Nastavenie siete v domacnosti

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
kore
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nastavenie siete v domacnosti

Príspevok od používateľa kore »

Obraciam sa na vas z problemom ktory zacal asi pred tyzdnom ked som zakupil TP-LINK WA701ND. Potreboval som rozsirit siet na dalsiu oblast (wifi) ked ze v tej momentalnej bol slaby, tak ze ho posilnim ak napojim klasicky kabel do routra a potom tam pripojim ten TP-LINK. Avsak mam problem, akonahle sa tieto routre spoja, podotknem ze hlavny router je TP-LINK WR841ND, zacnu sa navzajom asi rusit, preto ze mrznu obidve naraz a nepomaha takmer nic. Samozrejme jeden ma pridelenu IP 192.168.0.1 a druhy 192.168.0.2, submasky rovnake, na prvom je zapnuty DHCP a na druhom je vypnuty. Druhy pracuje v rezime Repeater, aj tak to nefunguje. Tak som uz radsej napisal na forum, lebo neviem si rady. Internet mam od ORANGE fibernet, moze to byt aj v tom? :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Re: Nastavenie siete v domacnosti

Príspevok od používateľa wladas »

Ak ten novy router zapajas do stareho, tak ho musis nastavit na mod AP (access point).
Ak to chces riesit bezkablovo cize aby ten novy zachytil wificku zo stareho a znova vysielal, tak repeater.
kore
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kore »

Dik dik, akurat som to nastavil cez repeatera, a este jedna vec, co bude rychlejsie repeater alebo AP? Zrejme je to zname, ale aj tak. :)
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Teoreticky by malo byt rychlejsie nastavenie ako AP, kedze Repeater zosilnuje wifi signal ako taky, avsak je to individualne. Treba vyskusat :)
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

sice signal kvazy zosilnuje ale rychlejsie urcite bude ak tam budes mat kabel a mod AP
Napísať odpoveď