Oplatí sa?
Oplatí sa?
Ahojte chcel by som si kúpiť nový PC alebo notebook ale kamarát mi vravel, že sa mi to teraz neoplatí, že na druhý rok o pár mesiacov má vydať intel novú generáciu oveľa výkonnejších procesorov ale na iný socket takže ak by som PC kúpil teraz tak už nemôžem upgrade len cpu ale musel by som aj dosku atď. Takže čo je na tom pravdy? Ak by mali o pár mesiacov vyjsť nové intel procesory oplatí sa počkať? Alebo by to boli len o pár % výkonnejšie a môžem smelo kupovať.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Oplatí sa?
Blablabla. Stale sa vydavaju nove veci, po roku ci dvoch pride novy socket, nova seria procesorov..., takto mozes cakat aj 20 rokov, pretoze je to bezny kolobeh.
Ja viem preto sa pýtam lebo on vravel, že to bude len pár mesiacov to sa mi oplatí počkať lebo nové komponenty by boli 1 max 2 roky a potom by prišli zasa nové ale neboli by o polovicu výkonnejšie. Ide o to, že on vravel, že tie nové cpu majú byť OVEĽA výkonnejšie.
-
jorg22
Medium Professional
A kolko do toho planujes investovat. Lebo ak pod 1000eur iba do procesora, tak si kup 6 jadrovy
http://www.alza.sk/intel-core-i7-3970x-d347064.htm
A ak aj vyjdu nove vykonnejsie procesory tak na ne nebudes mat.
http://www.alza.sk/intel-core-i7-3970x-d347064.htm
A ak aj vyjdu nove vykonnejsie procesory tak na ne nebudes mat.
-
hojko
Site Admin
jorg22: Si mu len dal procesor, ktory si nasiel najdrahsi na Alza alebo podla coho si spravil tento vyber??? Lebo za polovicnu cenu ma i7-3930K, ktory ma tak o 20 percent nizsi vykon, ale cenovo je niekde uplne inde.
-
jorg22
Medium Professional
Dal som mu najdrahsi. Ale aspon je tu vidiet rozdiel, hlavne ten cenovy.
-
hojko
Site Admin
Najdrahsie neznamena najlepsie a ani to neznamena najlepsi pomer cena/vykon.