rakovinu mechúra.
kat:
vela vody skodi na oblicky :wink: a z mineralok su zlcove kamene, myslim..
hugo:
Čo je to veľa vody? :) Minerálky moc nepijem. Ale ako to súvisí s tvrdením, že čaj spôsobuje rakovinu mechúra?
Tym som chcela povedat, ze z pitia vody rakovinu asi nedostanes, ale nadmerne mnozstvo cohokolvek (aj vody) sa podpise na zdravi.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak na vodu sa dá aj zomrieť, ale proste to sú nezmyslené príklady. :wink:
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

inšia vec ako sa tu zatiaľ riešili ale s názvom témy súvisí
dedičnosť a predispozície k alkoholizmu - http://www.alkoholik.cz/zavislost/dedic ... lismu.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Pre mňa známa vec. Genetika vie byť aj sviňa no.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

javatar napísal:Ste OT ale nebudem horsi:
1. Alkohol (nie len vino) pomaha srdcu a cievam ale peceni nerobi dobrotu
2. Fajcenie pomaha proti Alzheimerovi (prevencia) ale pluca vam velmi nepodakuju
3. Pitie caju pomaha na vsetko mozne a zaroven zvysuje sancu chytit rakovinu mocoveho mechura
4. Posilovanie a sport pomaha udrzat zdrave telo az na klby (snad jedina vynimka je plavanie)
5. Cvicenia pre mozog (pocitanie, pamat, hlavolamy) rozvijaju vela dobrych vlasnosti a zaroven zvysuju sance na Alzheimera.

To len tak ako "fun facts". A da sa ich podobnych najst tony. Vo vseobecnosti plati: Ak budem robit cokolvek tak zomriem alebo budem mat neprijemnosti pretoze som to robil a ak nebudem robit nic tak zomriem alebo budem mat neprijemnosti pretoze som to robil.
a to si vyskusal vsetky sporty, ked napises ze sport nepomaha udrzat zdrave klby?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

omg - zmysel postu bol inde, uz som to vysvetloval... :roll:
Napísať odpoveď