vsetko okolo NOKIA 5800 XpressMusic
Re: vsetko okolo NOKIA 5800 XpressMusic
zle si ma pochopil
ja som myslel zaruku na displej nie na phone - na phone nemam zaruku od kedy som ho dostal.. takže keď dam vymeniť displej v nokia servise, oni objednaju novy displej, vymenia a budem mať zaruku aspoň na displej keď už nič 
Mám tu problém. Mám 5800 na ktorej bol menený digitizér, čiže dotyková plocha, displej nie. S telefónom mám problém, že sa buď náhodne roz-artefaktuje displej, alebo sa ešte častejšie vypne celý telefón. Proste, robím s telefónom, v pohodičke, položím ho na stôl, zamknem, po hodinke pozriem a telefón vypnutý. Niekedy sa potom nedá zapnúť ani na prvý krát. Taktiež sa už pár krát stalo, že keď sa vypol, hneď sa aj sám zapol, ani si nepýtal PIN, proste sa iba reštartol.
Spozoroval som niekoľko vecí. Na nabíjačke ten telefón ide ako hodinky. Ďalej som zistil že ho pravidelne vypne vonku, je to teplotou?
Čo som vylúčil - nepomohlo:
update FW, hardreset, vybratie karty, iná SIM, iná baterka
Na internete boli najčastejšie reakcie na tento problém že baterka nedolieha na kontakty, no porovnával som to s kamarátovou 5800, tie tri zlaté kontakty v mobile sú na milimeter presné, baterka detto a batterka je tam tak natesno že by s tým nepohol ani Chuck. Taktiež som sa niekde dočítal, že môže ísť o problém, kedy sa mobil vypne, keď stratí signál, a je pravda, že mám vždy o 1-2 paličky menej ako kamarát s rovnakým operátorom a rovnakým fw.
Väčšinou sa všad stretávam s problémom displeja, ten je celkom bežný, je aj niekoľko návodov ako problém odstrániť, no prečo sa mi do toho aj vypína telefón? To vypínanie je v podstate hlavný problém. Niekedy ho zapnem až na štvrtý krát a musím vyberať baterku...
Ak máte niekto skúsenosti, určite skúste poradiť, Danke.
EDIT: dosť som sa s tým pohol. Zistil som, že mi to už 24 hodín nevyplo, keď mi v pozadí beží aplikácia (momentálne prehliadač). Vypína sa teda iba v pohotovosti, je to teda nejakým spôsobom asi sw chyba, prečo potom ale nepomohol trojhmat ani preinštalovanie, update fw?
Spozoroval som niekoľko vecí. Na nabíjačke ten telefón ide ako hodinky. Ďalej som zistil že ho pravidelne vypne vonku, je to teplotou?
Čo som vylúčil - nepomohlo:
update FW, hardreset, vybratie karty, iná SIM, iná baterka
Na internete boli najčastejšie reakcie na tento problém že baterka nedolieha na kontakty, no porovnával som to s kamarátovou 5800, tie tri zlaté kontakty v mobile sú na milimeter presné, baterka detto a batterka je tam tak natesno že by s tým nepohol ani Chuck. Taktiež som sa niekde dočítal, že môže ísť o problém, kedy sa mobil vypne, keď stratí signál, a je pravda, že mám vždy o 1-2 paličky menej ako kamarát s rovnakým operátorom a rovnakým fw.
Väčšinou sa všad stretávam s problémom displeja, ten je celkom bežný, je aj niekoľko návodov ako problém odstrániť, no prečo sa mi do toho aj vypína telefón? To vypínanie je v podstate hlavný problém. Niekedy ho zapnem až na štvrtý krát a musím vyberať baterku...
Ak máte niekto skúsenosti, určite skúste poradiť, Danke.
EDIT: dosť som sa s tým pohol. Zistil som, že mi to už 24 hodín nevyplo, keď mi v pozadí beží aplikácia (momentálne prehliadač). Vypína sa teda iba v pohotovosti, je to teda nejakým spôsobom asi sw chyba, prečo potom ale nepomohol trojhmat ani preinštalovanie, update fw?
-
MP4-27
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
do Nokii sa vobec nevyznam ale vie mi dakto pomoct ci sa da tento telefon odblokovat...ak ano ze aky je postup..je to na T-Mobile a chcem to na O2...vopred dakujem za rady
Po dlhsej dobe otvorim tuto temu: Mam doma Nokiu 5800 od Orangeu (RM 365) Problem je, ze nenabija. Po pripojeni na nabijacku napise "Nenabija sa". Skusal som rozne nabiacky, vsetky su funkcne ale 5800 nimi nenabijem. Taktiez som dal rozne baterky, vsetky sa daju nabit ale nie v 5800. Dufal som, ze to vyriesi aktualizacia SW, no podla telefonu je 31.0.101 najaktualnejsia. Flashol som tam Euro3 31.0.101 a stale rovnaky problem. Mam ho flashnut rovno na V60?