Obhliadka vozidla + KO

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Lolnar
Novice
Novice

Obhliadka vozidla + KO

Príspevok od používateľa Lolnar »

Kupil som auto, ktore povodny majitel niekedy koncom roka 2010 doviezol a bola riadne spravena kontrola originality (KO). Po odkupeni vozidla ho majitel odhlasil a poslal mi TP, takze ho teraz musim prihlasit. Zaujimalo by ma, ci sa musim dostavit aj na obhliadku vozidla policajtom, ked ma uz auto spravenu KO (ale podotykam, bola robena kedysi v novembri v roku 2010)? Alebo mozem ist uz rovno na DI s tlacivami a starymi znackami?

Na ko.sk pisu o kontrole originality toto
Skracuje sa proces vybavovania na dopravných inšpektorátoch - pretože vozidlá s platným Odborným posudkom o kontrole originality nemusia absolvovať povinnú obhliadku a údaje o kontrolách sú zaznamenávané priamo do evidencie vozidiel.
maciatko99
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Obhliadka vozidla + KO

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Ak bolo auto príhlasené v čase kupovania, tak na kontrolu originality nepotrebuješ ísť, na obhliadku áno (kkontroluje sa číslo karosérie auta). Na DI podáš žiadosť, zaplatíš poplatok, dáš doklad o odhlásení auta od strarého majiteľa, predbežnú poistnú zmluvu, dostaneš značky, vystavia ti nový technický preukaz (pošlú ti ho poštou alebo si ho vezmeš osobne). Poplatok za prihlásenie po kúpe auta z iného okresu je 66 eur, v rámci okresu je to 33 eur.
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

ano ked prihlasujes tak sa musis dostavit s autom na obhliadku. nemusel by si keby mas tu KO max. mesiac starru. tak nejak to bolo.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

pussyLiker: Si si isty??? Nemylis si to skor s tym, ze pokial bolo vozidlo viac ako mesiac odhlasene, tak je potrebne dolozit aj protokol z KO, ktory nemoze byt starsi ako 15 dni, hmm???
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

som si isty, iba som si pomylil to, ze ked robis KO na dovezenom aute tak ti trva 30 dni platnost, dovtedy nepotrebujes obhliadku. ked prepisujes z okresu do okresu a nahodou robis KO kôli zmene alebo nedodrzaniu terminu prihlasenia potom plati 15 dni. takisto to funguje s obhliadkou. ked som kupoval auto z KE tak tam mi urobili obhliadku a potom ked som u nas v PB prihlasoval auto uz sa ani nekukol lebo som mal platnu prehliadku tj. 15 dni. uz sa mi aj stalo ze som presvihol ten cas na prihlasenie 15 dni, potom staci ceste vyhlasenie, ze auto bolo v servise a ostava este 15 dni cize mesiac. potom treba robit zakladnu KO. ak sa mylim oprav ma :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Chcem sa opýtať, bo už som blbec, jeden mi hovorí tak a druhý inak.... prí kúpe a predaji auta v rámci okresu potrebuje nový majiteľ pred prihlásením vozidla ísť na obhliadku skontrolovať VIN?
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

obhliadku ti urobi policajt priamo pri prihlaseni, skontroluje ti vin
brm
Darca
Darca

Ja som myslel osobnú obhliadku.... keď som prihlasoval auto z iného okresu, musel som ísť na jedno miesto, kde policajt fyzicky skontroluje na aute číslo VIN a neviem čo ešte a dá pečiatku. Musím toto absolvovať aj pred zmenou majiteľa v rámci okresu?
mulatt
Darca
Darca

nechapem ake osobne obhliadky myslis. prihlasoval som xy aut a vzdy to prebiehalo ze som prisiel s autom pred DI, dal tlacivo, kolky, policajt vybehol von, skontroloval vin, zobral stary TP, dal novy a to bolo vsetko. policajt ti skontroluje vin priamo pri prihlasovani, neviem kde si musel chodit.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

?
ja som tiez bol na prehliadke vozidla, prisiel policajt, skontroloval vin a technickak a dal mi potrvdenie o skontrolovani, az tak som isiel na DI, vyplatil kolky, ukazal poistku a prihlasil na seba
brm
Darca
Darca

CheZteR.. a to si mal auto v rámci okresu, čiže si to auto kupoval s košickými značkami? Ja keď kupoval, auto malo nitrianske značky, čiže som musel ísť na obhliadku, tam mi ujo dal papier s pečiatkou. Ale údajne, ak už je auto na košických značkách a predávam ho novému majiteľovi tiež z KE, čiže značky mu ostanú, že nemusím ísť na obhliadku.....

Ale už je to asi bezpredmetné.. akurát som volal s novým majiteľom a že ide predsa aj na tú obhliadku, dnes poobede by tam malo byť málo ľudí.

mulatt.. u nás v KE sa obhliadka robí na jednom parkovisku na jednom konci mesta... a DI, kde tetušky za okienkom robia papierovačky, je zase na druhom konci mesta...

;)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

auto uz bolo na KE znackach, ostali mi tie iste, isiel som na obhliadku hore na parkovisko ku blsaku, klasika ako kazdy
brm
Darca
Darca

ok... ale pár ľudí mi hovorilo, že po novom už netreba.. ale iní hovoria, že treba. Aj keď na nete čítam postupy, ako prepisovať auto, ak je postup medzi okresmi, spomenú obhliadku, ale ak v rámci okresu, nespomínajú obhliadku - nie je tam uvedené či treba, ani či netreba.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

hej, jasne, je to mozne ze to zmenili :)
furt vsetko menia, kazdy rok iny postup...
clovek nestiha vsetko sledovat
mulatt
Darca
Darca

to som este nepocul, ze by sa obhliadky vykonavali niekde inde ako tam kde sa auto prihlasuje. v 90% pripadov som auto prihlasoval v ZA kraji v roznych mestach a vsade skontroloval vinko policajt priamo pri prihlasovani :) nejak tomu nechapem preco vam to nemozu skontrolovat na DI ale musite chodit na opacny koniec mesta
brm
Darca
Darca

http://www.minv.sk/?zmena-drzitela-prepis-v-okrese
Pri zmene držiteľa (prepise) vozidla v okrese, musia byť prítomní obaja, teda pôvodný aj nový držiteľ, aj s dokladmi totožnosti a pristaviť vozidlo ku kontrole.
Takže asi treba......
DeaDMAn_X
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa DeaDMAn_X »

ja som kupoval auto v maji/juny tohto roku a ten isty postup ako CheZteR....kontrola VIN na jednom konci mesta a prihlasenie na opacnom (v KE)
mulatt
Darca
Darca

brm: ano treba pristavit vozidlo ku kontrole, akurat ze u vas to znamena ist na opacny koniec mesta :D a co ti hovorili, ze po novom uz netreba je hlupost, na kontrolu vin pri prepise sa chodi stale a je jedno ci je to z okresu do okresu ale v ramci okresu
brm
Darca
Darca

No to som chcel pôvodne vedieť.... ale ako som písal vyššie, už je to bezpredmetné.. :)
mulatt napísal:nejak tomu nechapem preco vam to nemozu skontrolovat na DI ale musite chodit na opacny koniec mesta
Pretože pred DI počas stránkových dní niekedy nemáš kde zaparkovať a nebudeš policajta ťahať k sebe domov do garáže...

;)
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

Ja som toto akurat vybavoval. Pri odpisovani chceli kontrolu VIN. Rovno sa vybavil papier o kontrole VIN aj pre prihlasenie (mozno je to ten isty, spytas sa na mieste). Auto malo TT znacky, odpisovalo sa v BA a prihlasovalo v BR. V BR fyzicky nebolo, len papiere a znacky.
Napísať odpoveď