Autobatéria

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Autobatéria

Príspevok od používateľa demovic_svk »

zdravim, mám slabšiu baterku teraz ma caka cca 180 km cesta potom budem 4 dni stat podla situacie, a chcel som sa spytat ze ked pridem na miesto vymontujem ju a dam si ju do izby, do tepla tak vydrzi ? alebo ju mam radsej potom nabit ?
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Autobatéria

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

to sa neda takto povedat, nikto totizto nevie, v akom je stave... na tych 180km sa dobije slusne, ale otazne je, ci aj vydrzi... vzhladom na to, ze uz pozorujes, ze ma problemy, odporucil by som, aby si si so sebou zobral aj tu nabijacku, kedze z textu vyplynulo, ze to mas kde nabit, no a vecer predtym by som ju dal nabit...
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

ked som ju nabijal asi 15 hodin tak som ju skusil na durhy den a uz bolo citit ze trosku slabsie taha cize uz je asi az moc slaba...tak ju teda nabijem potom ..chcel som len jednoduchsie riesenie dakujem :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pff, tak to uz musi byt potom uplne hotova... riesenie? chod si kupit druhu, aj tak ju budes musiet coskoro vymenit, ide zima...
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

ja som chcel uz teraz kupit len vcerajsi sviatok mi to prekazil
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

Ak budeš stáť 4 dni, radšej vymontuj a drž v teple. Čím skôr kúp novú, ja som kupoval pred týždňom a jednoznačne sa oplatilo 8)
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

a ked bude v teple pomoze jej to ? ..hned ako pridem kupujem novu :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nepomoze jej ani svatena voda... ked je raz v cudu, tych 15 stupnov spravi uplne minimalny rozdiel... zober si tu nabijacku pre istotu, vela miesta v kufri naozaj nezaberie... a uz so sebou nos aj startovacie kable, moze odist uplne...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Voz stale so sebou niekoho, kto ta roztlaci :)
Nove auta sa daju startovat tlacenim tak, ze pocas roztlacenia zacnes startovat a spojku uvolnis do mierneho zaberu - znacne tym odlahcis starteru (baterii) a motor naskoci :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...len aby ta baterka vobec tym starterom aspon cvakla :) lebo ked uz clovek spozna, ze baterka pomaly otaca, je uz velmi neskoro a castokrat uz nepretoci viac ako parkar... nehovoriac o tom, ked otvoris auto a uz ani vnutorne osvetlenie nezapne...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Este napis ake mas auto, aby sa ti nestalo toto:
Shark NX napísal: Poviem ti Priklad:
Zoberem si svoju Fiest rv: SEP.2006, 1.4TDCi ... V navode je priamo pisane ze po dlhotrvajucom Odpojeni Baterie sa Elektornika Automobilu zresetuje a po prvom pripojeni moze automobil Vykazovat Anomalie.

Vysvetlenie Serv. Tech.: Po odpojeni Baterie na dlhsie ako 28h sa RJ resetuje a po znovupripojeni Baterie si RJ odznova zvyka na Stav Motora.
Po vybiti akumlatora minuly mesiac (Moj milovany Brat tam nechal zapojeny Ambipur Elektricky Smrad) Som vytiahol baterku a nechal ju nabijat po dobu 48h.
Po znovu pripojeni malo auto mierne predlzeny start a chvilu islo trochu hlucnejsie ... Spravil som si okruznu jazdu po Bratislave (cca 60km) a naspat som uz dosiel zo starou krasne zabehnutou Fiestickou.

Takze naozaj zalezi na Aute.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Makovnik napísal:Nove auta sa daju startovat tlacenim tak, ze pocas roztlacenia zacnes startovat a spojku uvolnis do mierneho zaberu - znacne tym odlahcis starteru (baterii) a motor naskoci :)
A co automaticke prevodovky a startovanie tlacitkom?
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

Gothar a to je nejaka prekazka ? Mne u auta tiez vyresetovalo RJ, presiel som zopar desiatok km, nech si jednotka adaptuje nejake prevadzkove veliciny a sme zase tam kde predtym

inak k tomu roztlacaniu, neodporucali mi ani hentu kraksnu z roku 96, megana 1.6e roztlacat, kvoli motyliku na zotrvacniku...
taktiez remen moze poskocit o zub a o take detaily ako nespalene palivo v katalyzatore o to som sa nestaral, kedze tam ziadny nebol :D

i ked musim povedat, ze raz sme ho nudzovo roztahovali na 4 autom a doteraz to auto fici

///to je jasne, len si myslim, ze ked tu rj zresetujes raz za uhorsky rok, tak to ma fakt minimalny negativny vplyv ak vobec nejaky na motor v dobrej kondicii
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No nie je to velky problem, ale motoru to neprospeje :) Podla mna je lepsie kupit novu baterku a je pokoj.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Teraz by ma zaujímalo, ktorý šikovný mod ešte aj s karmou mi to zmazal o tom vínku. To vôbec nebol pokus o vtip a pokiaľ sa ti niektoré veci zdajú nereálne, tak si to najskôr over a tak až hodnoť, či to tak môže byť, či nie ;) Pekný deň ti, neznámy :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Nenapadlo ta, ze karmu ti mohol dat hocikto? Daj daky odkaz na to vino.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Karmu áno, ale zmazať to mohol len mod. Kipkay (robí veľa pokusov s elektrikou) mal jedno také video, na gúgli nájdeš články o tom a raz sme to aj pokusne vyskúšali na jednej starej baterke.
//články
http://vehicle-maintenance.wonderhowto. ... ine-79139/
http://www.wisebread.com/dead-car-batte ... f-red-wine
http://www.academicwino.com/2011/12/red ... tion.html/
posledný vyzerá byť najsérioznejší, netvrdím, že to pomôže, ale pokiaľ nie sú káble, nabíjačka a baterka je stará, tak prečo to neskúsiť (samozrejme tam neliať zimné víno z chladničky)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Ked som daval slova ako vino do autobaterie, vino v autobaterii, tak mi to nic nenaslo. Takze by si sem mohol dat rovno linky na tie clanky.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

A co automaticke prevodovky a startovanie tlacitkom?
Tam jedine 50m predlzovacku, startovacie zariadenie a nablizku usadlost s ochotnym obyvatelom, ktory podaruje zopar poskakujucich elektronov :D

Roztlacat auto sa samozrejme neodporuca sposobom, akym sa startovali Shade 120, ze sa auto tlacilo a do toho sa prudko spojkou drbla 2.ka.

Ten hore popisany postup fakt funguje. Tiez som mal problem s bateriou a auto som rozbehol dolu kopcekom - chytilo ako s cerstvo nabitou baterkou :)
Moma
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Moma »

zrejme si budem musieť túto zimu zaobstarať už novú autobatériu, tak som chcel poradiť že či zobrať radšej

VARTA SILVER DYNAMIC 12V 54Ah 530A alebo
VARTA BLUE DYNAMIC D59 12V 60Ah 540A.

Doteraz mám v aute Banner Power Bull 12V 55Ah 450A. Ja som skôr asi za tú prvú, mala by postačovať - v kufri mám ešte menší zosik + subwoofer.
(jedná sa o golf IV 1,4i - alternátor by mal byť 70A)
Napísať odpoveď