Ako zapojiť mechaniku

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Neones
Amateur
Amateur

Ako zapojiť mechaniku

Príspevok od používateľa Neones »

Čaute mám problém ako zapojiť mechaniku. Mám 2 HDD, jeden sata - Samsung, a jeden IDE - Western Digital. Ten cez IDE mam napojeny ako master do cierneho a potom ide do modreho do dosky. Ten sedy (myslim ze je to slave) nemam zapojeny. V biose mi ukazuje ze je sata v poriadku, ale ten cez IDE ukazuje že je zapojeny do slave a master je none. Keď som to prepojil na slave a master nenapojil, tak mi ho nevedelo najst. Zistil som ze je to DVDRW mechanika ATA. Neviete akym sposobom ju mam zapojit aby vedelo najst aj ten disk ktory je napojeny cez IDE a aby bola aj mechanika napojena cez ide?

Ked ma nechapete tak myslim ako IDE ten siroky kabel.
Curuj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako zapojiť mechaniku

Príspevok od používateľa Curuj »

Na koniec IDE kábla daj disk nastav na master. do stredu daj mechaniku daj slave. nezabudni nastaviť jumperom
Neones
Amateur
Amateur

Curuj napísal:Na koniec IDE kábla daj disk nastav na master. do stredu daj mechaniku daj slave. nezabudni nastaviť jumperom
No aj to som skúšal len v biose mne sa nedá nastaviť aký HDD mám na čo nastaviť lebo ja to len vidím nemôžem to upravovať. Keď to skúsim takto tak mi ho potom nevie nájsť.
A ako sa nastavuje ten jumper? Lebo viem to je taký kolík len neviem načo slúži.
Curuj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Curuj »

kuk príloha
na disku na konci kábla nastaviš podla štítku master, na mechanike slave
Prílohy
jumperhdd.jpg
Neones
Amateur
Amateur

Ďakujem už som to spravil tak že som dal master ako mechaniku a slave ako HDD, potom som podla toho zapojil jumpery a išlo to.
Napísať odpoveď