TV do 800 eur, 117cm, MKV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: TV do 800 eur, 117cm, MKV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Nepomohol? Stači si prejsť forum, podobnych dotazov je tu kopa. Nemusel by si sa pytať dokola to iste, čo už bolo x-krat zodpovedane.

Motion Rate je len softverovy dopočet (v 90% pripadov to bude aj tak vypnute), panel je (u tv so 100 Hz motion rate) ale stale len 50 Hz. Podstatna pre to o čo ti ide je frekvencia panela, nie Motion rate. To je len marketingovo vymyslene čislo. 100 Hz panel maju niektore tv tesne nad hranicou 500€ (napr. Philips 40PFL4007h...).

Inteligentny senzor sa u LG da normalne vypnuť. Maš to napr. aj v manuali. Veď to by bolo nezmysel, keby sa to vypnuť nedalo.

Ak nechceš riešiť rozmazanie, tak plazma je idealne riešenie. Za cca 520€ je LG 50PA6500. Maš väčšiu uhlopriečku a lepši obraz ako u tychto lacnych LCD. 40" LCD za 500 eur je len lowend, tomu odpoveda aj obraz.
Lukas217
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lukas217 »

Ja ten low end nejak prezijem. Plazmu asi nie kvoli spotrebe a neviem ci sa to este zahrieva ako cert. Tak este sa spytam raz na ten LG co som dal link http://www.alza.sk/42-lg-42ls5600-d317585.htm. Som bezny uzivatel, chceme na tom pozerat s manzelkou nejake filmy obcas vo full hd a spojit to s PC. Tak ked vravis oželejem ten 100 Hz. Myslim ze normalna volba co povies?. Alebo dalsia moznost znizim uhlopriecku tak okolo 100 cm ale nizsie uz ist nechcem, tak bábo raď. Cize to zhrniem porad nejaky fajn TV do 500€ s uhloprieckou 100 cm a vyssie, LED, FULL HD. A nebud furt nasrdeny :) Kazdopadne K+
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Plazma ma priemernu spotrebu o 40% vacsiu nez LCD pri rovnakej uhlopriecke.
Lenze pri celorocnych nakladoch to bude robit max par eur rozdiel.
Cize nechciet plazmu kvoli spotrebe je blbost.

Co sa tyka zahrievania tak po dvoch filmoch a par stupnov vacsia teplota nez izbova.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zase ten nezmysel so spotrebou... A extremne zahrievanie je tiež už minulosť.

To že prejdeš na 100 cm, tym neporiešiš nič. Kategoria ostava ta ista. Nie je to zniženie uhlopriečky, iba vyber inej značky. Niektore panely (VA) sa totiž robia iba v 40", ine (IPS) iba v 42". Preto napr. u LG a Panasonicu nikdy nenajdeš 40" TV, a u Samsungu, Sony či Sharpu nenajdeš 42" modely.

Pre nenaročne sledovanie je ten LG ok. Lepšou voľbou po obrazovej stranke je ale imho Sharp AQUOS LC-40LU630E.
Lukas217
Medium Expert
Medium Expert

a co tak nieco take dnes sa to objavilo v alze http://www.alza.sk/42-sharp-aquos-lc42le40e-d334207.htm
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten LU630 aj to LG su vyššie modely.
Lukas217
Medium Expert
Medium Expert

Zatial som zasa nic nevybral co este povies na tento model? este som ho nasiel v predaji http://www.alza.sk/40-samsung-ue40c6620-d185239.htm
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to 2 roky stary model.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Pochop ze ta spotreba robi cca 10 max 15 eur rocne a plazma v tej cene ma ovela krajsi obraz. Tie peniaze sa ti nevratia skor ako je zivotnost telky.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To ale nedokaze pochopit nikto, kedze vsetci su zbalamuteny reklamou. Vlastny mozog vacsina pouzit nevie. Na spotrebe sa ta vyssia nakupna cena (pri porovnatelnej kvalite obrazu) nevrati nikdy. Ale hlavne ze to ma nizsiu spotrebu, tak predsa setrim.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ľudia sú hlúpe tvory, extrémne. Šetria po*ebaných 15 eur ročne, ale aby sa nenachniapali ako prasce 3x do týždňa za 100 evri, tam ich nenapadne šetriť. Alebo na pive a podobných patokoch. Ako ušetriť 15 eur ročne je dosť irelevantné, najmä na elektrine, ktorá je momentálne najlacnejšia z pomedzi plynu a vody.

Radšej by ľudia nemali robiť debiliny ako si brať hypo, len aby mohli sexovať o 5 rokov skôr vo "vlastnom", to je fuk že sa zrobia v práci a otročia na rožkoch a vode, však mám vlastný byt a leasing na auto! Som samostatný a silný [idiot]. Keby ľudia pohli mozgom, tak ich ani nenapadne šetriť na plazme či LCD [led].

A samozrejme že plazmu, tieto nové gen. plazmy sú bezkonkurenčné.

A ja to poviem tak, mám PC ktorý nežerie 50-70W v idly, ale až nekresťanských 100W, zato si však zahrám už druhý rok všetky hry na ultra a chrochtám blahom. Och, zbláznim sa, výjde ma to možno o 30 eur ročne viac. Avšak si to môžem dovoliť. Zarábam menej ako 90% tých idiotov čo šetrí na tom že majú super šetrivú telku, avšak nevrážam do kravín.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Že chce niekto prepijať X peňazi, či ma hypoteku alebo nie, je uplne v poriadku. Je to vec priorit, každe ich mame ine.
Problem ale je, že ľudia vždy chcu šetriť na niečom, na čom sa proste šetriť neda. A pritom sami seba presviedčaju o opaku, ospravedlňuju tym vlastne rozhodnutia. Kto to so šetrenim na elektrine mysli naozaj važne, ten si nikdy v živote nekupi veľku placku, ale uspokoji sa s nejakou 32" či dokonca 24" monitorom a bude čumieť na to. A nie chcieť "dvojmetrovu" uhlopriečku, ale taku aby to nežralo. A ešte to musi mať vyborny obraz. Veď to je nonsens.
Lukas217
Medium Expert
Medium Expert

Dufam, ze ste sa vyblaznili v komentaroch. Som tu v poradni pri kupe spravne? lebo sa mi zda ze opovrhujete kazdym. Ja sa s nikym nehadam kedze nesom znaly problematiky. Nemam problem ani so spotrebou ked ste to tak pekne vyvratili. Teda plazmy uz niesu to co byvali ok, a ako je to s tym vypalovanim obrazu pri statickych obrazoch ako napr. zaspim a polovicu noci mi ide monoskop na plazme. Ci tieto nedostatky uz maju plazmy davno za sebou?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Hore maš odporučene nejake modely. Alebo ti to treba zopakovať?

Predtym než zaspiš, nastaviš sleep timer. To nie je žiaden problem u dnešnych tv. A nič sa nevypali.
laforez
Light Professional
Light Professional

teraz ma dokonca uz kazda telka pohotovostny rezim, to znamena ze napr. ked 2h sa nedotknes ovladaca tak sa vypne.
wladas
Redeemer
Redeemer

ten pohotovostny rezim sa da dokonca nastavit a velmi si to na panaku pochvalujem
neraz pomohol :D
ale ficim vyhradne cez popcorn (TV stanice sux) a ten ma daco jak screensaver
laforez
Light Professional
Light Professional

Ja mam na jednej bravii pohybovy senzor a ked sa desat 10min pre nim nic nehybe, tak vypne obraz a necha iba zvuk a po pol hodine bez pohybu vypne celu tv uplne.
wladas
Redeemer
Redeemer

pekna blbost
to mam pri pozerani tancovat?
laforez
Light Professional
Light Professional

:D nevrav mi, ze pri pozerani tv sedis 10 minut ako socha :D ja s tym nemam ziaden problem, mozno zodva razy mi vecer ked som lezal a vobec sa nehybal napisalo ze sa za 10s vypne obraz, ale staci sa len trocha pohnut a je to v cajku :D
Napísať odpoveď