nemajú tie pištole na naftu a benzín rôzny priemer, aby sa takéto niečo nemohlo stať?begbeee napísal:Viem o jednom týpkovi, čo si kázal na Shell-ke natankovať benzín a naliali mu tam naftu. PotešíObsluha tam už nepracuje a Shell-ka cvakala náklady.
Prémiové palivá vs. obyčajné
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Prémiové palivá vs. obyčajné
-
RATZINGER666
Darca
Lubenecko: nafta patri do kamen 
V tomto pripade by tomu mali zabranit, pretoze pistol na naftu ma vacsi priemer. Benzin sa vsak do dizla da natankovat bez problemovaudiotrack napísal: nemajú tie pištole na naftu a benzín rôzny priemer, aby sa takéto niečo nemohlo stať?
Tak asi tak
Moja chyba 
@Lubenecko: medzi súkromnými majiteľmi jasne prevláda benzín na SK, necucám z prsta, videl som na nejakom portáli štatistiku. Samozrejme celkové číslo a firemný sektor je iný.
@Lubenecko: medzi súkromnými majiteľmi jasne prevláda benzín na SK, necucám z prsta, videl som na nejakom portáli štatistiku. Samozrejme celkové číslo a firemný sektor je iný.
-
RATZINGER666
Darca
co sa tyka benzinu, tak kedysi boli rozdelene aj pistole na 91 oktanovy Normal a na 95 oktanovy Super alebo Special... cim mensi priemer, tym kvalitnejsi benzin
ale to uz bolo pekne davno 
-
johny541
King
Ja tankujem väčšinou na Shell 95 FuelSave, tankoval som istý čas (asi 3-4 nádrže) Nitro + keď na to mali akciu. Rozdiel? Neviem, možno auto trochu lepšie reagovalo a ľahšie sa nechalo vytočiť, možno to bolo iba placebo...Každopádne som minulý týždeň skoro odpadol, keď som tankoval benzín za 1,45€/1L
Ja som zástanca toho, že treba tankovať hlavne na frekventovaných pumpách, kde je väčší odber a tým pádom sa benzín v tých nádržiach ani neohreje. Preto si myslím, že si aj každý pochvaľuje ten Tesco benzín. Zo začiatku sa na to nadávalo ale ľudia, ktorí nemali veľa prachov tam chodili a keď tam začala chodiť polovička Košíc, tak je to najlepší benzín v meste
Ale vraj s naftou to tam nie je dobré.
Ja som zástanca toho, že treba tankovať hlavne na frekventovaných pumpách, kde je väčší odber a tým pádom sa benzín v tých nádržiach ani neohreje. Preto si myslím, že si aj každý pochvaľuje ten Tesco benzín. Zo začiatku sa na to nadávalo ale ľudia, ktorí nemali veľa prachov tam chodili a keď tam začala chodiť polovička Košíc, tak je to najlepší benzín v meste
no ale s Jurki to take ruzove v KE nie je, pricom ceny maju super, su trocha od ruky a nepoznam nikoho kto si to pochvaluje
-
johny541
King
Zle si ma asi pochopil. Ja som poukazoval na to, že Tesco pumpe veľmi pomohli tie akcie tých 5c/liter a jednoducho ľudia, ktorí chcú ušetriť každý cent (v KE a okolí je ich myslím dosť) tam začali chodiť. A keď tam začalo chodiť viac ľudí a bol tam stále "čerstvý" benzín, tak si to už každý pochvaľuje.
Jurki možno ešte v takej fáze nie je
To je môj pohľad na vec
Napríklad na takej pumpe musí byť benzín ešte čerstvučký a chrumkavý
Byť tam tak majiteľom pumpy...
Jurki možno ešte v takej fáze nie je
To je môj pohľad na vec
Napríklad na takej pumpe musí byť benzín ešte čerstvučký a chrumkavý
jurki ma tusim nizke ceny po cely rok, taka akcia by ich mohla financne polozit tak mozno aj preto 
-
Makovnik
Medium Professional
Nafta:
Tankoval by som premiu, ale je bohovsky draha.
vlastne aj ta obycajna je draha; drahsia, nez pomarancovy dzus, co si kupim v obchode 
Premia: treba si odsledovat, ktora pumpa ju SKUTOCNE! ponuka. Nikdy neviete, ci nesponzorujete majitela cerpacky (pripad Shell MI)....
Shell Vpower Diesel - nafta s GTL (Gas to liquid, dovaza do EU) - je takmer priesvitna, ako voda. Ak vidite na kontrolnom okienku stojana zltu farbu - netankovat. (pripad Shell Kechnec, klasika aj premia mali zhodnu farbu).
OMV- aditivovana nafta, vyssie cetanove cislo, vyrazne zlta farba, menej peni.
Agip - mala by byt aditivovana navyse od klasickej u konkurencie, zalezi od pumpy - niekde je lepsia, niekde nie. Mam pocit, ze v case, ked ju uviedli na trh bola lepsia; teraz na to povacsiou kaslu. Uz sa stalo, ze vyrazne penila (KE popradska) do takej miery, ze pistol vypinala kazdu chvilu (zrejme surova bez aditiv? majitel je hamizny a chcel usetrit?[aditiva sa tazko dokazuju])
Dojmy z premiovej nafty - pocutelne tichsi chod motora; vyssia ochota ist do otacok v pasme, kde este nezabera turbo (toeroticky aj lepsie zrychlenie, avsak nemeral som); mensi klepot a dunenie pri nizkych otackach (1100-1400), spotreba teoreticky mensia (max. do 0.15L/100).
Tankoval by som premiu, ale je bohovsky draha.
Premia: treba si odsledovat, ktora pumpa ju SKUTOCNE! ponuka. Nikdy neviete, ci nesponzorujete majitela cerpacky (pripad Shell MI)....
Shell Vpower Diesel - nafta s GTL (Gas to liquid, dovaza do EU) - je takmer priesvitna, ako voda. Ak vidite na kontrolnom okienku stojana zltu farbu - netankovat. (pripad Shell Kechnec, klasika aj premia mali zhodnu farbu).
OMV- aditivovana nafta, vyssie cetanove cislo, vyrazne zlta farba, menej peni.
Agip - mala by byt aditivovana navyse od klasickej u konkurencie, zalezi od pumpy - niekde je lepsia, niekde nie. Mam pocit, ze v case, ked ju uviedli na trh bola lepsia; teraz na to povacsiou kaslu. Uz sa stalo, ze vyrazne penila (KE popradska) do takej miery, ze pistol vypinala kazdu chvilu (zrejme surova bez aditiv? majitel je hamizny a chcel usetrit?[aditiva sa tazko dokazuju])
Dojmy z premiovej nafty - pocutelne tichsi chod motora; vyssia ochota ist do otacok v pasme, kde este nezabera turbo (toeroticky aj lepsie zrychlenie, avsak nemeral som); mensi klepot a dunenie pri nizkych otackach (1100-1400), spotreba teoreticky mensia (max. do 0.15L/100).
-
hojko
Site Admin
Mne to pride tak, ze tie tichsie chody motora, ochota ist do otacok a turbo je skor psychologicky efekt. Hlavne ma to pobavi, ak to napise niekto kto ma 10-rocne auto a najazdenych 250 000km.
Makovnik: Nepridavaju sa aditiva celkovo uz niekde pri naplnani cisterny a potom sa neprelieva uz len nafta na benzinke??? Ci kazda benzinka si samostatne pridava aditiva???
Makovnik: Nepridavaju sa aditiva celkovo uz niekde pri naplnani cisterny a potom sa neprelieva uz len nafta na benzinke??? Ci kazda benzinka si samostatne pridava aditiva???
-
Makovnik
Medium Professional
Benzinka aditiva nepridava, pridava sa to hromadne v skladoch. Ale nemozes vediet, z ktorej nadrze to cisterna nabrala, a ktoreho dodavatela ma aktualne majitel prevadzky. Preto som zvyraznil, ze si treba zistit, ci ozaj to premiove palivo pumpa ma, alebo ma len tak oznaceny stojan, co hlta z tej istej nadrze.
Tie rozdiely nie su psychologicky efekt. Do tych paliv som isiel s tym, ze ziadny rozdiel nebude (okrem toho na bankovom ucte).
Psychoefekt sa tyka viac benzinu, ale nafta je jednoznacna. Vsetko je dosledok najma vyssieho cetanoveho cisla, co je jednak lahko meratelne a druhak sa da laboratorne otestovat hlucnost motora; vyjde preukazatelne nizsia.
Co sa tyka benzinov, vyssi oktan u benzinu napr. utlmi povestne sklbanie na volnobeh u FSI motorov DasAuto koncernu. Napodiv sklbe aj 1.4 74kW vo fabii, pritom to nie FSI, ale upravene MPI.
Tie rozdiely nie su psychologicky efekt. Do tych paliv som isiel s tym, ze ziadny rozdiel nebude (okrem toho na bankovom ucte).
Psychoefekt sa tyka viac benzinu, ale nafta je jednoznacna. Vsetko je dosledok najma vyssieho cetanoveho cisla, co je jednak lahko meratelne a druhak sa da laboratorne otestovat hlucnost motora; vyjde preukazatelne nizsia.
Co sa tyka benzinov, vyssi oktan u benzinu napr. utlmi povestne sklbanie na volnobeh u FSI motorov DasAuto koncernu. Napodiv sklbe aj 1.4 74kW vo fabii, pritom to nie FSI, ale upravene MPI.
-
hojko
Site Admin
Kolko dodavatelov ma benzinka k dispozicii, ak je to napriklad Shell??? Normalnu naftu aj tak vozia zo Slovnaftu (aditiva mozno pridavaju niekde v skladoch Shellu) a priemovku vozia z Rakuska. A preto by som povedal, ze ta nafta bude rovnaka ako v Bratislave, tak aj v Skalici alebo v Nitre pri benzinkach Shell.
Mas tu hlucnost laboratorne otestovanu a testovala sa za rovnakych podmienok???
Mas tu hlucnost laboratorne otestovanu a testovala sa za rovnakych podmienok???
-
Makovnik
Medium Professional
Neviem kolko, ale jedneho urcite nie. Slovnaft dodava pre skladovacie cetra, jedno ma svoje, jedno Kapusany pri PO, dalsie este dakde tusim okolo Ziliny?
Rozdiel v palivach je v aditivach, tie ma kazdy vlastne.
Ide len o to, ci nacerpa z nadrze, ktora je aditivovana, alebo nacerpa tam, kde berie aj Jurki, Lukoil a pod.
Hlucnost som uz videl testovanu v labaku pri testoch paliv, dakde bol o tom clanok. Rozdiel je vsak taky, ze to pocujes uchom.
Rozdiel v palivach je v aditivach, tie ma kazdy vlastne.
Ide len o to, ci nacerpa z nadrze, ktora je aditivovana, alebo nacerpa tam, kde berie aj Jurki, Lukoil a pod.
Hlucnost som uz videl testovanu v labaku pri testoch paliv, dakde bol o tom clanok. Rozdiel je vsak taky, ze to pocujes uchom.
tak ako napisa Makovnik ja chodim kazde rano okolo skladu paliv v Kapusanoch a vidim tam kamiony vsetkeho mozneho druhu Slovnaft,Shell(neviem presne ako maju nazov nieco na B...) atd.
vsetok benzin/nafta je z rovnakeho distribucneho centra
vsetok benzin/nafta je z rovnakeho distribucneho centra
asi 40 tis km som tankoval kde-kade (majoritne tesco a shell), no poslednych 17 tis, odkedy som nechal vymenit palivovy filter chodim len na shell
nemam na to ziaden dovod podlozeny vedeckym vyskumom, len mi je sympaticka a zbieram tam body, za ktore som si sice nikdy nic "nekupil", ale ten pocit, ze niekedy v buducnosti mozno kupim ma hreje pri srdiecku (takto funguje marketing v praxi)... ale ziadne premiove paliva nekupujem, tento marketing uz na mna nezabera (vyskusal som sice parkrat nadrz v-power, ale ani ten 5E rozdiel nepriniesol placebo efekt)
... a na OMV chodim len na kavu
nemam na to ziaden dovod podlozeny vedeckym vyskumom, len mi je sympaticka a zbieram tam body, za ktore som si sice nikdy nic "nekupil", ale ten pocit, ze niekedy v buducnosti mozno kupim ma hreje pri srdiecku (takto funguje marketing v praxi)... ale ziadne premiove paliva nekupujem, tento marketing uz na mna nezabera (vyskusal som sice parkrat nadrz v-power, ale ani ten 5E rozdiel nepriniesol placebo efekt)
... a na OMV chodim len na kavu
Ukrajinský benzín za 1,10€
Nepociťujem žiadne problémy, auto ho papá už 10 rokov.
@smejo
s tym OMV sme dava
s tym OMV sme dava
tankujem 95 na OMV nakolko ju mam po ceste + dolievam aditivum sam. Uz je plechovka skoro prazdna ale zatial som nespozoroval usporu alebo kultivovanejsi chod ako sa pise na plechovke 
asi blba otazka? co to su vlastne tie aditiva? jedine co viem tak to prospieva motoru (mozte na mna aj technickejsie ohladne motora)