Boot-time na notebooku cca 2-3 min.

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
petrzalkarulez
Amateur
Amateur

Boot-time na notebooku cca 2-3 min.

Príspevok od používateľa petrzalkarulez »

Zdravím. Mám tu taký veľký problém s časmi spúšťania notebooku (príloha system info). Asi takto, najprv som predpokladal že to bude pred-inštalovanými programami ktoré tam boli po kúpe, tak som nahodil čistý win, lenže nepomohlo, také veci ako vyčistenie startup, to už ani nebudem spomínať. Najviac mu trvá doba medzi animáciou windows loga až po zjavenie plochy. Pozeral som aj Event Viewer, a ten píše pre každý nábeh Critical (príloha boottime). Dnes som dal Obnoviť systém (na pôvodný ako z obchodu) a čas sa skrátil o cca 50s, ale to je stále nábeh cca 2 min (posledný štart vid. príloha boottime). V prílohe Events je zasa výpis problémov. Ďalej som spustil PassMark aby som skontroloval súčiastky, ale všetky mali štandardné hodnotenie. Tu je výpis so Soluta, kde je vidno, že spomalenie nie je spôsobené nepotrebnými programami. Nakoniec som si prehliadol aj stránky Microsoft Support, ale moje znalosti PC nie sú také rozsiahle preto by som poprosil niekoho skúsenejšieho či by nevedel poradiť, lebo mi je trápne keď chcem niečo rýchlo ukázať v škole a každý druhý sa ma pýta či sa to vôbec spustí, veď sa spúšťa pomalšie ako môj najstarší PC v r.2001.

Doplňujúce info : jediná rozdieli oproti bežnej verzií sú : doplnená RAM 4GB tá istá značka aj frekvencia, všetky ovládače sú aktuálne až na to že windows som nedal pretože potom vždy spomalil ešte viac (na tie 3 min)

*zabudol som prihodiť bootovacie časi jednotlivých fáz bootovania - príloha boot time details
Prílohy
System info.jpg
Boottime.jpg
Events.jpg
Soluto.jpg
Boot time details .png
vladino001
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Boot-time na notebooku cca 2-3 min.

Príspevok od používateľa vladino001 »

Chcem sa spýtat animácia loga prebehne a mala by naskočiť plocha ale ako by sa to zastavilo a book ostal nečinný? (HDD CPU na minime) a potom po "pol minutke" sa to rozbehne.
Napísať odpoveď