Nechcete zemřít při sledování rallye? Tak se na ně nechoďte
Re: Nechcete zemřít při sledování rallye? Tak se na ně necho
podla simulacie stali tam, kde nemali...je to vina organizatorov, v prvom rade by som dal tie pasky ovela dalej od cesty, aby clovek v pripade potreby stihol vcas reagovat, uskocit, odbehnut, odstrcit niekoho a pod...
ak by ani taketo opatrenie nepomohlo, navrhol by som zrusenie rally v zastavanych oblastiach, obciach, dedinach a pod
neviem teraz narychlo najst tu simulaciu, urcite to bol slovensky clanok
//autoeditácia príspevku (13 Nov 2012, 19:48)
tak predsa
http://www.cas.sk/clanok/236357/takto-z ... eteky.html
ak by ani taketo opatrenie nepomohlo, navrhol by som zrusenie rally v zastavanych oblastiach, obciach, dedinach a pod
tak predsa
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
titulka aj clanok samotny mi hovoria z duse, nemam k tomu co dodat... boha, taky som nasrany...
je jedno, ci to bola chyba organizatorov alebo divakov, to ma ani nezaujima... pred a za paskami ceskych erziet som si cosi odstal a vzdy som vedel, ze sa nemozem spoliehat na nic, ci vo vypaskovanej zone alebo mimo nej... je jedno, kde clovek stoji, vsade ho moze auto zabit... a so znalostou tohoto rizika tam musi ist kazdy clovek, ci uz je sam alebo so zenou a detmi...
zrusit rally v zastavanej oblasti?? no to je do smiechu...
vrchol je odvolanie zvysku tohtorocnych sutazi... sosnova sa ale este myslim pojde... no a tato poj*bana celostatna hysteria je len ceresnickou na torte...
// krista, a tie sk*rvene bulvarne titulky: rally smrti, krvava rally, atd...
je jedno, ci to bola chyba organizatorov alebo divakov, to ma ani nezaujima... pred a za paskami ceskych erziet som si cosi odstal a vzdy som vedel, ze sa nemozem spoliehat na nic, ci vo vypaskovanej zone alebo mimo nej... je jedno, kde clovek stoji, vsade ho moze auto zabit... a so znalostou tohoto rizika tam musi ist kazdy clovek, ci uz je sam alebo so zenou a detmi...
zrusit rally v zastavanej oblasti?? no to je do smiechu...
vrchol je odvolanie zvysku tohtorocnych sutazi... sosnova sa ale este myslim pojde... no a tato poj*bana celostatna hysteria je len ceresnickou na torte...
// krista, a tie sk*rvene bulvarne titulky: rally smrti, krvava rally, atd...
-
Andi_Cibula
Addict
Nech zrušia rallye úplne. Aj tak je to nuda, ak to nemá byť ako skupina B.
Súhlasím s hore spomínanými vecami. Každý kto tam ide, by si mal uvedomiť istú dávku rizika a keď stojí príliš blízko cesty aj to, že to môže skončiť smrťou.
V niečom súhlasím s chezterom a to že organizácia by mala byť zrejme lepšia aby sa to nestávalo no. Asi by nebolo až také náročné vymedziť bezpečný priestor najmä v miestach kde to najviac hrozí. Aj keď sa to nedá nikdy vylúčiť. To je ťažko ale, zabezpečí sa jeden nebezpečný úsek a auto zošrotuje niekoho tam kde by to nikto nikdy nepovedal
A bulvár ako vždy sa na tom iba priživuje
V niečom súhlasím s chezterom a to že organizácia by mala byť zrejme lepšia aby sa to nestávalo no. Asi by nebolo až také náročné vymedziť bezpečný priestor najmä v miestach kde to najviac hrozí. Aj keď sa to nedá nikdy vylúčiť. To je ťažko ale, zabezpečí sa jeden nebezpečný úsek a auto zošrotuje niekoho tam kde by to nikto nikdy nepovedal
A bulvár ako vždy sa na tom iba priživuje
RATZINGER666 napísal:krista, a tie sk*rvene bulvarne titulky: rally smrti, krvava rally, atd...
http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=210 ... dopis-rrtvHeader napísal: A bulvár ako vždy sa na tom iba priživuje
trefny nazor
Však on si to ponese celej život s sebou.(sofer)ŠEL ZÁVODIT PRO RADOST - ZAPLATIL ZA TO POŘÁDNOU SUMU ZA STARTOVNÝ - A DOUFAL,ŽE ORGANIZÁTOR SE O VŠECHNO POSTARÁ,STEJNĚ JAKO NA OKRUHU,NEBO V POUŠTI
Copak na Tour de France se cyklisti starají o diváky,nebo když závodí motorový čluny tak jdu plavat???
Tak urcite chyba organizatora. Ak to nebolo vyznacene. Ale tak sofer za to nemoze. On tam isiel jazdit, a k zavodeniu patria chyby, ide sa na hrane atd. Je to smutné, ale tak to je.
A ak to bolo vyznacene, tak to je bohuzial ich chyba.
Ked uz sa cllovek ide pozerat, tak nestoji niekde v zakrute alebo kam moze vyletiet auto. postavy sa za nejaky stlp, dom mur, hoci co. Sice to neni 100% ale lepsie ako nic.
CheZteR: Trefny clanok
A ak to bolo vyznacene, tak to je bohuzial ich chyba.
Ked uz sa cllovek ide pozerat, tak nestoji niekde v zakrute alebo kam moze vyletiet auto. postavy sa za nejaky stlp, dom mur, hoci co. Sice to neni 100% ale lepsie ako nic.
CheZteR: Trefny clanok
-
RATZINGER666
Darca
Andi ma v jednom pravdu, a sice ze po zakaze Becok to uz nie je uplne ono... skupinu B zakazali presne kvoli tomuto a snad nikoho nenapadne o 30 rokov neskor opat v nejakom zakazovani pokracovat... media sa v tom totizto vrtaju az prilis a naozaj nevidim jediny jeden padny dovod, preco uz aj tak vsetky tohtorocne eventy okrem jedneho zrusili... nie este tie argumenty aktivistov za zrusenie celej skupiny, sutaze alebo sportovej discipliny... bezne je, ze sa zavod ukonci predcasne, ako sme ostatne videli viackrat tento rok, ale urcite nie toto...
chcem zdoraznit, ze organizacia na tych erzetach uz lepsia byt naozaj nemoze... neviem, ci tu vsetci vedia, ako to na takejto sutazi vyzera, ale aspon pre predstavu... v kazdej prdeli za kazdou paskou je komisarov plna rit, vsetci na tie pasky upozornuju... pred kazdou jednou jazdou idu komisari v autach a pristavuju sa pri kazdej "neposlusnej skupinke"... ked neuposluchnu, nie je nicim vynimocnym, ze jednym povelom do vysielacky rusia celu erzetu... vypaskovanie je na takej urovni, ako nebolo nikdy v historii, najnebezpecnejsie useky su mimo paskovania oznacene aj cedulami, apod.... vsade je milion komisarov, nikto Ti nedovoli spravit ani krok dopredu, ako pisem, jeden clovek za paskou moze zapricinit zrusenie celej skusky, nikto sa tam s nikym neserie... v servise dostane kazdy zaujemca itinerar s rozpisom skusok a oznacenim divackych pozicii, nebezpecnych usekov, je tam milion upozorneni, odporuceni, atd... takze o urovni organizacie, prosim, pomlcte... je to na urovni svetovej sutaze...
// a po nastudovani info z toho listu na ewrce som vytoceny este viac... chvalabohu, ze som ho prehliadol na obed, ked som ewrc cital, lebo by som bol prisambohu vytoceny cely den...
chcem zdoraznit, ze organizacia na tych erzetach uz lepsia byt naozaj nemoze... neviem, ci tu vsetci vedia, ako to na takejto sutazi vyzera, ale aspon pre predstavu... v kazdej prdeli za kazdou paskou je komisarov plna rit, vsetci na tie pasky upozornuju... pred kazdou jednou jazdou idu komisari v autach a pristavuju sa pri kazdej "neposlusnej skupinke"... ked neuposluchnu, nie je nicim vynimocnym, ze jednym povelom do vysielacky rusia celu erzetu... vypaskovanie je na takej urovni, ako nebolo nikdy v historii, najnebezpecnejsie useky su mimo paskovania oznacene aj cedulami, apod.... vsade je milion komisarov, nikto Ti nedovoli spravit ani krok dopredu, ako pisem, jeden clovek za paskou moze zapricinit zrusenie celej skusky, nikto sa tam s nikym neserie... v servise dostane kazdy zaujemca itinerar s rozpisom skusok a oznacenim divackych pozicii, nebezpecnych usekov, je tam milion upozorneni, odporuceni, atd... takze o urovni organizacie, prosim, pomlcte... je to na urovni svetovej sutaze...
// a po nastudovani info z toho listu na ewrce som vytoceny este viac... chvalabohu, ze som ho prehliadol na obed, ked som ewrc cital, lebo by som bol prisambohu vytoceny cely den...
rád si čtu co pišou v diskuzi na Noviky.cz ale tenhle nazor mě dostal "Závod má probíhat na silnici. Za vše, co stane mimo, je odpovědný řidič. Kdyby ta zahrádka neměla betonový sokl, auto mohlo zabít třeba babičku, co si doma v klidu pleje mrkev. Nebo mají během závodu všichni obyvatelé kolem trati zalézt do sklepa? Nebo si snad pořadatelé pronajali i prostor kolem trati? Vrazi čtyř lidí ovšem "subjektivní vinu necítí". To musí být nátury. Jako advokáti stejných grázlů z toho ovšem zas vyváznou bez trestu." jak tohle může někdo napsat ?? nebo s tím souhlasit ?

Ked je ten obrazok spravny, tak je to rovnake ako vsetky ostatane pripady, kde divaaci nerespektovali organizatorov.CheZteR napísal:podla simulacie stali tam, kde nemali...je to vina organizatorov, v prvom rade by som dal tie pasky ovela dalej od cesty, aby clovek v pripade potreby stihol vcas reagovat, uskocit, odbehnut, odstrcit niekoho a pod...
tak predsa
Co sa tyka Bcka, tak pri dnesnom zmyslani ludi by boli desiatky mrtvych na kazdej RZ
V 80tych rokoch nebol problem s tymto:
Dnes si to uz neviem predstavit, pripada mi to tak, ze prilis vela ludi si mysli, ze sa im nemoze nic stat.
Som urcite proti zakazu rally, je to krasny sport, obdivujem vsetkych, ktori to jazdia. Co sa tyka bezpecnosti, tak by mala byt hlavna prevencia a vzdelavanie. Treba divakov naucit, ze rally auta idu prilis rychlo na to, aby bolo okolie 5-10m od trate bezpecne (aj na rovinkach) a ze nie je dobry napad stat na vonkajsich stranach zakrut, pripadne priamo v apexe. Povaha rally vsak predpoklada, ze na taketo "skolenie" by ludia museli prist dobrovolne a ako to poznam, tak si zas vacsina povie, ze im to netreba.
Moc sa o problematiku nezaujímam, ale v podstate v TV mi vždy prišlo divné, prečo ľudia napr v ostrej ľavotočivej zákrute stoja na pravej strane? Však keď to nezvládne tak ich evidentne zroluje, však keby stáli naľavo, tak šanca je minimálna...
aby lepsie videli
nebudu stat predsa za rohom
.. no a potom tu mame take situacie, ake tu mame 
Keď chcem lepšie vidieť tak nejdem na okruh ale pozriem si doma v TV 
tak mi nepovedz, ze keby bolo rally v tvojej dedine a pred tvojim domom, ci nevyjdes von
.. no teraz uz mozno ani nie.. 
Mne sa páči toto staré video.. ako to vtedy robili?
Povedal by som, ze vtedy si aj jazdci davali vacsi pozor, lebo vedeli, ze divaci su vsade. Keby tam Colin spravil chybu, tak by divaci nemali kam utiect
-
Shamway
Professional
Nezlyhal organizator. Zlyhal jedinec...
Zraněný 21 letý klučina byl opravdu pořadatel, který při průjezdu prvních závodních vozidel měl stát na pravé straně vozovky (lepší výhled na průjezdy aut?). Sražené dívky měli přijít na inkriminované místo několik aut před startovním číslem 27. a pořadatele si k sobě zavolat - znali se, byl to soused. Stáli na svém pozemku, ale velmi blízko u cesty. Mladý klučina za nimi na osudné místo šel a začal si s nimi vykládat ...prý podle informací s on-bordu některé posádky startující před st. č. 27, stáli k cestě zády v hloučku a vykládali si. (Byl jsem několikrát s děvčaty na rally a můžu říct že když je to nebaví, tak se za autem ani neohlédnou). Ve velmi silném, podotýkám silném větru, který jsem snad v životě nezažil, (kdo tam nebyl nepochopí), se jim zvuk vozidla opouštějící trať vůbec nemusel donést. Pak už následovala jenom obrovská tragedie
-
RATZINGER666
Darca
k videam: toto bolo kedysi uplne bezne, nie len pri B-ckach, ale aj vo svetovej, aj v europe apod... vzdy kazdy rok zomrelo niekolko ludi, preto sa postupne zacali pritvrdzovat pravidla v bezpecnosti... teraz uz skusky vyzeraju uplne, ale uplne inak, tak, ako opisujem vyssie... B bola kapitola sama o sebe, zomrelo niekolko jazdcov a copilotov a niekolko desiatok ludi... to vsetko za par rokov jej historie... bezne bolo, ze auto vrazilo do tej steny z ludi a na mieste boli traja mrtvi a 30 ich odviezla sanitka... vtedy sa zacalo spekulovat nad obmedzenim, no toivonenova smrt rozhodla o tom, ze skupina bude definitivne zrusena...
co sa tyka divakov - neda sa povedat, ze by si davali zamerne vacsi pozor... nehody boli vzdy, toto len tak hlupo vyzera na tych videach, ze je to nebezpecne, ale nema byt v skutocnosti preco... teraz mas auta omnoho stabilnejsie na ceste, omnoho lahsie ovladatelnejsie, trate sa paskuju niekedy az zbytocne prehnane a aj napriek tomu toto sa jednoducho vzdy stavalo, aj sa stavat bude... rozpisy sa ale divakom mierne prisposobovali - v divackych zonach sa nehlasili katy, resp. ich pilot vynechaval, jazdilo sa viac na oci... preto bolo v hentakych radach divakov nehod paradoxne najmenej...
begbeee: tazko povedat, ci tam mozu stat alebo nie, mozno ide o bezpecne miesto, iked podla popisu skor nie, ale zalezi tam na viac faktoroch, predosly vyjazd, momentalna maximalna rychlost, aka sa tam da dosiahnut apod... ak das fotku alebo mi to nacrtnes, ja Ti to rozkreslim...
johny: super clanok, iked titulka ma zaskocila
k celej tej vzniknutej situacii: myslim, ze je jasne, kde sa stala chyba a na koho vina pripada... kto by mal pochybnosti, nech sa vyjadri
co sa tyka divakov - neda sa povedat, ze by si davali zamerne vacsi pozor... nehody boli vzdy, toto len tak hlupo vyzera na tych videach, ze je to nebezpecne, ale nema byt v skutocnosti preco... teraz mas auta omnoho stabilnejsie na ceste, omnoho lahsie ovladatelnejsie, trate sa paskuju niekedy az zbytocne prehnane a aj napriek tomu toto sa jednoducho vzdy stavalo, aj sa stavat bude... rozpisy sa ale divakom mierne prisposobovali - v divackych zonach sa nehlasili katy, resp. ich pilot vynechaval, jazdilo sa viac na oci... preto bolo v hentakych radach divakov nehod paradoxne najmenej...
begbeee: tazko povedat, ci tam mozu stat alebo nie, mozno ide o bezpecne miesto, iked podla popisu skor nie, ale zalezi tam na viac faktoroch, predosly vyjazd, momentalna maximalna rychlost, aka sa tam da dosiahnut apod... ak das fotku alebo mi to nacrtnes, ja Ti to rozkreslim...
johny: super clanok, iked titulka ma zaskocila
k celej tej vzniknutej situacii: myslim, ze je jasne, kde sa stala chyba a na koho vina pripada... kto by mal pochybnosti, nech sa vyjadri