Slay ty tu niečo rozprávaš o (ne)sledovaní ľudí? Ty ktorí si nikde nebol, nič nevidel?
Ja mám reálne skúsenosti s tým ako pracuje sledovanie, policajné obťažovanie a iné chuťovky ešte z občianskych združení, takže sa môžem len veselo zasmiať z týchto tvojich tvrdení, je vidieť že nemáš páru o tom ako toto celé funguje.
Vláda a obranné zložky si dávajú sakramentský pozor na to aká nálada je medzi obyvateľstvom. Koniec koncov každodenne manipulujú informácie a sledujú ľudí ktorí vystrkujú rožky. Všetko sa podrobne rozpracováva a určite sa robia sa aj psychologické profily, samozrejme s každým potom podľa toho manipulujú tak ako im to vyhovuje. A toto nieje žiadna paranoja ale realita ktorú som videl.
Ak mi tu nejakí tupci budú vykladať, že nepotrebujeme občiansky preukaz, že je to len na buzeráciu, tak tu niet o čom diskutovať len ich poslať na antarktídu. Ak si niekto myslí, že štát môže fungovať bez toho aby mal identifikovaných svojich občanov tak je idiot. Je jednoducho idiot a nič iné. Neviem ako si predstavuje taký človek výber daní, dodržiavanie zákonov, financovanie verejných statkov, proste celú spoločnosť bez akejkoľvek presonifikovanej administratívy. To je proste idiotizmus a o tom sa nebudem ani baviť.
Ako fungovalo staroveké grécko? Ako fungoval systém do 20 str.? Kto kedy a kde nosil občianske preukazy? A máš pravdu štát bez občianskych preukazov nemá prehľad a ja sa pýtam koho trápi nejaký štát? Mna teda nejaký štát netrápi, ja štát nepotrebujem ani nehccem. Ty si plať dane a sponzoruj policajný štát ale mňe dovoĺ aby som sa ti na "tvoj" štát vykašľal. Ja ani teba ani tvoj štát nepotrebujem. Je to moja slobodná voľba ktorú ale nemôžem spraviť. Pretože akonáhle by som to spravil bol by som právne považovaný za neexistujúceho a nemal žiadne práva.
Podstatný je pohľad na to čo by mal štát robiť, môj pohľad na štát je taký, že stát by mal vykonávať len základnú funkciu a tou je starať sa o našu bezpečnosť a zaviesť nejaké základné pravidlá na ktorých by sa väčšina spoločnosti z hľadiska morálky dohodla. Na nič iné štát nepotrebujeme. Každý je slobodný a sám zodpovedný za svoje okolie. Jediné čo každému treba prenechať je sloboda zariaďovať si veci sám a dbať na svoje okolie. Treba preniesť zodpovednosť zo štátu na ľudí.
Okrem toho číslovanie a značkovanie ľudí bolo vyhlásené norimberským tribunálom za neprípustné, a občianske preukazy + rodné číslo robia čo? Navyše je tento systém tak isto zneužiteľný ako keby vás oklamal človek bez občianskeho preukazu, dnes sa bežne kradnú identity a rodné čísla. Povedz mi z akého dôvodu potrebuje štát vedieť moje meno, priezvysko, zatriediť ma do databázy, podľa rodného čísla. Nuž len z toho dôvodu že chce mať prehľad o občanovi o ktorom si myslí, že ho vlastní.
Ja nie som dobytok ani nikoho vlastníctvo a žiadne vypálené zančky na riť nepotrebujem.
Najlepším riešením by bolo aby sa vlády sveta doholi a vyčlenili ľuďom ako vy nejakú zem. Ako kedysi austráliu. Síce už taká nie je, ale ak by bola, tak by to mali vyhlásiť za neutrálne územie o ktoré sa nikto nikdy nebude starať a ľudia tam môžu kedykoľvek slobodne odísť robiť si čo chcú, odpojili by sa od toho územia všetky linky na svet, ani obchod, ani banky, ani žiadne iné medzinárodné trhy, ani by tam nevysielali televízie, nespojili by vás telefónom ani internetom, proste v každom ohľade by na vás sral pes. Tam by ste mohli ísť a žiť si a už úplne najlepšie by bolo ak by ste sa nesmeli vrátiť. My ostatní by sme mali od vás svätý pokoj a nemusel by som každý deň počúvať tie kktizmy z každej strany. Tam by ste si pestovali bio fazuľky bez chémie, autá by vám chodili na vodu lebo žiadna naftárska spoločnosť by nebránila patentom, všetci by ste boli zdraví a povyliečovaný cez cesnak z medom z rakoviny lebo by vás tam nezabíjal farmaceutický priemysel, možno by ste aj lietali cez tie antigravitačné patenty. Všetci by ste tam boli super a tak by tam nikto nekradol, boli by ste spravodliví, mali super vlastné dokonalé zriadenie, žiadne vojny by ste nemali, ani problémy s rómami a sociálnymi dávkami. Proste bolo by to na vás.
Modlím sa za vás aby vám taká zem bola dopriata a nám ostatným svätý pokoj. Amen.
Veľmi dobre si to napísal len ťa upozorňujem že ak to raz nastane tak neviem neviem či to nebudeš ty kto si bude hľadať novú zem lebo raz príde doba keď ľudia začnú takých ignorantov ako ty vnímať a nebudú sa im medzi nimi páčiť.
Okrem toho sloboda nieje o tom zrušiť banky a zničiť pokrok, práve naopak, pokrok bol dosiahnutý vďaka slobode, ktorá prišla po oslobodení sa od náboženských rigidných ideológií. Keby sme boli na tvojej úrovni tak dnes sme stále vo feudalizme. Nové názory na svet, technológie, nedržanie sa starých spráchnivetých téz o kresťanskej cirkvi, Bohu a poslušnsoti voči feudálnemu zriadeniu to bolo motorom pokroku. Ty celkom skostnatelo obhajuješ dnešný systém a veci ktoré poznáš. Okrem toho neviem čo majú banky, kapitalizmus a prepojenie sveta- globalizácia dočinenia so slobodou jednotlivca a nenosením občianskych preukazov??
Taktiež trh nije vynález kapitalizmu ale ľudí, ktorí občianske preukazy nepoznali a nepotrebovali.
Práve v takej slobodnej komunite bez štátnych obmedzení by to technologicky prekvitalo. Samozrejme určite nie zo dňa na deň. Nanútený pokrok ktorý organizuje štátna moc nikdy neslúži človeku. To robil aj Sovietsky zväz aj nacistické Nemecko. Taký umelý pokrok dokáže vyvolať každý inteligentnejší diktátor. A myslieť si že len preto lebo pokrok ktorý za diktátora a pevného štátu ktorý všetko po vojensky organizuje príde o 25 rokov skôr ako bez diktátora je lepšie, je podĺa mňa smiešne.
Tvoja rigidita je smiešna v spojení s tým že dnes je svet v takom bordely v akom je, teba absolútne nezaujíma nejaká zmena ty sa budeš stále /i keď to začne kolabovať ako sa to deje v Grécku, Taliansku, Španielsku a bude vo Francúzku/ držať ako kliešť, tohto modelu, tohto dnešného monetárneho socializmu len preto lebo si nič iné nevieš predstaviť , alebo nechceš?. Všetko treba odmietať lebo nič iné nikdy nebude lepšie? Čo ak to čo bolo pred rokom 1913 v USa bolo lepšie ako dnes?
Prečo sa teda nedržíš klasického kapitalizmu a klasického liberalizmu? Ale držíš sa slepej uličky ktorá je tu dnes.
Vidíš že toto nie je ďalej udržateľné ale i tak to obhajuješ čo je celkom proti ľudskej logike. Do kedy to chceš obhajovať a byť za blba? Až kým na vlastné oči neuvidíš zrútenie dolára?
TO že niekto nechce byť otrokom štátu, ešte neznamná že chce zničiť technológie ale že nechce aby bol technológiami špehovaný. Keď niekto vymyslel kameru, tak určite nepredpokladal že raz tou kamerou bude špicľovaný, vydieraný a škoanovaný celý svet. Kameru zjavne vymyslel za iným účelom a síce na zachovanie nejakej peknej alebo aj smutnej spomienky na ktorú nehccel zabudnúť. Určite kameru nevymyslel preto aby sa ňou šikanovali deti na základnej škole. Alebo aby štát pozeral čo človek robí na záchode či vo svojej spálni. To že niekto nechce aby ho kamery špicľovali na každom kroku neznamná že nieje nadšenec a nebol by rád ak by sa kamerové technológie vylepšovali.
Každý vynález sa dá na niečo zneužiť, našou úlohou je aby sme čo najviac zamedzili jeho zneužívaniu a nedovoľovali ohrozovať naše slobody.
Človek sa skrátka musí rozhodnúť či chce žiť v policajnom štáte plnom "istôt" kdeje všetko presne naplánované a naprogramované alebo chce žiť slobodne bez tohto bahna aj keď možno bez tých istôť. Stredná cesta by bola možno najlepšia ale aj tak sa vždy stredná cesta zvrhne časom do jendého z týchto dvoch extrémov. Inak ty slay so svojimi názormi sa práve teraz radíš sám medzi "smeráckych istotárov". Tento malý detail odhalil tvoje pravidvé smerovanie.
Bojíš sa azda že by si bez štátu neprežil? Bez všetkých tých regulácií, daní a podpory darmožráčov od pracujúcich slušných ľudí? Potom ťa tipujem na štátnu správu.
Ja si myslím že so štátom zameraným len na obranu a ochranu by to fungovalo omnoho lepšie. Všetko by bolo spoplatnené a každý by presne vedel za čo, kedy, kde komu a koľko platí. Toto je klas. kapitalizmus a konkurencia. Nie štátne zákazky kde sa prerozdeľujú miliardy podľa čudných kritérií a obrovské objemy našich vlastných peňazí sa strácajú. Keď viem kde kedy koľko a komu platím, viem si ceny a kvalitu služieb porovnať a sám sa zariadiť. Navyše nezašívam 20 pecnt výplaty do ponožky a neposielam ich imaginárnemu kamarátovi ktorý mi za nich akože hradí všelijaké "služby". Čo má občan z toho vzťahu, nuž nič pozitívne. Štát treba z týchto sfér vykopať.
Mzdy by neboli zdaňované, a všetký zbytočné kolky a pridružené dane by sa zrušili, dôchodkový systém be sa musel nejako pretransformovať. Ale v prvom rade by sa nestrácali peniaze v bezodných štátnych dierach /odkiaľ všetci kradnú a nikomu to nechýba až kým sa na to nepríde/ každý by presne poznal ceny. Samozrejme bez toho aby sa zmenil globálny monetárny socializmus to nepôjde pretože tlačenie peňazí, frakčný rezervný systém, derivátiky atď atď.. Nedovoľujú rozvoj. Dovoľujú len krátkodobé konjunktúry, ktoré sú zaplatené našou budúcnosťou. Bez toho aby sa zmenil celosvetový finančný systém, nieje možné nič iné začínať. A všetky modely bez zmeny svetového finančného systému sú povod a fungovať nebudú, ani riešenia s osvietenými prerozdeľoavteľmi namiesto klasického trhu pre ľudí fungovať nebudú, pre "osvietených prerozdeľovateľov" /ako napríklad štát či korporácie/to ale bude raj na zemi.
Okrem toho štáty dokázateľne tlmia rozvoj. Svojimi vyhláškami, zákonmi a prebujnelou byrokraciou pochovávajú mladé talenty a malých, stredných podnikateľov, likvidujú tvorivosť, lebo ju zakazujú alebo za ňu pýtajú kolky, peniaze, povolenia. A ničia absolútne sebestačnosť obyvateľstva. Voľakedy pred rokom 1945 skoro každý Slovák mal nejaké pole a vlastný zroj obživy, teda nebol až tak závislý na štátnom molochu, toto sa ale za komunizmu muselo zmeniť, pretože komunisti ako význační totalitári chápali že v pôde a obžive z nej plynúcej je sebestačnosť nezvávislosť od štátnej moci a tým aj sloboda a tak prvé čo zavádzali bola kolektivizácia zoštátnenie zhabanie pôdy kulakom. Dnes v monetárnom socialsitickom systéme robia toto Koprorácie podporvané štátom. Ničia malých a stredných podnikateľov cez regulácie a všelijaké kartelové dohody a združenia ako napríklad svetová obchodná organizácia a jej vyhlášky Eu a jej vyhlášky a regulácie a iné ochodné zdravotnícke a kadejaké ďalšie org. "svetového charakteru". Skrátka keď si malí je z tebou amen, pre giganta sa ale nejedná o nič podstatné. Stačí vydať vyhlášku že každá krava musí byť zaočkovaná takou a takou látkou. Malého náklady položia gigant sa chichúňa.
Keď si chce niekto postaviť trebárs doma v garáži auto, ktoré by neskôr aj používal na cestách skús si tipnúť koľko povolení by si musel zháňať?
Dnes je štát brzdou pokroku lebo k pokroku ľudstva voľakedy neprispievali len nejaké kockaté hlavy zavreté vo vyýskumných ústavoch bez reálnej predstavy o svete ale aj ľudia, domáci kutili, ktorý vylepšovali a vytvárali vynálezy.
Príkladom môže byť to že mi platíme za vodu, dom, pozemok, elektrinu, plyn, poplatky a dane ktoré už berieme ako samozrejmosť ale ak by niekto skúšal vymyslieť niečo nové sám, príde štát a povie toto zaraidenie nemôžete používať lebo neprešlu takou normou, odporuje európskej smernici, neprešlo overením a kadejakými hlúposťami a už vôbec ho nemôžete predávať. Hoci by vaše zaraidenie moholo pomôcť tisíckam ľudí. Namiesto rozvoja ľudskej vynaliezavosťi človeka zákony a byrokracia s tým spojená úplne zdeptajú
Navyše je úplne úsmevné že občan ktorý platí politika si volí akoby Sadomaso dominantného partnera a ďakuje mu za bičovanie. V prípade vzťahu politik vs zamestnávateľ- teda občan neplatí že občan je pán. Občan síce platí politika ale politik ovláda občana, čo je taký nezmysel ako keby si vo fabrike otváral zametsnanec hubu na riaditeľa a pirkazoval mu čo má robiť.
Už len z tohto je jasne vidieť, že štát je od základov postavený na hlavu. Politik by mal byť kur.a občana a nie občan by mal byť kur.ou politika.