Slepý pes / Nevidiaci pes

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Darcy
Novice
Novice

Slepý pes / Nevidiaci pes

Príspevok od používateľa Darcy »

Ahoj potrebujem Vašu radu, skúsenosť a pomoc. Náš pes sa pobil s mačkou a ona mu jedno oko vyškrabla, druhé má komplet biele. Veterinár povedal, že zrejme je celkom slepý... chcem vedieť vaše skúsenosti ak máte slepého psa. My ho máme na rodinnom dome s veľkým pozemkom, neviem či by sa tam vedel ako nevidiaci orientovať.. a zvažujeme či ho nedáme utratiť, keď vidím aký je apatický, ako do všetkého vráža, neje veľa, je doslova nešťastný a my s ním. Strašne zle sa mi to píše, lebo ho zbožňujeme, a hľadáme alternatívy a potrebujem vedieť ak niekto nevidiaceho psa máte ako sa k tomu "postavil" on, aj vy a v akom ste prostredí - predsa je to iné v meste, iné na dedine, iné keď máte na neho čas, iné keď je na dome ako u nás kde ideme ráno do práce a prídeme poobede - nebude mať nikoho cez deň ako oporu.. proste nevieme ako ďalej... Ďakujem Vám.
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Slepý pes / Nevidiaci pes

Príspevok od používateľa Son-Goku »

na skusku to skus aj u inych veterinarov,ci sa zhodnu.aj do druheho dostal ranu? na yt som videl video ako nasli slepeho psa a podarilo sa im aspon jedno oko zfunkcnit.btw dufam ze si tu macku pretiahol lopatou alebo nejakou tycou.uz si moc dovoluju,vobec nemaju strach.co za psika to mas?
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Goku,nemusela tu bitku zapricinit macka,mohol to byt pes.Aj my mame doma macku a psa a stava sa ked ide macka okolo jeho jedla pes zautoci a macka sa len brani.V kazdom pripade s tymto problemom pomoct neviem,dufam ze ho nebude treba utratit.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Viem, že je to ťažké, ale utratenie bude asi najlepšie riešienie. Skús iných vet. a ak nie, daj mu šancu 2-3 mesiace si zvyknúť, ak bude stále apatický a evidentne nešťastný.....
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Son-Goku - macka nezvykne utocit na nieco vacsie nez je sama, ledatak v sebaobrane alebo pri obrane svojich mladat. Dokonca aj v sebaobrane nie je velmi utocna, ked stiha a ma kam ujst. Celkom by ma zaujimalo, ci by si takto reagoval aj v pripade, keby pes ublizil macke, alebo si len zaujaty.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

na sidlisku sme mali kocura ktory teda vyskolil asi kazdeho psa mensieho ako doberman a bol teda velmi iniciativny ked prislo na koflikty...
Darcy
Novice
Novice

ďakujem

Príspevok od používateľa Darcy »

no, stalo sa to tak, že Max (pes) je strašne majetnícky a z času na čas - keď sme neboli doma - podrhne mačiatka ak ich dakde našiel, alebo sa pobije s mačkami (máme ich dosť, často nám podhodia psov aj mačky cez bránu, keďže žijeme na samote a my nie sme typ ľudí čo zvieratko nechá o hlade alebo sa nepostará.. takže preto tak veľa mačiek -psíkov len dvoch).. no a teraz doslova nasral túto najväčšiu mačku (tá tiež nieje práve nežná) -lebo kým sme zakročili tak ju v sekundách zatlačil do kúta pri miske a už to išlo... proste len švihla pazúrmi ako Zoro kordom - a za 2 sekundy bol bez očí... Ideme aj k inému veterinárovi, to je jasné, ale podľa toho, ako sa po dome pohybuje, vlastne tlačí k stene na chodbe a kráča podľa nej a že nevie piť ani vodu z misky alebo jesť - doslova ho musím krmiť.. no neviem. Môžno keď si zvykne, že to tak bude... že nebude vidieť... neviem si predstaviť ako to bude na jer, leto jeseň, keď väčšinu času trávime všetci vonku mimo domu - vonku bude bezradný.. Ďakujem Vám všetkým, čo ste mi sem prispeli.
Darcy

//autoeditácia príspevku (14 Nov 2012, 15:53)
presne - niektoré z tých mačiek čo máme (celkovo + - 18) sú divoké bitkárky, lovia si samé a skoro sa u nás nestravujú, len chodia prespávať do senníku, iné sú zasa taký maznáci že sa nepohnú od nás, .. videl som práve túto čiernu "Očařku" ako zapárala do kamošovej dogy keď ju mal u nás a veru - dala ju do formátu - to bola vtedy ešte sranda... Každopádne - akokoľvek sa bude situácia vyvíjať, napíšem sem ako to ide.. aby som pomohol niekomu kto si raz vygoogli tému.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

KoCi napísal:Son-Goku - macka nezvykne utocit na nieco vacsie nez je sama, ledatak v sebaobrane alebo pri obrane svojich mladat. Dokonca aj v sebaobrane nie je velmi utocna, ked stiha a ma kam ujst. Celkom by ma zaujimalo, ci by si takto reagoval aj v pripade, keby pes ublizil macke, alebo si len zaujaty.
Neviem, odkiaľ to máš, ale naša mačka nemá problém s labradorom...teda, zatiaľ mu nič moc nespravila, len tak preventívne si ho vychováva :D
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

KoCi napísal:Son-Goku - macka nezvykne utocit na nieco vacsie nez je sama, ledatak v sebaobrane alebo pri obrane svojich mladat. Dokonca aj v sebaobrane nie je velmi utocna, ked stiha a ma kam ujst. Celkom by ma zaujimalo, ci by si takto reagoval aj v pripade, keby pes ublizil macke, alebo si len zaujaty.
no a som zaujaty.macka ti zautoci aj na medveda,ked chce.
pes je doma a chrani si svoje uzemie,nema rad cudzie elementy.este ako pisal ze to bola bitkarka a rada utocila.plus sa obsmietala okolo misky,myslim ze ked to bola jeho miska tak sa nie je co cudovat.skus psovi brat zradlo alebo ho provokovat.neviem koho ste mali skor ci psa alebo tu krysu,ale poznam babu co ma pitbulla a potkana civavu.tak civavu respektuje pretoze pitbull prisiel do domacnosti neskor a vie ze o miesto sa musi delit so starsim.
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

možno by som len podotkol, že psovi absencia zraku nerobí až také problémy ako nám (aj keď to samozrejme neznamená, že mu nerobí žiadne problémy), keďže na rozdiel od nás je podiel používania sluchu a čuchu u neho väčší, taktiež ich má viac vyvinuté. Podľa mňa si do mesiaca zvykne a v pohode bude žiť aj bez očí. Najväčšiu prekážku by som videl vo väčších mačkách, keďže pes je veľmi majetnícky ako si písal ale zároveň je aj v zjavnej nevýhode.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Mačka mi raz vyskočila na psa a to som ho mal na vodítku. On by sa na ňu ani nepozrel, keď tu marha na neho vyskočila a rozškriabala mu celý ňufák. V tú ranu ju pes roztrhal. Čiže mačky sú také extrémistky.
A na margo tvojho, je mi ho ľúto, ale ak sa nepozbiera za nejaký mesiac-dva, tak by som ho utratil. Zbytočne sa bude trápiť.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Niekedy dávno mali moji starí rodičia pri dome psa, po čase sme zistili, že je slepý... napriek tomu bol veľmi čulý a veľmi dobre sa orientoval podľa čuchu aj sluchu.. dokonca aj aportoval... podľa sluchu počul, kde padla palica a potom ju čuchom vypátral. Takže možno aj ten Tvoj si zvykne... ale zase by som mu nedal behať po celom pozemku, ale možno mu treba ohradiť nejakú časť a nech tam si "behá"...... nech sa tam zorientuje... aspoň v čase, keď je bez dozoru.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

To, ze je slepy by nemal byt dovod na utratenie. Je bezne, ze pes pre zakal na starobu uplne strati zrak a niekolko rokov zije v slepote. Zvykne si na to. Nauci sa orientovat sluchom a cuchom a dokaze zit plnohodnotny psi zivot.
Napísať odpoveď