Nahlavne sluchadla okolo 150 Eur

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
noone
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Nahlavne sluchadla okolo 150 Eur

Príspevok od používateľa noone »

Caute, chcel by som si kupit sluchadla. Skor asi uzavrete, dalej nie supraauralne, mal som AT ATH-ES7 zvuk v pohode, ale radsej nieco na cele usi.
Mojim favoritom su beyerdynamic dt 770. Napajat to budem zatial iba notebookom, iPhonom.
Dost dolezita je aj konstrukcia, lebo casto cestujem a tiez sa mi stane, ze so sluchadlami zaspim. Tie ATH-ES7 to zvladali tazsie na otocnych klboch.
Vdaka
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Nahlavne sluchadla okolo 150 Eur

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

DT770 je dobra voľba. Alternativa Shure SRH840, AKG K 271 MK II/K 272 HD. Všetky su viacmenej vyrovnane. Ak chceš viac basov, tak Audio-Technica ATH-M50, Ultrasone HFI 580/680.
K takym sluchadlam to chce ale nejaky poriadny zdroj.
noone
Light Star
Light Star

Aky zdroj mas na mysli? Nejaky DAC ako Fiio E10?
Dalej tie Bayer-y sa vyrabaju s roznou impedanciou... Po ktorych mam pozerat :)?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano, zdroj mam na mysli nejaky DAC. Ak to chceš aj k iPhonu, tak idealne niečo ako Fiio E17. Ten vieš použiť aj s bookom aj iPhonom.

Impedancia zaleži od toho, ako rychlo planuješ kupu nejakeho dacu. Priamo k booku či iPhonu sluchadla s čo najnižšou aby to hralo ako tak dostatočne nahlas. Integrovana zvukovka či prenosne prehravače nemaju dostatočny vykon aby si poradili s vysokoimpedančnymi sluchadlami.
noone
Light Star
Light Star

To Fiio E17 nie je problem kupit hned so sluchadlami. Este sa pozriem na tie ostatne tipy co si postol. Inac co sa tyka bassov stacili tie co boli v ATH-ES7, ked som sa vratil ku koss porta pro, tak mi islo roztrhnut usi :). A to som ich mal predtym rad.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Inak, zaroven si kup aj LOD kabel k iphonu (Fiio L1, L3, L9, alebo L10 - podla dlzky). Investicia 6-8 eur. Tymto pripojenimsa obide nie prave zazracny zosilovac v iphone a pouzije len ten v E17. Bude to mat zvukovy prinos.
noone
Light Star
Light Star

Konstrukcne sa mi pacia BD DT770, AKG K 271 MK II, AKG K 272 HD. Este pregooglim dalsie recenzie. Objednavat by som to chcel v priebehu par dni.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na DT 770 som pisal recenziu aj ja, je tu na fore.
noone
Light Star
Light Star

Dik za recenziu :). Inac ktore z BD DT770, AKG K 271 MK II by si si vybral ty? Ak by sa ti chcelo napis aj preco :-D. Odpovedat samozrejme nemusis...

Dalsia vec su tie ohmy u DT770. V recenzii pises ze 80 Ohm sa da nakrmit aj integrovanou zvukovkou. To Fiio E17 dostatocne vybudi aj 250 Ohm verziu? Obe AKG maju 55 Ohmov, takze tam by s tym bol este mensi problem... Mozno by stacila nizsia rada toho DAC (len uvazujem).
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nepisem ze sa da nakrmit. Pisem ze to s integrovanou bude stacit hlasitostou, ale vybudene dostatocne nebudu. To nie je to iste. O kvalite, co je klucovy parameter nehovoriac. Mozes k tomu bez problemov kupit aj lacnejsi E10 (ci iny lacnejsi dac), ale ten s iphonom nepouzijes. E17 som zamerne spomenul preto, lebo sa da pouzit prave aj ako prenosny zosilovac k iphonu, resp. k inemu zariadeniu (cd player, mp3 atd.). Je to 2 v 1. Je sice aj jeho predchodca E7, ale ten nie je prave najvydarenejsi. E17 je lepsi. Vsetky si poradia aj s 250 ohmovymi sluchadlami. Len v tej verzii maju Beyery kruteny kabel. To len pre info. Inak je aj 32 ohmova verzia s kozenkovymi nausnikmi a teda lepsou izolaciou.

Pokial ide o vyber DT 770 vs. K 272, zalezi aky zvuk preferujes. AKG su totalne rovne, analyticke, pre vacsinu jedincov to ma malo basov a nudny, suchy zvuk. DT 770 maju zabavnejsi zvuk s mierne vacsou porciou basov a vysok. Avsak to tiez nie su basove sluchadla. Samozrejme je bas u oboch na uplne inom kvalitativnom leveli ako KPP ci ES7 len ho je podstatne menej. Nezasahuje do ostatnych pasiem.
noone
Light Star
Light Star

No po citani vsetkych moznych porovnani som z toho mal akurat viac zmiesane pocity.
Takze podla mna: Pojdem do DT 770 Pro 80 Ohm (lahsie sa vybudia ak bude DAC mimo), FiiO E17, FiiO Lx.
Jedine, ze by ta 250 Ohm verzia bola o dost lepsia.

Posledna vec. Na jednom fore som sa dokonca docital, ze si presiel z tych AKG na tieto BD :). Si s nimi spokojny?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Viacohmove sluchadla sa vybudia horšie, zas ich ale dokaže zosilovač lepšie kontrolovať. Nejaky zasadny rozdiel vo zvuku ale nie je, len jemne nuanci.

Sice som ich vymenil, ale viacmenej nutene. Tie AKG neboli moje ale aj tie mi sadli. Chcel som vyskušať aj ine, preto som zvolil BD. Spokojny s BD som, inak by som ich nepoužival (okrem ineho). Oboje maju rozdielny charakter, každe maju plusy niekde ine. Zaleži na to čo vo zvuku hľadaš. Inak, sluchadla sa daju aj požičať, keby si si ich chcel predtym popočuvať.

Mimochodom, do toho odoručania som zabudol zaradiť Audio-Technica ATH-A700/A900 (A700X/A900X). To su tiež zvukovo vyborne sluchadla, so špičkovym pohodlim. Len u nas (všeobecne v Europe) su extremne predražene, aj viac ako 100%. Konkretne napr. A700 tu stoja cca 220 €, za mlakou su za cca 100 €. To len aby som ťa ešte viac domotal. :)
noone
Light Star
Light Star

Zajtra skusim najst v okoli obchod kde si ich otestujem.
Dalsia blba otazka je odkial kupujes FiiO... Su na SK nejake e-shopy (cez heureku som nasiel 2 co maju E17), alebo sa to riesi inac?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Napr. sk.sluchatka.net alebo hifisluchadla.sk.
Napísať odpoveď