Digi Sport vs. Nova Sport vs. Trojka
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Digi Sport vs. Nova Sport vs. Trojka
Maju licenciu na 10/11, 11/12 a 12/13, cize konci po tejto sezone. Ci predlzili alebo nie, resp. predlzia, tak to neviem, treba pohladat na internete.
Myslím že ak/keď predĺžia tak to bude aj V internetových médiách. Ja osobne dúfam že sa O tieto licencie ponuke s digi trio nova, Prima A STV A opäť bude nejaká sublicencia A opäť bude možné pozerať kvalitný futbal na,, dostupnej TV,,
-
guess.whoo
Redeemer
ja som tiez dost zvedavy kto po tom skoci..uz len kvoli tomu, ze nova sport prestala vysielat francuzsku ligu a digi sport taliansku.
hlavne ta francuzska je teraz dost zaujimava s PSG
hlavne ta francuzska je teraz dost zaujimava s PSG
Stv tazko, tu Nova Sport alebo Primu si viem predstavit. Je to ale biznis, licencne poplatky su drahe. O akej sublicencii tu pises? Par krat siel repre futbal cez sublicenciu stanice Digi a Dajto a uz tu pises taketo absurdnosti. Kde a kedy si videl vysielat Premier League cez sublicenciu a na ktorej stanici?
-
Scorpion90
King
Ja ked prepnem na Slovaksport, tak tam paradoxne skoro furt vidim Premier league.. neviem akou formou maju PL zabezpecenu, ale davaju ju
-
guess.whoo
Redeemer
jednu odpoved si uz dostal a dalsia je STV pred pred asi 3 rokmi..primarne davala nova sport a stv davalo par zapasovtest napísal:Stv tazko, tu Nova Sport alebo Primu si viem predstavit. Je to ale biznis, licencne poplatky su drahe. O akej sublicencii tu pises? Par krat siel repre futbal cez sublicenciu stanice Digi a Dajto a uz tu pises taketo absurdnosti. Kde a kedy si videl vysielat Premier League cez sublicenciu a na ktorej stanici?
PL by mala byť dostupná (podľa mňa) pre každý štát. Akože z každej krajiny licenciu má jedna televízia. Digi je asi registrovaná ako televízia ,,česko-slovenská,,. A preto ak licenciu dostane Nova sport(ktorá je čisto česká ?, tak logicky bude PL mať aj STV. Ale to sú len moje myšlienkové pochody. Neverím tomu, že Slovenská televízia niekedy(pred pár rokmi) zaplatila nejakú celú sumu za licenciu na Anglickú ligu. Či ? 
Guess: STV mala vtedy 2 zápasy na kolo. Či ?
Guess: STV mala vtedy 2 zápasy na kolo. Či ?
-
guess.whoo
Redeemer
nepamatam sa uz presne kolko vysielala, ale viem, ze to bolo nic moc lebo primarne to davala nova sport.
no to mozno ano ze kazda krajina, len je otazne ci si to ta krajina dovoli
no to mozno ano ze kazda krajina, len je otazne ci si to ta krajina dovoli
Europska komisia sa uz pred par rokmi pustila do vedenia Premier League a do vysielacich prav, ktore predavali monopolne. EK rozhodla, ze prava musia predavat viacerym televiziam a to rozdelene do roznych balickov, ktore si potom televizie kupuju. Momentalne je hlavnou televiznou spolocnostou pre Premier league televizia Sky, ta predlzila zmluvu aj na dalsie roky. Potom je k tomu aj druha televizia, ktora ma prava. Cela spolocnost Digi Slovakia u nas je pobocka rumunskeho konzorcia, ktory vlastni a ovlada televiziu. Stanica Digi Sport ma licenciu, ktoru dostala od Rady pre vysielanie a retransmisiu, tak ako aj ostatne televizie u nas.
Sublicencie, ktore sa predavaju predava ten, kto vlastni prava, v tomto pripade exkluzivne prava vlastni u nas Digi Sport (Digi Slovakia). O tom, ci Digi tieto prava preda alebo nie rozhoduju oni, vsetko zalezi od ich zakupenych balickov a ceny. Toto je pripad Premier League. Ina situacia je na poli vyznamnych narodnych zapasov, ktore sa urcuju v predstihu a u nas su to napriklad kvalifikacne zapasy z futbalu, MS v hokeji, olympiada a este par. V tomto pripade podla smernice Europskej komisie a rozhodnutia Rady musi byt v pripade predaja malemu vysielatelovi (ktorym Digi je) umoznene, aby tieto prava ziskala na zaklade sublicencie televizia, ktora spotredkuje vysielanie pre podstatnu cast obyvatelov statu a hlavne ta televizia musi byt bezplatna. Preto na zaklade tohto musi byt udelena sublicencia pre vysielanie napriklad spomenutych kvalifikacnych zapasov vo futbale, pretoze pri exkluzivnom vysielani Digi Sport nie je splneny zakon z dielne Europskej komisie a teda by tento zapas nemala moznost sledovat prevazna cast obyvatelov na bezplatnej televiznej stanici. V pripade Premier League je situacia ina, pretoze to na Slovensku nie je vyznamna udalost a tak sa Digi Sport riadi svojimi exkluzivnymi pravami, ktore si zakupili a keby chcela sutaz vysielat napriklad Slovenska televizia (RTVS alebo ako sa volaju), tak im Digi moze dat taku cenu, ze Slovenska televizia o to nebude mat zaujem a tak ostane jedine exkluzivne vysielacie pravo pre Digi Sport. Kto chce teda ten futbal sledovat, tak si musi zakupit DigiTV, aby mohol Digi Sport sledovat. V minulosti sa vsak Digi Sport otvoril aj inym platformam a tak ho mohli zaradit rozne kablove televizie do svojej ponuky, ale Digi Slovakia asi urcila za vysielanie taku cenu, ze tento ich vysielaci kanal ostane opat len pre exkluzivitu DigiTV.
Ked uz chcete davat minusovu karmu, tak si aspon nastudujte tuto problematiku a ako tieto veci s pravami, exkluzivnymi pravami a vysielacimi pravami vo verejnom zaujme funguju.
Sublicencie, ktore sa predavaju predava ten, kto vlastni prava, v tomto pripade exkluzivne prava vlastni u nas Digi Sport (Digi Slovakia). O tom, ci Digi tieto prava preda alebo nie rozhoduju oni, vsetko zalezi od ich zakupenych balickov a ceny. Toto je pripad Premier League. Ina situacia je na poli vyznamnych narodnych zapasov, ktore sa urcuju v predstihu a u nas su to napriklad kvalifikacne zapasy z futbalu, MS v hokeji, olympiada a este par. V tomto pripade podla smernice Europskej komisie a rozhodnutia Rady musi byt v pripade predaja malemu vysielatelovi (ktorym Digi je) umoznene, aby tieto prava ziskala na zaklade sublicencie televizia, ktora spotredkuje vysielanie pre podstatnu cast obyvatelov statu a hlavne ta televizia musi byt bezplatna. Preto na zaklade tohto musi byt udelena sublicencia pre vysielanie napriklad spomenutych kvalifikacnych zapasov vo futbale, pretoze pri exkluzivnom vysielani Digi Sport nie je splneny zakon z dielne Europskej komisie a teda by tento zapas nemala moznost sledovat prevazna cast obyvatelov na bezplatnej televiznej stanici. V pripade Premier League je situacia ina, pretoze to na Slovensku nie je vyznamna udalost a tak sa Digi Sport riadi svojimi exkluzivnymi pravami, ktore si zakupili a keby chcela sutaz vysielat napriklad Slovenska televizia (RTVS alebo ako sa volaju), tak im Digi moze dat taku cenu, ze Slovenska televizia o to nebude mat zaujem a tak ostane jedine exkluzivne vysielacie pravo pre Digi Sport. Kto chce teda ten futbal sledovat, tak si musi zakupit DigiTV, aby mohol Digi Sport sledovat. V minulosti sa vsak Digi Sport otvoril aj inym platformam a tak ho mohli zaradit rozne kablove televizie do svojej ponuky, ale Digi Slovakia asi urcila za vysielanie taku cenu, ze tento ich vysielaci kanal ostane opat len pre exkluzivitu DigiTV.
Ked uz chcete davat minusovu karmu, tak si aspon nastudujte tuto problematiku a ako tieto veci s pravami, exkluzivnymi pravami a vysielacimi pravami vo verejnom zaujme funguju.
-
guess.whoo
Redeemer
no a kto pisal nieco ine? susko napisal,ze sa snad digi (alebo ina tv od buducej sezony) dohodne napr. s stv na odvisielani aspon niektorych zapasov. nikto nepisal, ze sa tie sublicencie davaju zadarmo
-
Sagittarius
Guru
Na Slovak sporte to bola buď 2. liga (Championship) alebo pohár (teraz neviem, či Ligový alebo FA Cup), ale Premier League určite nie...Scorpion90 napísal:Ja ked prepnem na Slovaksport, tak tam paradoxne skoro furt vidim Premier league.. neviem akou formou maju PL zabezpecenu, ale davaju ju
Pred asi styrmi rokmi davali Premier League aj na STV, ale vtedy nemal exkluzivne prava Digi Sport, ale to vysielala este Nova Sport.
guess.whoo - Digi ma exkluzivne prava prave preto, aby si fanusikovia dobreho futbalu zakupili ich satelity a ich cielom nebolo pocas troch rokov ponukat sublicencie inym televiziam. To si nemuseli kupovat ani exkluzivitu potom.
guess.whoo - Digi ma exkluzivne prava prave preto, aby si fanusikovia dobreho futbalu zakupili ich satelity a ich cielom nebolo pocas troch rokov ponukat sublicencie inym televiziam. To si nemuseli kupovat ani exkluzivitu potom.
-
guess.whoo
Redeemer
no ved jasne, ze preto. ale aj ked mala prava nova sport tak si ludia museli kupit satelity, lebo v tom case sa este dalo chytat zaklad na antenu a vela fanusikov futbalu si prave kvoli tomu zakupili ci uz skylink alebo digi
-
iceman1414
Medium Star
Na slovaksport dávajú Capital One CUp (anglický ligový pohár).Sagittarius napísal:
Na Slovak sporte to bola buď 2. liga (Championship) alebo pohár (teraz neviem, či Ligový alebo FA Cup), ale Premier League určite nie...
Chlapi nech googlujem ako googlujem stále sa neviem dopátrať k tomu ako je to z licenciou PL nabudúci rok, máte o tom niekto nejaké info ?
-
guess.whoo
Redeemer
to sa este zrejme nevie. ja by som stavil znova na digi sport
http://www.denikinsider.cz/prava-na-pre ... o/?eid=464
Dneska na parabole ! Bože snáď je to pravda a snáď to bude na Nova Sport !
Dneska na parabole ! Bože snáď je to pravda a snáď to bude na Nova Sport !
-
guess.whoo
Redeemer
-
guess.whoo
Redeemer
tak to, ze to ziskala nova sport ma tesi, lebo to boli kvalitnejsie prenosy co sa tyka komentaru, studiami a rozhovormi medzi zapasmi/v polcasoch. Na druhej strane ma vsak az strasi, ze by to mala vysielat Sport1 - tam je komentar uplne tragicky. Pre mna ako predplatitela Digi nie je dobrou spravou ani mozne delenie s Prima Cool kedze ten program je kodovany