Google, práca pre google, život v google...
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Mozno tam hra svoju rolu aj stres, mozes vediet HTML, PHP, Delphi, AJAX etc. ale ked proste ti treba nieco naprogramovat za zlych csaovych podmienok tak sa ti pred tymi dvoma monitormi zacnu triast ruky a zabudnes kde je F na klavesnici...
Mozno trepem hluposti, tak si to ale predstavujem. Inak vsetky tie bazeny, jacuzzi etc. maju aj v Prahe ci len v Redmonte alebo kde?
Mozno trepem hluposti, tak si to ale predstavujem. Inak vsetky tie bazeny, jacuzzi etc. maju aj v Prahe ci len v Redmonte alebo kde?
Nechapem preco teraz hadzes vsetkych ludi do jedneho vreca.t0m4s3 napísal:Kolko ze mas rokov? Je velmi dobre vidiet dnesny trend a to taky, ze ludia co vychadzaju z vysokych skol vedia o problematike doslova hovno. Cest vynimkam. Teoria a prax su dve velmi rozdielne veci a to, ze nieco ovladas dokonale teoreticky neznamena, ze to automatick dokazes uplatnit v praxi. S vetou "No asi neukoncis 2-3 vysoke skoly ked sa do toho vobec nerozumies nie" jednoducho nemozem suhlasit.
Myslim si, ze ty co sa tam dostanu tak tu teoriu vedia aj v praxi nie
A verim, ze kym prejdes cez tych 5/6 pohovorov, kde ta pravdepodobne caka zopar praktickych aj teoretickych uloh, tak sa tvoje schopnosti riadne preveria.
-
Fabo
Hardcore addict
S tymi skolami to je tym nasim miestnym boomom, dneska kto neni aspon Bc. tak je na tom pomaly horise jak s vyucnym listom z SOU... Jak mi pisal jeden kamarat co zije uz par rokov v Britanii a aj tam pracuje, Cesi a Slovaci su asi jeine narody na svete, ktore do polozky Title nepisu spravne Mr/Mrs/Ms ale nespravne Bc/Mgr/Ing... 
-
.:M4jco:.
Medium Star
Práve na toto sú tie pohovory, kde si preveria tvoje schopnosti pracovať v týme, tvoju nervozitu a ako dokážeš pracovať vo vypätých situáciach. Niekedy su napríklad v google také dni že sa nič podstatného nerobí, a ludia možu skôr odísť domov, ale niekedy je tam roboty na boha a ludia robia o niekolko hodin dlhšie a hlavne rýchlejšie. Zasa si nemyslím že nad nimi behá maskot linuxu s bičom a huka do nich, ale pracovníci sami vedia čo majú na robote a ako to majú spraviť v tom najrýchlejšom čase.moosha napísal:Mozno tam hra svoju rolu aj stres, mozes vediet HTML, PHP, Delphi, AJAX etc. ale ked proste ti treba nieco naprogramovat za zlych csaovych podmienok tak sa ti pred tymi dvoma monitormi zacnu triast ruky a zabudnes kde je F na klavesnici...
BTW: Áno, v tomto google plexe sa majú najlepšie, nachádza sa v sillicon valley, ale dobré podmienky ma google aj v Dubline kde pracuje celkom dosť slovenských pracovníkov.
ou je, tak ideme vsetci robit do googlu! v jednom clanku v sme bol rozhovor s jednym slovakom co robi v googlei, pracovne pohovory trvali pol roka. takze asi neberu kazdeho, co drzi mysku v pravej ruke 
okrem toho podobne podmienky ma aj campus Microsoftu neviem kde (ceknite posledne alebo predposledne cislo .tyzdna, tam o tom pisu)
a myslim, ze sa najdu aj ine velke firmy, ktore potrebuju mat sustredenu pracovnu silu stale "po ruke", ktore maju taketo podmienky pre svojich zamestnancov...Ale ide o to, ze taketo firmy maju inu politiku, ktora na slovensku nikdy nebude. Aspon nie v takom rozsahu...
okrem toho podobne podmienky ma aj campus Microsoftu neviem kde (ceknite posledne alebo predposledne cislo .tyzdna, tam o tom pisu)
a myslim, ze sa najdu aj ine velke firmy, ktore potrebuju mat sustredenu pracovnu silu stale "po ruke", ktore maju taketo podmienky pre svojich zamestnancov...Ale ide o to, ze taketo firmy maju inu politiku, ktora na slovensku nikdy nebude. Aspon nie v takom rozsahu...
-
p4ra
Redeemer
V Google mi pracuje kamarat (z internetu, Australcan) a to, co je napisane hore je v podstate pravda. Vsetko to sa tam deje (zalezi aj od destinacie), ale podla jeho slov sa riadia jednoducho: "Sprav, co je potrebne. Zbytok casu si rob, co chces." Je tam celosvetovo najuvolnenejsia pracovna atmosfera. Myslim, ze to bolo vo viacerych clankoch uz popisane na webe.
blboviny... predpokladam ze vsetky tie bazeny a lakadla su otvorene aj pre verejnost a je to dalsi mini zdroj prijmov pre google... zamestananci tam mozu ist zadara, ovsem ak im ostane nejaky cas na zabavu 
pocas obedovej pauzi su podla mna radi ak si mozu dat nieco chutne pod zub a ist sa v klude na chvilku do parku poprechadzat...podla mna ich nema vela chut si ist zaplavat, troska sa znicit a ist spat do roboty...vecer sa tesia na domov a asi nemaju velku chut zostavat v robote aj ked tam maju bazen a rano su radi ked si mozu dlhsie pospat. Zo vsetkeho tohto vratane kolobeziek budes mat radost tak 2 mesiace
a tricka a podobne blbosti zadarmo... v ktorej firme nemaju zamestnanci reklamne predmety zadarmo?
pocas obedovej pauzi su podla mna radi ak si mozu dat nieco chutne pod zub a ist sa v klude na chvilku do parku poprechadzat...podla mna ich nema vela chut si ist zaplavat, troska sa znicit a ist spat do roboty...vecer sa tesia na domov a asi nemaju velku chut zostavat v robote aj ked tam maju bazen a rano su radi ked si mozu dlhsie pospat. Zo vsetkeho tohto vratane kolobeziek budes mat radost tak 2 mesiace
a tricka a podobne blbosti zadarmo... v ktorej firme nemaju zamestnanci reklamne predmety zadarmo?
-
p4ra
Redeemer
K tym vasim "niekolkym" serverom u nich, aby ste tu uz nesplietali.
Servers are commodity-class x86 PCs running customized versions of Linux.
Estimates of the power required for over 450,000 servers range upwards of 20 megawatts.
- upwards of 15,000 servers ranging from a 533 MHz Intel Celeron to a dual 1.4 GHz Intel Pentium III
- one or more 80GB hard disks per server
- 2–4 GB of memory per machine
The goal is to purchase CPU generations that offer the best performance per unit of power, not absolute performance.
Servers are commodity-class x86 PCs running customized versions of Linux.
Estimates of the power required for over 450,000 servers range upwards of 20 megawatts.
- upwards of 15,000 servers ranging from a 533 MHz Intel Celeron to a dual 1.4 GHz Intel Pentium III
- one or more 80GB hard disks per server
- 2–4 GB of memory per machine
The goal is to purchase CPU generations that offer the best performance per unit of power, not absolute performance.
-
Shark NX
Addict
Dell v BA ma tiez podobne centrum.micpu napísal:blboviny... predpokladam ze vsetky tie bazeny a lakadla su otvorene aj pre verejnost a je to dalsi mini zdroj prijmov pre google... zamestananci tam mozu ist zadara, ovsem ak im ostane nejaky cas na zabavu
pocas obedovej pauzi su podla mna radi ak si mozu dat nieco chutne pod zub a ist sa v klude na chvilku do parku poprechadzat...podla mna ich nema vela chut si ist zaplavat, troska sa znicit a ist spat do roboty...vecer sa tesia na domov a asi nemaju velku chut zostavat v robote aj ked tam maju bazen a rano su radi ked si mozu dlhsie pospat. Zo vsetkeho tohto vratane kolobeziek budes mat radost tak 2 mesiace![]()
Ak si urobis svoju robotu kludne mozes nabehnut do posilky, do sauny, ak sa nemylim tak maju aj bazen. Vsetko je o motivacii. Racej budem dret 8h ako kon a potom skocim o poschodie nizsie na bazen ako keby som mal 10h robit na 75%.
-
p4ra
Redeemer
Ja DELL, ako firmu moc nemusim - nemam nic osobne proti, skor nesympatickost nemciny alebo co, ale zavidim im to centrum. Je strasne pekne a maju to dobre vybavene.
Aj ja by som bol rad, keby tu v HP mame bazen a podobne. Ja som robim dvanastky, neviem si predstavit, ze ked je leto po dvanastke ostanem v praci a skocim si zaplavat. Popripade pocas obedovej prestavky v tom najvacsom lete.
Niektori by ste si najprv mali vobec pracovat skusit a potom sudit, ze su to sprostosti, ci lakadla take benefity, ake ma napr. Google, ci DELL vo svojich priestoroch.
Aj ja by som bol rad, keby tu v HP mame bazen a podobne. Ja som robim dvanastky, neviem si predstavit, ze ked je leto po dvanastke ostanem v praci a skocim si zaplavat. Popripade pocas obedovej prestavky v tom najvacsom lete.
Niektori by ste si najprv mali vobec pracovat skusit a potom sudit, ze su to sprostosti, ci lakadla take benefity, ake ma napr. Google, ci DELL vo svojich priestoroch.
-
Soviet
Darca
Hmm nedavno sa zbehla v praci taka debata ohladne google translate..A celkovo googlu.
Jednalo sa o to, ze kolega firemne veci jednoducho skopcil do google translatoru a dal prelozit..Kolega mu vsak vravi aby to nerobil,lebo kedze sa jedna o firemne informacie tak to nieje moc dobre.
Vraj google odchytava podobne informacie ..Je nieco take mozne?
Lebo ked si zoberiete, tak vsetko ide cez google a taketo informacie teda odchytit mozu..a im to tipujem problem robit nebude..
Jednalo sa o to, ze kolega firemne veci jednoducho skopcil do google translatoru a dal prelozit..Kolega mu vsak vravi aby to nerobil,lebo kedze sa jedna o firemne informacie tak to nieje moc dobre.
Vraj google odchytava podobne informacie ..Je nieco take mozne?
Lebo ked si zoberiete, tak vsetko ide cez google a taketo informacie teda odchytit mozu..a im to tipujem problem robit nebude..
Soviet: v zmluvnych podmienkach tusim maju nieco o tom, ze tieto udaje neukladaju, ale je samozrejme, ze to je v podstate ich dobra vola, no tak je to vzdy, ked nechavas niekoho druheho pracovat s citlivymi informaciami.
Co si pamatam, tak Google tieto informacie uchovava iba pri Google Maps a Friend View, tam si mozes zapnut, aby mali tvoji kamarati (ktorych si vyberies) vzdy pristup k tvojej okamzitej polohe.
Ale pri Translate by si to oficialne nedovolili, navyse tam vela ludi urcite kopiruje aj ine "profesionalne" texty, takze vytriedit cenny obsah by bolo velmi narocne.
Pokial to nie su najtajnejsie texty, tak by som sa nicoho neobaval.
Co si pamatam, tak Google tieto informacie uchovava iba pri Google Maps a Friend View, tam si mozes zapnut, aby mali tvoji kamarati (ktorych si vyberies) vzdy pristup k tvojej okamzitej polohe.
Ale pri Translate by si to oficialne nedovolili, navyse tam vela ludi urcite kopiruje aj ine "profesionalne" texty, takze vytriedit cenny obsah by bolo velmi narocne.
Pokial to nie su najtajnejsie texty, tak by som sa nicoho neobaval.
Re: Google, práca pre google, život v google...
Sorry ze zobudzam 100 rocnu temu, ale chcel som postnut aktualnejsiu diskusiu (s kopcom nazorov od ludi co tam priamo robia) na temu "praca v google" pretoze toto vlakno je dost vysoko vo vyhladavani.
http://news.ycombinator.com/item?id=4459412
http://news.ycombinator.com/item?id=4459412
tomase: Túto vetu - porovnávanie VŠ vzhľadom na teóriu a prax - neznášam. Platilo by to, ak by si študoval za stolára, murára, elektrikára, alebo iného odborníka z jednej z týchto robôt. Väčšina druhom VŠ sú ale odbory, ktoré sú na teórií založené, a tá teória sa vlastne rovná prax. Respektíve, teóriu dokážeš uplatniť v praxi hneď zo začiatku. Dúfam, že chápeš ako som to myslel.
//odpovedám na 4 ročný príspevok, a ešte k tomu z prvej strany. Sorry.
//odpovedám na 4 ročný príspevok, a ešte k tomu z prvej strany. Sorry.
rovnica teoria = prax plati iba ciastocne, casto sa na skolach ucia veci, ktore sa v praxi uz x rokov nepouzivaju a boli nahradene novsimi, lepsimi postupmiHensym napísal:Väčšina druhom VŠ sú ale odbory, ktoré sú na teórií založené, a tá teória sa vlastne rovná prax.
samozrejme, zakladna matika to nie je, skor podrobne odborne veci
Keď som bol pred 2 týždňami na návšteve v Zurrichu u kamoša, ktorý pracuje v tamojšej Google pobočke, tak som mal možnosť si prehliadnuť aj ich kancle.
Samozrejme priestory majú veľmi pekné s kopou možností na relax (oddychovacie miestnosti, stolné futbálky, biliard, Lego, Pinball, atď.), ale v podstate väčšinou sa tieto benefity využívajú až po pracovnej dobe, lebo na prekvapenie aj zamestnanci Googlu musia pracovať (
), takže nemajú čas sa počas pracovnej doby zajebávať týmito vecami. Väčšiu výhodu by som videl v benefitoch, ktoré tam majú ako jedlo (raňajky, obedy) a občerstvenie zadarmo, rôzne príspevky na dôchodok, zdravotné poistenie, nemalé bonusy, vianočné darčeky, atď. Kamoš sa priznal, že v podstate jediná vec, za ktorú bezpodmienečne nutne musí platiť, je nájom za byt, ktorý mu tiež pomohol zohnať Google zaplatením realitky, keďže v Zurrichu je s nájdením samostatného bytu obrovský problém (30-40 uchádzačov na 1 byt).
Každopádne to samozrejme nie je také jednoduché, ako to vyzerá. Do googlu naozaj neprijímajú amatérov. Sám kamoš sa vyjadril, že ak sú mi známe prípady, kedy si o niektorých ľuďoch v IT firme hovoríte, čo tam vlastne robia, tak podobný pocit v Googli nezažijete. Je to banda profesionálov a odborníkov na svoju oblasť. Ten kamoš je jeden z najšikovnejších ľudí z VŠ, ktorú som študoval, a ani jeho tam na prvý raz nezobrali. Dostal sa tam až na druhý pokus, čo v Googli nie je nič nezvyčajné.
Takže ten, kto sníva o práci v Googli, musí na sebe poriadne makať
Samozrejme priestory majú veľmi pekné s kopou možností na relax (oddychovacie miestnosti, stolné futbálky, biliard, Lego, Pinball, atď.), ale v podstate väčšinou sa tieto benefity využívajú až po pracovnej dobe, lebo na prekvapenie aj zamestnanci Googlu musia pracovať (
Každopádne to samozrejme nie je také jednoduché, ako to vyzerá. Do googlu naozaj neprijímajú amatérov. Sám kamoš sa vyjadril, že ak sú mi známe prípady, kedy si o niektorých ľuďoch v IT firme hovoríte, čo tam vlastne robia, tak podobný pocit v Googli nezažijete. Je to banda profesionálov a odborníkov na svoju oblasť. Ten kamoš je jeden z najšikovnejších ľudí z VŠ, ktorú som študoval, a ani jeho tam na prvý raz nezobrali. Dostal sa tam až na druhý pokus, čo v Googli nie je nič nezvyčajné.
Takže ten, kto sníva o práci v Googli, musí na sebe poriadne makať
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
no tieto fantasticke pracovne podmienky ma vobec nelakaju, pretoze malokedy je cas ich vyuzit v pracovnej dobe. vsetky tie veci google ponuka, pretoze tam ludia nepracuju 7,5 hodiny denne ale skor 12+ a teda tieto sluzby sa ludom zidu. Nic nieje zadarmo, ani benefity.
do Google sa asi da dostat aj po VS, kolegov syn vystudoval v US a aj dostal ponuku od Google, kedze je to obrovska firma, urcite maju aj junior pozicie.
pre mna by bol obrovskym benefitom kancel pre tak 3-5 ludi a ziaden open space, ostatne kolobezky a pi*ov*** ma nezaujimaju, ale s tymto zatial neprisiel nikto.
do Google sa asi da dostat aj po VS, kolegov syn vystudoval v US a aj dostal ponuku od Google, kedze je to obrovska firma, urcite maju aj junior pozicie.
pre mna by bol obrovskym benefitom kancel pre tak 3-5 ludi a ziaden open space, ostatne kolobezky a pi*ov*** ma nezaujimaju, ale s tymto zatial neprisiel nikto.
V tom prípade by asi Google pre teba nebol vysnívaným jobom, zelovoc. Oni majú totiž open space po cca. 20-25 ľudí
Aspoň teda v tom Zurrichu.
Open space oproti menšiemu kanclu nepreferujem ani ja.
Open space oproti menšiemu kanclu nepreferujem ani ja.