Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa Hensym »

Mňa by zaujímalo ako je to s pauzami. Vraj čím kratšie pauzy, tým rýchlejšie pracuje metabolizmus, čo je dobré pre spaľovanie tukov, čiže hlavne pre ľudí ktorí za cvičením hľadajú aj cestu schudnúť. Ako by som mal ale cvičiť ja, keď chcem naopak váhu nabrať? Pauzy predĺžiť, skrátiť?

Inak, po presne mesiaci som si pozrel fotku zo 14. októbra a postavil sa pred zrkadlo. Váha stúpla síce iba o slabé 2kg, ale výsledky krásne vidno voľným okom. Stále som síce strašne chudý, a je predo mnou ešte veľa tvrdej práce, ale je to pre mňa dosť motivácia. :)

Ešte sa opýtam, idem podľa stránky cviceni-doma, a cvičím už piaty týždeň. Je tam full body tréning, stále, 3x do týždňa, a v každý deň cvičím prakticky všetko. (Cvičím ale podstatne viac, než je v tých tréningoch tam). Je to dobré, alebo nie? V akom prípade je lepšie zamerať sa v daný deň len na konkrétne časti tela?
sa54d
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sa54d »

Co tým myslíš "viac" ? Sérii? Opakovaní? Cvikov? Ja si ale myslím že pokiaľ priberáš (svaly), ide hore sila/vytrvalost/co chces tak nieje dôvod trening meniť.
Hensym
VIP
VIP

Série aj opakovania nemením, tie sú tam spravené tak akurát, aby som po dokončení už skoro nemal silu ísť ďalej. :D
"Viac" som myslel pridanie cvikov. Na tej stránke je ich vždy 8, z toho 4 sú trojsériové, a 4 sú dvoj. Ja mám cvikov dokopy 12, z toho 4 sú trojsériové, a 8 je dvoj, a aj tak to stíham s minútovými pauzami odcvičiť do 35 minút, čo mi nepríde nejak extra veľa.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Môžeš pridať po sérii.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

ak chces ist full body , dobra je klasika http://www.kulturistika.com/tbt-total-body-training . 6 serii , 4 velke komplexne , 2 male a staci, netreba to silit. A hlavna je strava a spanok.
Hensym
VIP
VIP

Vďaka za link. Tento mesiac som dosť flákal jedlo, asi preto sa mi tá váha nezmenila, a chcel by som sa zamerať aj na toto. Bude pri mojej váhe (183cm,70kg) nutné brať nejaký Gainer? Viac ľudí mi písalo, že pri začiatkoch s naberaním je to v podstate nevyhnutné. Čo hovoríte napríklad na tento? Ide mi o to, že tento obchod podporuje PayPal, čo mi dosť vyhovuje.

Prípadne nejaký iný "doplnok"?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

mne pri tom eshope vyskocil warning od malwarebytes. dal by som ruky prec
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Podobne ako coldrain, dal by som ruky preč od e-shopu a takisto aj toho gaineru. Ktovie, čo je to za bordel a chuť bude na tom podobne. Skôr by som siahol po značkách kvality ako je Scitec Nutrition, Gaspari, Optimum Nutrition, PVL...

Vyberaj skôr na www.bodyworld.sk, www.protein.sk.

Mnou odskúšané a najviac odporúčané veci:
http://www.bodyworld.sk/gaspari-real-ma ... 45-kg-1545
http://www.bodyworld.sk/pvl-mutant-mass-6-8-kg-490
a pre mňa jednoznačným víťazom je http://www.bodyworld.sk/optimum-nutriti ... -45-kg-485. S týmto gainerom som priberal brutálne rýchlo zo dňa na deň. Fakt odporúčam.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

takze pridavam skusenost s pre mna novym pripravkom>

http://www.megadoplnky.sk/detail/dibenc ... 00-cps./6/

-nebadatelne ziadne ucinky, ,zbytocnost /teda nie zeby som nieco cakal/ :D
Hensym
VIP
VIP

pinco: Ak som správne pochopil, tak ak jedna dávka je 100g, a zo začiatku začnem polovicou. Tak:

V tréningové dni:
Medzi jedlami (~obed) 50g, po tréningu 50g, pred spaním 50g === 150g v tréningový deň
V netréningové dni:
Medzi jedlami (50g) a pred spaním 50g === 100g v netréningový deň

Môže byť?
pinco
Darca
Darca

Ak máš na mysli ten posledný gainer, tak dávkovanie je 334g na 1 dávku. Tých 100 gramov je len rozrátané. To dávkovanie som veľmi neriešil. U mňa to bolo celé o tom, že som častokrát nestíhal normálne sa najesť, tak som to kompenzoval gainerom + chcel som pribrať. Čiže som to dával vždy, keď som mal pocit hladu. Vôbec som tým nešetril. Ale väčšinou klasika ráno hneď ako som vstal, po tréningu a ešte jedna dávka večer hodinu pred spaním. Ak som mal počas dňa chuť a hlad, tak som si namiešal ešte polovičnú dávku. Mne tento gainer nespôsoboval absolútne žiadne žalúdočné ani črevné problémy a dokázal by som ho piť stále, ale začal mi príliš rásť pupok, tak som musel vysadiť :D

Nerob tú chybu, že budeš gainer/protein šetriť, aby ti vydržal čo najdlhšie. Ak budeš dávať malé dávky, tak to je akoby si to sypal do záchoda. V tom prípade radšej investuj do normálnej stravy.
Hensym
VIP
VIP

No podľa dávkovania:
v tréningový deň 3 dávky
v netréningový 2 dávky

S tým, že jedna je 334g, tak to mi 50€ balenie vydrží týždeň. Takto moc vyhadzovať nechcem. :D
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

caute :) (uz som tu par krat pisal) skusim strucne: chudnem uz nejaky ten mesiac casto behavam ( plavat uz neplavam :( ) ale stale mam problemove boky tie nie a nie dole... pijem 3x denne oolong čaj( je na chudnutie (ze vraj !!) ... zatial ine pripravky davat do seba nebudem toto je take prírodne :D ) ,, behávam 3-5km + cvicim (jednorucky) a celkom som myslel ze behom zmiznú aj boky zatial sa mi len brucho (pupok) zostihlel

Strava: snazim sa snazim ale..... no ale urcite je obmedzene množstvo príjmu !! a jem 2-3x za den .... (ziadna malinovka ani sladkosti !!!!!!)

no cakam ze mi asi poradíte nejaké cviky na brucho a tak okolo toho .... ak hej tak nech niesu jednoduché mam rad makačku

btw: pisem sem aj ked na nete je toho milion5 zatial som dal na rady z fóra a chcem v tom pokračovat (vidím výsledky)
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

nechudne sa lokalne, to je davno dokazane, mozes cely den brusakovat a aj tak brucho neschudnes a podobne. Chudnutie je hlavne o strave, nie az tak o cviceni. Ak prijmes viacej energie ako vydas, priberas a naopak. Skus este popracovat na strave, jest 2 krat denne urcite nie je najidealnejsie, netreba sa bat najest 4 krat denne, pokial to bude dobra vyvazena strava. Na zaciatok staci obmedzit jednoduche sacharidy a tuky len kvalitne. Pokial chces naozaj schudnut , ist pod 10% tuku a podobne, tam uz asi treba poriadne prepracovat jedalnicek , alebo skusit nejaku zarucenu dietu (sacharidove vlny a podobne ).
A treba sa aj zmiernit s istou genetickou stavbou tela, mozno mas proste sirsie boky, s tym nic nespravis :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

na to aby si chudol poriadne jes malo! musis jest aspon 5-6 krat denne (ale mensie porcie).
ked nejes dost casto a nebodaj si hladny telo ma strach ze nebude mat dost potravy a pre istotu uklada na horsie casy (=tuk). ked budes jest vela, telo sa nebude bat a nebude ukladat zasoby.
dalsia vec, zmenil by som sposob cvicenia. odporucim ti na doma rushfit=>stacia ti jednorucky, http://www.gsprushfit.com/ , bez problemov to stiahnes na nete. v skratke sa jedna o HIIT - high intensity interval training, teda anaerobne cvicenie. toto ti poriadne nakopne metabolizmus, cim strasne vela spalis aj po cviceni (najnovsie vyskumy ukazali, ze podstatou chudnutia pri sporte je zrychlenie metabolizmu, nie samotne spalenie kalorii aktivitou, kedze pri takom maratone sa vraj spali len nejakych 100g tuku) a este ktomu aj strasne vela spalis samotnym cvicenim, urcite viac ako behanie aerobne+jednorucky, odporucam z vlastnej skusenosti - je to strasna smrt to cvicenie (v podstate crossfit na doma), ale vyseka ta to poriadne, no priprav sa ze prvy tyzden sa nebudes schopny hybat :D
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

No čo sa týka toho jedla, mal by si sa snažiť jesť viac krát ako 2-3, ak sa dá. Budeš chudnúť efektívnejšie, lebo telo tým po čase zrýchli metabolizmus. No a v podstate to aj u mňa bolo podobné že skôr ide to brucho dole a boky pomalšie, ale tak treba vydržať, nakoľko behávaš v podstate ešte len mesiac. A ten čaj.. no neviem či ti na niečo bude :)
pinco
Darca
Darca

Hensym napísal:No podľa dávkovania:
v tréningový deň 3 dávky
v netréningový 2 dávky

S tým, že jedna je 334g, tak to mi 50€ balenie vydrží týždeň. Takto moc vyhadzovať nechcem. :D
Sám si písal, že tvoja strava nie je nič úžasné. Takže zapracuj najprv na tom. Keď chceš pribrať, musíš jesť tak, aby si počas celého dňa nebol ani na chvíľu hladný. Samozrejme nie sa napchávať nejakými zbytočnými hlúposťami, ktoré ti síce potlačia hlad, ale v konečnom dôsledku nemajú žiadnu výživovú hodnotu a pre chudého človeka zvlášť. Proste vždy, keď pocítiš hlad, normálne sa najedz. A či to bude kus chleba s maslom a slaninou je pre teba jedno, keď si chudý. Gainer/protein je najlepší po tréningu, ale keď zješ nejake fajné mäsko s ryžou, tak to máš jedno. Na koniec dňa, nejakú hodinu pred spaním, si sprav gainer s mliekom a uvidíš, ako pôjde váha hore. Ja som napríklad takýmto spôsobom zo začiatku priberal aj 5 kg behom 10 dní.

Strava je najdôležitejšia. Keď poriadne neješ, tak žiadny gainer ani protein ti nepomôže.
Hensym
VIP
VIP

Ako, jem fakt veľa, a vždy keď som hladný, najem sa. Čiže nejaké hladové stavy počas dňa ani nemám. Moja hlavná chyba je, že od rána, až do nejakej druhej nejem absolútne. Cez týždeň mám školu, kde si nerobievam desiaty, a cez víkend spávam aj do obeda. Čiže v prvom rade začnem dodržiavať raňajky a desiaty. Keď zapracujem na jedle, malo by význam kúpiť gainer s tým, že ho rozložím tak, aby mi to 50€ balenie vydržalo aspoň mesiac?
pinco
Darca
Darca

Nemáš hladové stavy? Veď ty polovicu dňa nič neješ. Gainer je doplnok stravy, čiže najprv poriadne raňajky, desiata, obed, olovrant, večera. Keď toto budeš doržiavať a stále nebude ručička na váhe stúpať, tak potom skús gainer. Gainer ti zvýši kalorický príjem, ale nie je to žiadny čarovný prášok, vďaka ktorému hneď priberieš. Možno ti bude stačiť dať si gainer hneď ráno, teda v tom čase, keď nič neješ. A možno budeš musieť dávať viackrát denne. Záleží od toho, aký máš kalorický príjem a výdaj. Každý je iný a čo zabralo mne nemusí tebe. Treba skúšať. Ak máš obmedzený rozpočet a na nejaké experimentovanie nebudeš mať peniaze, tak za tých 50€ si radšej nakúp kuracinu a to do seba láduj.

Ja by som gainer tiež asi nekupoval, keby som nemal robotu, akú som mal. Ja som veľakrát nemal čas a ani chuť niečo zjesť a gainer stačilo dať do shakera a neskôr zaliať vodou, kedykoľvek som mal chuť a cítil hlad. Tým pádom sa môj príjem zvýšil oproti výdaju a začal som priberať.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

viete mi poradit nejake cinky? zacinam posilovat a neviem co mam kupit, ci tie pogumovane alebo tie klasicke "zelezne" - neviem z coho su ani ako sa volaju :)

//autoeditácia príspevku (17 Nov 2012, 20:03)
a tiez aj nejaky vyzivovy doplnok, ci treba/netreba brat, ak ano tak aky a kedy
proste sa chcem na to dat ale neviem o tom nic :D
Napísať odpoveď