Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
etc.
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa etc. »

CheZteR a nebolo by ti lepšie začať chodiť niekde do posilky ako kupovať činky?

Čo sa týka výživového doplnku tak to ti veľmi neporadím, ale akú máš stravu?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

co ja viem cinku kupim do 10€ a cvicim si doma..ako urcite casom zacnem aj do posilky, nevravim ze nie...ale zatial by som chcel zacat s nejakou cinkou doma, musim sa odhodlat uz sa na to chystam dlhsie, blizi sa silvester, chcel som si dat predsavzatie do noveho roka ze zacnem..ale naco cakat mesiac...ked mozem zacat hned
no a strava co ja viem...vsetko mozne a hocikedy, vobec ma nesere ze si o jednej rano davam paradajkovu polievku :D
ale chystam sa to obmedzit, sladkosti aj fastfoody, vylucit uplne
etc.
Professional
Professional

A chceš schudnúť, alebo pribrať?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

chcem nabrat svaly na rukach a ramenach a schudnut a vyformovat brucho
no chcem...chcel by som..taky je plan
mam 186+ cm a 89kg, ale mam stihlu postavu
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

ColdRain napísal:na to aby si chudol poriadne jes malo! musis jest aspon 5-6 krat denne (ale mensie porcie).
ked nejes dost casto a nebodaj si hladny telo ma strach ze nebude mat dost potravy a pre istotu uklada na horsie casy (=tuk). ked budes jest vela, telo sa nebude bat a nebude ukladat zasoby.
dalsia vec, zmenil by som sposob cvicenia. odporucim ti na doma rushfit=>stacia ti jednorucky, http://www.gsprushfit.com/ , bez problemov to stiahnes na nete. v skratke sa jedna o HIIT - high intensity interval training, teda anaerobne cvicenie. toto ti poriadne nakopne metabolizmus, cim strasne vela spalis aj po cviceni (najnovsie vyskumy ukazali, ze podstatou chudnutia pri sporte je zrychlenie metabolizmu, nie samotne spalenie kalorii aktivitou, kedze pri takom maratone sa vraj spali len nejakych 100g tuku) a este ktomu aj strasne vela spalis samotnym cvicenim, urcite viac ako behanie aerobne+jednorucky, odporucam z vlastnej skusenosti - je to strasna smrt to cvicenie (v podstate crossfit na doma), ale vyseka ta to poriadne, no priprav sa ze prvy tyzden sa nebudes schopny hybat :D
Máš k tomu programu viac? Vyzerá to tak, že tie veci by sa dali robiť aj vo vnútri - pred Silvestrom hodím takú kratšiu dvojtýždňovú rysku, keďže som sa rozhodol viac kontrolovať moje naberanie tuku.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Co viac by si chcel vediet?
Da sa to robit aj doma, je to na to urcene.
etc.
Professional
Professional

CheZteR napísal:chcem nabrat svaly na rukach a ramenach a schudnut a vyformovat brucho
no chcem...chcel by som..taky je plan
mam 186+ cm a 89kg, ale mam stihlu postavu
No čo sa týka tých činiek, je to v podstate jedno aké si kúpiš. Ja by som si vybral asi tie gumené, aspoň neošúchaš podlahu a pod.

Čo sa týka schudnutia z brucha, tak to ide tak celkovo, ako to tu už bolo spomínané nedá sa len z brucha a pod. Takže tam treba samozrejme vylúčiť fastfood aj samozrejme rýchle sacharidy (sladkosti) a ešte si myslím že by nebolo odveci vylúčiť čo najviac sacharidy (chlieb, pečivo a pod.) Ináč dobrý článok o nich je tento - http://chudnutie.vladozlatos.com/chudnu ... ridov.html + sú tam ešte dve články. Celkovo je to dobrá stránka, skús sa po nej popozerať je tam veľa dobrých vecí (či už cviky alebo strava). Ďalej sa snaž čo najviac zvýšiť podiel zeleniny a bielkovín. To je asi všetko čo ma teraz napadlo.. :)
hughito
Redeemer
Redeemer

ColdRain napísal:Co viac by si chcel vediet?
Da sa to robit aj doma, je to na to urcene.
Bol som a som lenivý to gúgliť, očakával som, že vytasíš priamy link. :oops:
CheZteR
Redeemer
Redeemer

etc dik :)
da sa vobec to, co zamyslam? schudnut brucho a vyformovat ho a zaroven nabrat svalstvo na rukach a ramenach?
ako by som si mal upravit jedalnicek? cital som co to po sk/cz strankach, no vsade len sacharidy, bielkoviny...nikde ziadne priklady, vedeli by ste mi to napisat laicky? napr. rano jogurt s musli a tak proste :D
a este doporucit nejaky vyzivovy doplnok a kedy ho brat
vela otazok ale uz sa na to musim dat :|
ColdRain
Addict
Addict

hughito napísal: Bol som a som lenivý to gúgliť, očakával som, že vytasíš priamy link. :oops:
oficialny link na stranku tam mas a warez sa tu nevedie, takze na torrentoch to budes uz musiet najst sam, staci rushfit napisat ;)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Otázka, ako si strážite príjem bielkovín, sacharidov, tukov? Na každú otravinu sa pozeráte koľko toho obsahuje?
hughito
Redeemer
Redeemer

A ako inak by si si to predstavoval? :D Aj keď teda robiť to nerobím, mám svoj odhad, iba počas diéty sledujem príjem sachrov.

//autoeditácia príspevku (18 Nov 2012, 13:54)
ColdRain napísal: oficialny link na stranku tam mas a warez sa tu nevedie, takze na torrentoch to budes uz musiet najst sam, staci rushfit napisat ;)
Som našiel na youtube, akýchsi 45 minút. To asi nebude celé, čo?
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

Hensym: tak treba si vypisat potraviny pekne k nim hodnoty spravit plan denneho prijmu a ides ..akoze ja to mam pic nato som moc lenivy jedine bielkoviny asi tak odhadom ratam :D
ColdRain
Addict
Addict

hughito napísal:A ako inak by si si to predstavoval? :D Aj keď teda robiť to nerobím, mám svoj odhad, iba počas diéty sledujem príjem sachrov.

//autoeditácia príspevku (18 Nov 2012, 13:54)

Som našiel na youtube, akýchsi 45 minút. To asi nebude celé, čo?
nie, je to 6x 45+45 minut (cvicenie + technika)
hughito
Redeemer
Redeemer

Nj, už to sosám, oprášil som po rokoch torrent.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Sorry že vám tu už začínam spamovať tému, ale píšem zase. :lol:

Dnes som si študoval niečo o somatotypoch, a o vhodných tréningoch pre jednotlivé typy. Keďže ja som tutovka ektomorf, zameral som sa hlavne na seba. Doteraz som cvičil 3x týždenne, a každý deň všetko. Zistil som, že to je zle. Pre ektomorfov je vhodné cvičiť každú svalovú partiu iba RAZ týždenne, nechávať si o niečo dlhšie pauzy, a ešte nejaké ďalšie rady, ktoré nejdem menovať, asi to poznáte.

Tiež sa všade uvádza, že by sa nemal prekonať limit - maximálne 3 dni týždenne posilovať. Narýchlo som to rozložil na 4 dni:

PO: brucho + biceps
UT: cecky + triceps
ŠT: ramená + nohy
PI: chrbát (vrch + spodok)

Je to OK, alebo by ste to rozložili nejak inak, do troch dní?
etc.
Professional
Professional

CheZteR napísal:etc dik :)
da sa vobec to, co zamyslam? schudnut brucho a vyformovat ho a zaroven nabrat svalstvo na rukach a ramenach?
ako by som si mal upravit jedalnicek? cital som co to po sk/cz strankach, no vsade len sacharidy, bielkoviny...nikde ziadne priklady, vedeli by ste mi to napisat laicky? napr. rano jogurt s musli a tak proste :D
a este doporucit nejaky vyzivovy doplnok a kedy ho brat
vela otazok ale uz sa na to musim dat :|
Jasné že sa to dá :) Len sa treba zmieriť s tým že hneď to nebude a nebude to ani ľahké :)

Čo sa týka toho jedálnička tak to sa ťažko tak píše.. Mal by si si ho urobiť viac menej tak ako vyhovuje tebe, aj keď tam zase neviem koľko veľa vecí nie je. Nájdi si napr na nete veci ktoré obsahujú bielkoviny a z nich si skús zostaviť nejaké jedlá (napr. raňajky tuniak, alebo vločky s jogurtom + nejaký banán, a pod. obed kuracie, hovädzie mäso so zeleninou a pod.) ale myslím že o strave nájdeš aj v tejto téme veľa vecí a nemusíš ísť 80 strán dozadu :) A čo konkrétne si mal na mysli tým napísať laicky? Nejaké kombinácie čo s čím alebo v akej potravine čo je? (tuk, bielkovina...)

A s výživovým doplnkom ti veľmi neporadím lebo ja ich brať nejak nepotrebujem takže s nimi nemám osobnú skúsenosť, ale čo viem tak to je že máš 2 základné "doplnky" gajner a proteín. Gainer je na priberanie, ale to asi nechceš, takže by som na tvojom mieste siahol po proteíne. A keď už tak nejakú kvalitnú značku, nie niečo lacné. Čítal som že napr. Whey je dobrá značka. Tiež je tu o tom čo to popísané. A čo sa týka toho brania.. asi by bolo najlepšie po tréningu, možno ráno.. Skús sa v tejto téme pohrabať, určite to nájdeš :)
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Podla mna to je zle. Svaly sa buduju a regeneruju 12 - 36 hodin po cviceni. Velke partie by sa preto mali odcvicit aspon 2 krat tyzdenne. Skus nejaky zaruceny plan, napr http://kulturistika.ronnie.cz/c-3153-gv ... ining.html alebo HST. Ja mam radsej full body
ColdRain
Addict
Addict

whey nie je znacka omg

a odporucat niekomu kto nevie ako ma poriadne cvicit german volume training je blbost jak mraky, nech pekne ostane pri HST alebo TBT a hlavne nech nepozera podobne blbosti ako pozeral (ergo ektomorf raz tyzdenne partiu) potom to vyusti do tak idiotskeho planu ako taky, ktory zacina pondelok: brucho + biceps...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

a ako teda zacinat? :|
Napísať odpoveď