Počítač/notebook na office

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hurvinek11
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Počítač/notebook na office

Príspevok od používateľa hurvinek11 »

Ahojte :)

Budeme kupovať 5 nových počítačov/notebookov.

Cena: čo najnižšia(strop je možno 350-400 euro, ak to bude ale napr. za 200, bude lepšie)

Používať sa budú úplne na základné veci, napr. na:
Office 2007, DropBox, jednoduché upravovanie grafiky(Gimp, možno PS), možno občas aj na základné upravovanie videa(nič profesionálne), posielanie emailov, Google Docs

Je lepšie kúpiť pre takéto účely počítače alebo notebooky? Čo sa oplatí viac a prečo?

Veľmi by mi pomohlo, ak by ste mi sem napísali nejaké zostavy, možno aj viaceré(najlacnejšiu a drahšiu variantu) a odporučili pre porovnanie aj nejaký typ notebooku

V prípade, že by sa viac oplatilo kúpiť PC, bude potreba kúpiť aj monitory a ostatné príslušenstvo.

Na ktorom internetovom obchode sa oplatí nakupovať najviac?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Počítač/notebook na office

Príspevok od používateľa hojko »

Kupuj tam, kde je nizka cena a dobry servis v pripade reklamacia. Cenovo bude medzi najlepsimi asi Alza.sk, treba sa vsak popozerat aj inde.

Co sa oplati tazko povedat, podla toho co pises sa da vsetko zvladnut na notebooku, ale volil by som notebook s numerickou klavesnicou. V pripade pocitaca musis kupit displej a to je cena hned 100 eur (alebo aj viac), zalezi od vsetkosti. V pripade grafiky by bolo lepsie vacsie LCD, urcite lepsie ako robit s Photoshopom na 15,4 palcovej uhlopriecke notebooku.

Prakticky tieto veci zvladnes ako na notebooku, tak aj na pocitaci, no notebooku mozes mierne setrit vdaka nizsej spotrebe. Alebo si to rozloz, kup napriklad dva pocitace s 22 palcovym LCDckom na grafiku a tri notebooky.
hurvinek11
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa hurvinek11 »

Ahojte :)
Popozeral som Alzu a vybral som zatiaľ toto:

Počítač:

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/lenovo-ideacentre-q180-d350554.htm#recenze
Rozhodol som sa preň kvôli tomu, že balenie obsahuje klávesnicu, myš a MS Windows.

Monitor som vybral tento:

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/22-fujitsu-l22t-3-d258961.htm#popis
Dobrá cena, je veľký a má zabudované reproduktory

Určite by sa dal poskladať lacnejší počítač, ktorý by bol výkonnejší, no po prirátaní ceny za OS a príslušenstvo mi tento mini PC prišiel ako správna voľba.

Pozeral som aj ceny a vybavenie notebookov. Najlacnejšie notebooky stáli okolo 300e +OS, no myslím, že na PC bude tá práca pohodlnejšia.

Vybral som si podľa vás dobre? Vedeli by ste poradiť niečo lepšie?

Inak trochu OT:
Existuje nejaká možnosť, aby neziskové študentské OZ získalo lacnejšie SW od Microsoftu?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Urcite by som nekupoval taky pocitac s Atom procesorom, pretoze je to nevykone a velmi slabe. Bude s tym viac problemov ako uzitku, efektivita prace bude zla, pretoze pouzivatelia pocitaca budu frustrovani z pomalosti tychto zostav. Bud kup normalny notebook (nie netbook s Atom alebo tymi slabymi AMD procesormi) alebo normalny pocitac s desktopovym procesorom, ktory ma aj vykon.

Microsoft predava aj studentske licencie, ale ci sa tykaju len studentov alebo aj obcianskych zdruzeni, to si musis pohladat alebo sa spytat priamo na podpore Microsoftu.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Ano, majitelia ISIC karty maju zlavy na OS od Windowsu
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »