Sansa Clip+ vs Sansa Clip Zip

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Sansa Clip+ vs Sansa Clip Zip

Príspevok od používateľa vendo »

kupil som predsa z obchodu, tych 10e je fakt malo za 2 roky istoty :)
prve dojmy, hmm dlho som nemal ziadny mp3 takze neni moc s cim porovnavat, ale zvuk je vynikajuci, ovladatelnost tiez, trosku mensia hlasitost, asi budem musiet kupit menej ohmove sluchatka
jedine co mi vrta hlavou je ten 3.5jack, strasne tazko donho (aj z neho) idu sluchatka inac zatial velmi velka spokojnost (a to som sandisk povazoval za typickeho "cinskeho" vyrobcu :D )
retsil
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa retsil »

vendo: pokial tam mas original firmware, hlasitost je obmedzena na 80dB
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

A inak viem, ze bol bug pri Clipku, ze ked si vybral lokalitu Europe, tak bola velmi nizka hlasitost. Treba vybrat Rest Of World ak sa nemylim a malo by to byt lepsie. Viem, ze som to tiez raz riesil. Ci to bude aj tvoj pripad ale neviem. To s tym "jackom" robi aj mne, ale kedze sluchadka nevyberam nikdajz z neho, tak mi je to fuk.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

dobry napad, ako mozem znova vybrat tie krajiny a otestovat? :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Soviet napísal:A inak viem, ze bol bug pri Clipku, ze ked si vybral lokalitu Europe, tak bola velmi nizka hlasitost.
To nie je ziaden bug. Ma to vacsina playerov. Je to norma Europskej unie kvoli ochrane sluchu. Treba tam supnut Rockbox a bude to ok.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

omg, mam ho den nejdem tam nic davat :D toho sa este bojim, ked bude mat rok dva potom tam dam aj iny fw
nejde zmenit krajina inac?
retsil
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa retsil »

vendo a coho sa bojis? ja som to tam nahodil hned ako som mp3ku kupil.. na strankach rockboxu je aj na stiahnutie ten origo firmware, cize preplacnut nazad to mozes vzdy
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Krajinu zmenis niekde v nastaveniach ak sa nemylim. Viem, ze to slo dodatocne zmenit. Takze poskusaj. Pripadne reset to defauls a opat si ponastavovat tych par veci :)
Tak tak RockBoxom zaruku nestratis. Len mne napriklad nevyhovoval.
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Tiez som si tam nahodil Rockbox par minut po rozbaleni a bol som z neho nadseny :) Parkrat som to mal potom zapnute bez neho, ale uz mi tam chybal..
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

V com ti chybal hlavne? :) Lebo ja neviem. Dost zlozito mi tam prislo nastavit EQ. Mam rad easy to use na klasickom FW :)
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Cele to uzivatelske rozhranie mi na Rockboxe prislo ovela lepsie spracovane, prehladnejsie, ziadne obrovske ikony oficialneho fw. Equalizer je tam vskutku zaujimavy, to je pravda, ale tiez su tam poukladane presety, ktore su podla mna uplne dostacujuce. Svojho casu som pouzival aj Crossfade, teda suvisly, postupny prechod z konciacej pesnicky na dalsiu, ale akosi to zralo baterku a zas tak moc som to nepotreboval... :) Plus uz tu bola spomenuta aplikacia pre last.fm, co je drobnost, ale potesi.

Ale hlavny dovod, preco som tam chcel mat Rockbox je ten, ze s nim dokaze clip+ prehrat hudbu v mp4 formate. V tomto mam velku cast hudby v prehravaci (nie v PC) a pri vacsine ten rozdiel v kvalite nie je pre mna taky, aby sa to vyrovnalo 10-nasobnej velkosti jednej pesnicky.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

oplati sa zip za tie prachy? stoji cca 42€, sluchatka mam vlastne, radio nepocuvam, 4gb mi postacuje, ide mi iba o zvuk a komfort pri noseni :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Jasne, oplati. Ak ti ide o to mat maly sikovny prehravac, tak nemas o com uvazovat. Mne Clip+ko fachsi uz ako ma byt a nemenil by som zanic.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja som dlhšiu dobu uvažoval o sanse clip pre kamarátku... ale včera som zbadal MP4 Philips Vibe 4GB.. v tescu akcia 29,90€ - 20% zľava na kupón tesco club card = 23,90€ ..bežne v obchode stojí okolo 45-50€. Kamarátka nie je audiofilka.. a skôr je pre ňu dôležitejšie o 5hod väčšia výdrž...

Inak prvá elektronika, ktorú som kedy kúpil v tescu... hehe!
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No s tym nemam skusenosti (Mozno Ryan), ale u Clipka+ mas ovsem vyhodu moznosti pridania karty. Predsa, ak prehravac kupujes na viac ako rok, tak je to velmi dobra vec, lebo pesnicky co tam nahadzes sa ti zunuju casom mozno aj a pridas nove (stare si ovsme este stale nechas). Plus aj tak sa odporuca prehravac ako je Clip+ nabijat, aj ked ma stale polku baterky, kedze uplne vybitie mu zivotnost nepredlzuje. Aspon co som cital. Tak ked si clovek zvykne, nevadi mu to. Ale pre dievcinu, ktora si chce len co to vypocut sem tam, to bude asi jedno :P I ked kam by tolko hodin chcela cestovat neviem. Ak nema kvalitne sluchadla, tak po dvoch ju uz usi budu boliet..
CheZteR
Redeemer
Redeemer

clipko sa nabija cez usb? ci ma vlastny adapter?
cize nenajdem fakt nic lepsie za tu cenu? resp do tejto ceny? co sa tyka zvuku, nemusi to mat ani displej
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nabija sa cez USB (dostanes kabel), ale ja som si zobral adapter z nejakej motoroly s rovnakou koncovkou a nabijam tym priamo zo zasuvky a pohoda. Zvuk ma Clipko paradny (ovsem treba aj sluchadla a nie nejake sumienky. Pripadne ak ti ide uz o totalne doladenie zvuku, tak si tam hodis RockBox a mozes nastavit kadeco. Mne kus trvalo sa vyhrat s equalizerom, ktory je tam vstavany, podla mojho gusta (uz som planoval, ze kupim nieco nove), ale ked som si to spravne nastavil, tak sa nemam naco staovat. Rovnake by to malo byt u Zip-u.z
Neviem co myslis pod pojmom lepsie?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tak podla skusenosti, ale tak dik, cital som aj recenzie ze clip je vo svojej cene najlepsi :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ono tu mas vyhodu, ze tento player si mozes dat za opasok atd.
Inak co mam posledne info (snad sa Ryan nenahneva) ked som s nim kecal davnejsie je:
"S klipom jedine ipod shuffle. Alebo Nano ak to ma mat miniaturne rozmery. Inak snad nejaky iRiver, A-ckove Sony su len tie velke modely.
Clip patri zvukovo k tomu najlepsiemu. Takze tazko najst nieco podstatne lepsie. Jedine highend playere za stovky eur alebo exotiky ako Nanite ci Teclast (ten je vacsi)."
CheZteR
Redeemer
Redeemer

mal som jeden cas iPod 1 generacie a teda nebolo to nic moc, tiez co malo clip na uchytenie, prave preto hladam nejaku nahradu, co to ma, lebo som to vyuzival dennodenne :)
Napísať odpoveď