EU zaciatok konca?

Diskusie na politické témy...
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: EU zaciatok konca?

Príspevok od používateľa TommyHot »

Dokazne bremeno je vzdy na tom, kto poskytne tvrdenie. V tomto pripade to bol Yogi19.. slay nemoze dokazovat neexistneciu niecoho co neexistuje. To je logicky nezmysel. Ale ked uz velmi chces, tak si zober do ruky 500 eurovku a pozri si ju odpredu odzadu. Ziaden cip tam neuvidis. Mozno, ak raz budeme mat kvantove pocitace, tak taketo konspiracie budu opodstatnene, ale zatial su to vsetko fabulacie...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Oh toto snáď už ani nieje možné....
Žiadne čipy momentálne v bankovkách niesú a aj keby boli tak sú také malé že ich vysielací výkon postačí na prenos informácie na pár cm a aj to len ak ich nič nezaruší... nehovoriac o tom že tam tých informácií veľa nebude. To je fakt najsamlepšie keď tí čo sa do toho nevyznajú o tom mudrujú najviac.

Nezačínajte zase s tými čipovými nezmyslami, už mám pocit že aj tu sú nejakí vesmirni-lide.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Bobala napísal:cloveka sleduju uz aj vo vlastnom dome na zachode a ty s takou boharovnostou tvrdis, ze bremeno dokazu je na mojej strane. Zaujimavy to clovek. Nejaky empiricky alebo racionalny dokaz. Mas z coho vyberat.
Medzi komunikáciou s tebou a s koňom nie je vôbec žiaden rozdiel. Odporúčam ti navštíviť národný žrebčín v Topoľčiankach, nájdeš si tam veľa kamarátov, ktorí sa s tebou radi porozprávajú na tvojej úrovni.
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bobala »

kedze nemas k teme uz co povedat(ani si nemal) tak uz len vypisujes prispevky ad hominem. Cize je jasne ze nato ziadny racionalny dokaz nemas, ale iba spamujes forum a beries tak ludom ich drahocenny cas.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

v tom pripade, ak sa nahodou k nejakej 500 eurovke dostanes, preventivne ju supni na chvilu do mikrovlnky
Yogi19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Yogi19 »

Ja som nenapísal že tam tie čipy sú, napísal som, že som to niekde čítal, že to niekto pochopil tak, že si myslím že tam sú ma mrzí. Nehovorím ani že tam nie sú, a ako som napísal ani ma to momentálne netrápi. Takže už to tu radšej viac neriešme, nech si to každý uzavrie tak, že som priondený konšpirátor a bude to tak uzavreté. :)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Treba čiapku z alobalu a po novšom aj peniaze mať zabalené v ňom. :)

A žiadne čipy netreba, už sa bude dať platiť mobilom, kde máš telefónne číslo, si prihlásený cez nejakú službu (facebook, gmail, itunes/ios etc.) takže až taký problém nebude ťa identifikovať, keď budeš podozrivý, že kde si bol čo si robil alebo aj platil.

Čoskoro budú možné platby v hotovosti do 1000 eur, čoskoro budeš podozrivý už len preto, že máš u seba veľkú hotovosť. A už aj teraz keď si vytiahneš v tescu z peňaženky päťstovku hneď sa pozerajú, že si spadol z mesiaca alebo ako, dobre že nezoberú otlačok prsta.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

V Tescu na teba pozeraju ked vytiahnes päťstovku nie preto ze si teraz o tebe zacinaju mysliet ze si mafian, ale pretoze sa boja ci ti budu vediet z takej velkej bankovky vydat-nic ine by som v tom nevidel :) :wink:
A celkovo nevidim dovod preco by mal clovek vlacit zo sebou 1000€ v bankovkach, ked sa da bezpecne a rychlo platit kartou cez POS. Najnovsie som zacal pouzivat bezkontaktnu kartu a je to super pohodlne.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Jasne pohodlie na ukor vlastneho sukromia, tieto kraty maju tak neskutocne vyhody, uz len napr. z toho dovodu ze na internete su take brutalne akcie (steam, origin, rozne digitalne sw) a vobec vsetko co sa da digitalne kupit, je hlupost kupovat v kamennych obchodoch, kedze napr. uz na spominanom steame su 75% akcie.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

gogo956 napísal:V Tescu na teba pozeraju ked vytiahnes päťstovku nie preto ze si teraz o tebe zacinaju mysliet ze si mafian, ale pretoze sa boja ci ti budu vediet z takej velkej bankovky vydat-nic ine by som v tom nevidel :) :wink:
A celkovo nevidim dovod preco by mal clovek vlacit zo sebou 1000€ v bankovkach, ked sa da bezpecne a rychlo platit kartou cez POS. Najnovsie som zacal pouzivat bezkontaktnu kartu a je to super pohodlne.
No to hej, v takom Tescu je to aj jedno alebo aj lepšie cez terminál ale keď nie si hypermarket tak za platbu cez terminál banka pekne inkasuje aj 3% zo sumy platby, takže keď ti niekto zaplatí 1000 eur tak poplatok je tam 30 eur pre banku, preto sa v mnohých malých obchodoch nedá platiť kartou, lebo by im to vyšlo strašne draho.

Alebo nieviem čo by si povedal, keby si si išiel platiť niekde a ten poplatok by dali zaplatiť tebe, a by ti prirátali 3% k celkovej sume kvôli platbe kartou. Ako som už písal toto neplatí pre veľké reťazce, tam je omnoho menší poplatok, keďže majú stovky terminálov a miliónové obraty cez ne denne, takže tam je to iné ako keby si chcel platiť kartou pri oprave auta v malom autoservise.

Akcie sú na všetko na internete, potom si niečo objednáš, návod na prd, technická podpora nie je, alebo keď aj je, je tam nejaký blbec za minimálnu mzdu, čo nevie aký píšeme rok nie že by ti s niečím poradil, ale ako sa hovorí za málo peňazí málo muziky.

Samozrejme náklady sú s kamenným obchodom, na personál a všetko, čísla nepustia. Internetový obchod môžeš prevádzkovať aj na konci sveta na dedine za par centov web ti draho tiež nevyjde, celkové náklady nulové, úplne iné to ale je s kamenným obchodom v nejakom obchodnom stredisku, kde len mesačné nájomné v astronomických sumách.

Tí naivní si ale myslia, že je to v obchode drahé, lebo chcú rýchlo zbohatnúť ale nikde nepredajú obrovské množstvá a náklady sú extrémne vysoké, ktoré treba niekde pokryť aby to bolo rentabilné.

A koľkí aj naleteli na rôzne webshopy, už si nespomínam ale bol nejaký čo aj krachol a peniaze už nikto naspäť nedostane, takže niekde to je až také lacné, že aj krachnú. :)

Ďalšia vec, že keď ti niečo pošlú čo si si objednal tak samozrejme to posielajú cez poštu a lacné kuriérske služby tam balíky hádžu ako uhlie alebo zemiaky, tiež to nepredlžuje životnosť. :)

Sú povedzme aj exoti, čo predávajú prenosné počítače potom keď to príde si mnohí všimnú, že tam nie sú sk/cz klávesnice ale nejaké turecké a kto vie aké, výmena vyjde draho, keď sa to vôbec dá zohnať. Na počítači nahratý pirátsky windows cracknutý, občas aj s vírusmi a inými špecialitami. :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Cesar
ja ako nakupujuci za platbu cez pos neplatim. To ze ake naklady ma predajca s prevadzkovanim Pos terminalu mi je srdecne jedno, je to jeho problem a takisto sa predajca nepyta mna ci mam na nejaky tovar peniaze alebo nemam. Proste zalezitosti okolo jeho podnikania mna nezaujimaju rovnako ako jeho nezaujimaju moje. Ak sa rozhodne tak nech Pos neprevadzkuje a budem platit v hotovosti- nieje problem. Alebo mozno prejdem k takemu predajcovi ktory mne vyhovuje viacej.
Pokial sa rozpravame o netovych platbach do eshoppov, tak tam som skor zdrzanlivy. Pri vecsich sumach si vyberam sposob platby pri prevzati tovaru, pri mensich by ma pripadna strata netazila.
To ze kamenne obchody musia mat automaticky vyrazne vyssiu marzu oproti eshopom je samozrejme jasne, ale netreba sa bat, trh sa tym padom vycisti aj sam, nakoniec bude iba kopec eshopov a par kamennych obchodov ktore ale budu najkonkurencieschopnejsie.
Uz som vyrastol z toho aby som pravidelne si kupoval tovar vylucne iba v kamennych obchodoch ked na nete dostanem vecsinu veci vyrazne lacnejsie- bol by som hlupy krmit jeden zbytocny clanok obchodneho retazca.
Vsetko je v zivote o konkurencieschopnosti, kazdy z nas sa musi dennodenne bit o svoju poziciu na slnku. Ja tiez musim riesit situacie ked zamestnavatel si ma zavola opyta sa ma preco by ma mal drzat na mojom mieste ked je schopny si zohnat cloveka ktory urobi vecsinu mojej prace za polovicu mzdy. A ja musim v tej chvili dokazat ze viem viacej, ze poskytnem podstatne vyssiu pridanu hodnotu, v opacnom pripade sa so mnou uz nikto velmi bavit nebude.
To je zivot, socializmus skoncil uz pred vyse 20.timi rokmi..
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Len ohľadom toho webshop vs. kamenný: z duše sú mi protivní ľudia a palicou by som ich bil po hlave, ktorí si do kamenného obchodu prídu vyskúšať nejakú vec a potom si ju z nejakého webshopu kúpia za supervýhodnú cenu. Ak si chcú niečo kúpiť cez net, prosím, no nech nemárnia čas ľudí v kamennom obchode!
beardie
Redeemer
Redeemer

presne tak si chodim skusat tenisky a potom si take objednam na nete, nevidim v tom nic zle...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

beardie - ty ako zákazník nie :) Ja ako predávajúci aj docela hej. Vraví ti niečo slovné spojenie "márnenie času?" Preto normálne uvažujem, že najbližšie, keď niekoho uvidím, ako si tovar chce niekto vyskúšať a ešte má tú drzosť mi oznámiť, že "on len skúša, no kúpi si to cez net," ho zo shopu osobne vyhodím a dám mu doživotný ban :D
beardie
Redeemer
Redeemer

zvykaj sa, bude sa to diat stale castejsie, nakoniec budete len pomocnici vo vybere velkosti :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Omyl - tento systém vedie k tomu, že prakticky všetky kamenné obchody zaniknú, lebo nebudú mať z čoho platiť nájom = ty si tenisky nebudeš mať kde odskúšať. Po starom sa tomu vraví "prišiel na psa mráz." :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

...a priestory nahradia firmy kde sa poskytuju sluzby s okamzitou spotrebou - fastfoody, herne, verejne domy...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Stoporko napísal:beardie - ty ako zákazník nie :) Ja ako predávajúci aj docela hej. Vraví ti niečo slovné spojenie "márnenie času?" Preto normálne uvažujem, že najbližšie, keď niekoho uvidím, ako si tovar chce niekto vyskúšať a ešte má tú drzosť mi oznámiť, že "on len skúša, no kúpi si to cez net," ho zo shopu osobne vyhodím a dám mu doživotný ban :D
Marnenie casu? Koho? Tych predavaciek co su oprene o stol a nevedia to coho pichnut?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 - nie, ľudí, ktorí zákazníka obletujú, radia mu pre jeho použitie najvhodnejší tovar.... proste snažia sa zákazníkovi vyjsť maximálne v ústrety :) Možno to vnímam trochu skreslene z pozície predajcu outdoorových vecí, kedy niekedy do obchodu prídu ľudia, čo ani netušia čo vlastne potrebujú ("chcem bundu") a po cca polhoďke s nimi strávenej, kedy si vyskúšajú snáď aj 7 modelov a X veľkostí, ja im povysvetľujem čo sa hodí na akú aktivitu a do akých podmienok...mi zahlásia "vďaka, tak ja si to kúpim cez net." Facepalm. A úplný fail je, keď takíto ľudia prídu 5 minút pred záverečnou a sú tam s tebou aj hodinu (absolútne nemáme problém byť s človekom ľubovoľne dlho aj po záverečnej, maximálne sa mu venovať...no dostať za svoju prácu takýto šplech do xichtu?).
gogo956
Redeemer
Redeemer

topanky su jedna z mala veci ktore kupujem vylucne iba v kamennych obchodoch- vecsinou mam vybrate aj zaplatene do 5minut maximalne.
Napísať odpoveď