problémy so spojkou

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Brozo
Amateur
Amateur

problémy so spojkou

Príspevok od používateľa Brozo »

Zdravím.Dnes som bol u mechanika s tým, že keď som autom prišiel domov, keď bolo auto zohriate na 90C,už viackrát sa mi to stalo, tak motor vydával jeden menší divný zvuk a auto jemne triaslo keď som v ňom sedel. Pri tom divnom zvuku som stlačil spojku a prestalo to ale auto jemne ďalej triaslo. Viem, ako sa správa diesel ale to trasenie nieje normálne na diesel. Mechanik mi povedal, že je to v spojke a že bude tam treba meniť veci cca do 600eur. Vravel že netreba to hneď meniť ale že môže to viac a viac triasť. Čo presne to už bolo neviem ale súvisí to s tým. Môžete mi povedať Váš názor?a prípadné ceny súčiastok? Jedná sa o audi a4 quatro s-line/r.v. 2006, 2.0 TDi. Chcem si len utvrdiť, čo vy na to vravíte a či budete zdielať ten istý názor.

Díkes

Brozo

//autoeditácia príspevku (13 Nov 2012, 18:35)
Brozo napísal:Zdravím.Dnes som bol u mechanika s tým, že keď som autom prišiel domov, keď bolo auto zohriate na 90C,už viackrát sa mi to stalo, tak motor vydával jeden menší divný zvuk a auto jemne triaslo keď som v ňom sedel. Pri tom divnom zvuku som stlačil spojku a prestalo to ale auto jemne ďalej triaslo. Viem, ako sa správa diesel ale to trasenie nieje normálne na diesel. Mechanik mi povedal, že je to v spojke a že bude tam treba meniť veci cca do 600eur. Vravel že netreba to hneď meniť ale že môže to viac a viac triasť. Čo presne to už bolo neviem ale súvisí to s tým. Môžete mi povedať Váš názor?a prípadné ceny súčiastok? Jedná sa o audi a4 quatro s-line/r.v. 2006, 2.0 TDi. Chcem si len utvrdiť, čo vy na to vravíte a či budete zdielať ten istý názor.

Díkes

Brozo
Vraj tam treba meniť veci ohľadne spojky ešte podotýkam ako mi bolo povedané.
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: problémy so spojkou

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

no ved a ako do zdiagnostikoval? nespominal zotrvacnik alebo "dvojhmotu"?
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

ono dojhmotu spominat mohol.. ale majitel auta nam nespomeul, ci auto trasie pri jazde alebo pri stojacom aute... lebo dvojhmotu by si vysimol davno a triaslo by tom cim dalej tym viac pri akceleracii... pri stojacom aute pocut len tukanie, alebo sa mylim?
Brozo
Amateur
Amateur

Jasné len pri stojacom aute to trasie,pri jazde nieje nič ani len spoznať že by s tým niečo bolo.Na diagnostiku to ani nedával,boli sme sa odviezť a potom to počúval a povedal že je to s tou spojkou.On totižto je uz veľmi dlho mechanik a práve audi motorov.Dvojhmotu urcite neapominal,skôr ten zotrvacnik. A este jedna vec,asi raz do mesiaca mi vytecie destilovana voda a treba tam tesnenia,nové tesnenia.koľko asi priblizne stoja tie normálne,nie poľské? a to isté aj na tu spojku?

Diky moc
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

tak v prvom rade "dvojhmota" je dvojhmotny zotrvacnik cize fail :D ale nevadi ideme dalej...
bohu otcu, tecie ti destilovana voda... z baterky? z ostrekovacov? z chladiaceho systemu? tesnenia mas rozne a na rozne veci... pokial nenapises tesnenia coho, tak ti cenu vieme napisat od 0,1€ do aleluja € :)
Brozo
Amateur
Amateur

Tak fail,bacha na to nieje každý skoleny automechanik,každý sa vyzná v inom obore :) No to praveze neviem,ja najprv pozistujem všetko podrobne radšej a potom to sem rozpisem,bude to reálnejšie.

Zatiaľ dik

Brozo

//autoeditácia príspevku (15 Nov 2012, 1:15)
Tak je to výmena dvojhmotného zotrvačníka,,,vraj sa to predáva len v celých sadách,,,alebo stačilo by, keby dám spraviť repass?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

zotrvak mozes dat aj repasovat, neviem, o ake auto ide, ale pocitaj tak 200-300e...

voda vali najskor asi z chladenia, bud to diagnostikuj blizsie alebo s tym zajdi do servisu a potom nam napis :wink:
Brozo
Amateur
Amateur

Pozeral som a co mi odporučil aj automechanik že taká lepšia značka uz si nespomínam aká,stojí okolo 600 eur.Repass ma vyjde do 350 eur.Oplatí sa aj ten repass? Čo sa týka životnosti? Dnes zájdem ešte na diagnostiku tak napíšem ešte kde to tečie.Jedná sa o audi A4 quatro avant 2.0tdi r.v.2006

Dik zatim :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

sice mas celkom nove auto, ale oplati sa... kolko ma najazdene pre zaujimavost?
Brozo
Amateur
Amateur

Tak to budem asi tým repassom riešiť,mne ide aj aby som usetril ale ked sa ma niečo spraviť poriadne a kvalitne Tak radšej zainvestujem a priplatim nech je to kvalitka,ale tak ked sa oplatí aj repass tak to aj Tak zrejme spravím.Mám najazdené 236 tisíc

//autoeditácia príspevku (15 Nov 2012, 16:24)
Tak to budem asi tým repassom riešiť,mne ide aj aby som usetril ale ked sa ma niečo spraviť poriadne a kvalitne Tak radšej zainvestujem a priplatim nech je to kvalitka,ale tak ked sa oplatí aj repass tak to aj Tak zrejme spravím.Mám najazdené 236 tisíc
Napísať odpoveď