Nastavenie siete v domacnosti
-
kore
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nastavenie siete v domacnosti
Obraciam sa na vas z problemom ktory zacal asi pred tyzdnom ked som zakupil TP-LINK WA701ND. Potreboval som rozsirit siet na dalsiu oblast (wifi) ked ze v tej momentalnej bol slaby, tak ze ho posilnim ak napojim klasicky kabel do routra a potom tam pripojim ten TP-LINK. Avsak mam problem, akonahle sa tieto routre spoja, podotknem ze hlavny router je TP-LINK WR841ND, zacnu sa navzajom asi rusit, preto ze mrznu obidve naraz a nepomaha takmer nic. Samozrejme jeden ma pridelenu IP 192.168.0.1 a druhy 192.168.0.2, submasky rovnake, na prvom je zapnuty DHCP a na druhom je vypnuty. Druhy pracuje v rezime Repeater, aj tak to nefunguje. Tak som uz radsej napisal na forum, lebo neviem si rady. Internet mam od ORANGE fibernet, moze to byt aj v tom? 
Re: Nastavenie siete v domacnosti
Ak ten novy router zapajas do stareho, tak ho musis nastavit na mod AP (access point).
Ak to chces riesit bezkablovo cize aby ten novy zachytil wificku zo stareho a znova vysielal, tak repeater.
Ak to chces riesit bezkablovo cize aby ten novy zachytil wificku zo stareho a znova vysielal, tak repeater.
-
kore
Light Professional
Dik dik, akurat som to nastavil cez repeatera, a este jedna vec, co bude rychlejsie repeater alebo AP? Zrejme je to zname, ale aj tak. 
-
Don_Pipino
Darca
Teoreticky by malo byt rychlejsie nastavenie ako AP, kedze Repeater zosilnuje wifi signal ako taky, avsak je to individualne. Treba vyskusat 
sice signal kvazy zosilnuje ale rychlejsie urcite bude ak tam budes mat kabel a mod AP