Existuju medzi nami este gentlemani?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Existuju medzi nami este gentlemani?

Príspevok od používateľa test »

Tato tema ma inspirovala dnesnymi dvomi skusenostami.

Zastal som na parkovisku, vystupil som z auta, ked som zapocul zensky hlas, ktory volal najskor po mne. Z okna auta sa pani vo veku asi 40 rokov prihovorila ku mne, ze ci jej neviem pomoct. Zastavil som sa a pytam sa, ze ak budem vediet, tak skusim pomoct. Hned som si vsimol, ze ma problem, v hlave mi prebehol problem s autom, nieco sa jej stalo alebo nieco stratila. Povedala mi tichym hlasom, ze jej prislo zle, ze poriadne nevidi a ze ci jej neviem zohnat vodu. Povedal som, aby chvilu zastala, vosiel som do najblizsieho obchodu, povedal pani co sa stalo a doniesol jej mineralku. Pani z obchodu isla hned so mnou, zistovali sme co a ako, co sa jej stalo. Ani sama nevedela co jej je, ze dosla na parkovisko, zahmlilo sa jej pred ocami a ked volala o pomoc, nikto sa nepricom okolo chodili ludia. Mal som naponahlo, ale ked som sa vratil, boli pri nej uz dve zeny vratane pani z obchodu, ze jej bolo uz lepsie. Spytal som sa, ci ju netreba odviest do nemicnice alebo co, ze nie, ze to prechadza. Uvedomil som si, ze mozno keby nebolo mna, tak sa tam este hodnu chviku nemusi nikto zastavit a kto vie ako by to dopadlo.

Druha situacia bola po rozhovore s kamaratkou. Vravela, ze ako na nu zaposobil jeden chlap, ze bol pre nu skutocny gentleman. Podla nej obliect sa slusne, dat si pekne hodinky a navonat sa dokaze hocikto, ale pozorne spravanie ma uz malokto. Obcasne skladanie komplimentov, slusne spravanie bez vulgarizmuv, slovicka prosim a dakujem na kazdodennom poriadku, ale aj obycajne pridrzanie dveri, otvorenie dveri pred nastupovanim do auta ci chapave pocuvanie s cielom nehadat sa a nepresviedcat o svojej pravde bolo nieco co takmer u nikoho nenasla.

Rozmyslal som, ze ci sa aj ja spravam ako gentleman alebo ci by som si mohol povedat, ze mam k nemu blizko. Po zamysleni som zistil, ze moje ruky vo vreckach, odpluvanie na verejnosti, telefonovanie v spolocnosti, hranie sa s telefonom v spolocnosti, hadky, nevhodne vtipy a i. zo mna gentlemana asi nerobia. To, ze niekomu podrzim dvere alebo ho pustim pri vychadzani z miestnosti je velmi malo k tomu, aby som svoje spravanie mohol oznacit specificky.

Mate aj vy podobnu skusenost ako ja v prvom pripade? Ako hodnotite seba sameho a svoje spravanie? Chceli by ste nieco na sebe v tomto pripade zmenit? A co vasi kamarati? Co podla vas uputa potencialneho partnera, je to aj o spravani a sposoboch?
Son-Gohan
Light Star
Light Star

Re: Existuju medzi nami este gentlemani?

Príspevok od používateľa Son-Gohan »

jedna tvoja kamaratka ma rada gentlemanou a mozno dalsich 9 ma rado nevhodne vtipy a hranie sa na macha.
to ze si pomohol tej zene je fajn tym vies aky mas charakter,co sa tyka vulgarizmov ked je to potrebne treba ich pouzit na to boli stvorene,hovorit ich po kazdej vete ako sucast je otrasne.k zene sa mozes spravat perfektne ale aj tak s tým nemusis nic docielit vid tvoju temu friedzone,ked sa uz mam k niekomu spravat v tejto dobe slusne tak to budu ludia s ktorymi zdielam spolocny osud(rodina,kamarati,priatelka) Dne sa uz nenosi pustanie starsich ludi v autobuse a podobne,doba sa zmenila nik nikomu neveri
vznika vela konfliktov medzi ludmi upada moralka
a na zeny ktore maju odvahu ta oslovit zaujme tvoje nove auto a penazenka nie to ze si galatny,skus zistit od tej kamaratky ci dotycny pan je dobre situovany...potom si uz zeny vsimaju aj ine veci...este tak 4stretnutia s gentlemanom a uz bude friedzone
(holt su aj vynimky)
a to stare zname cim budes slusnejsi k zene tym budes skor za debila(u mna to 2x platilo takze zeny majte sa na pozore :new01: )

mam sice vela znamych,kamaratiek ale doteraz som spoznal naozaj len 3zeny ktore to mali v hlave uplne v poriadku,ja som si
samozrejme vybral vzdy tie extremnejsie pripady :nono: :sly: ,tuto temu chcem rozsiril o to ze vlastne co cakaju muzi od zien
ked uz teda mi musime byt gentlemani atd,pretoze stale pocuvam aky musi byt chlap super aby mal zo vsetkeho nieco a tak :sneaky: a ked sa spytate muza tak vacsinou povie chcem zenu s velkymi prsiami :lol:

vopred sa ospravedlnujem zenam za tento prispevok ale kolko zien len muzov vyuziva a kolko je naozaj rado stastnych ze maju doma spolahliveho gentlemana :smt098
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No áno, aj z mojich skúseností vyplýva, že ženám sa síce páčia džentlmeni, ale oni vedome alebo podvedome skôr chcú zlých chlapcov. Takisto aj my muži.. páčia sa nám slušné dievčatá, ktoré nefajčia a nepijú, ale podvedome chceme zlé a skazené sexuálne dračice.

Ja osobne som strašný slušňák, nehreším, nepijem, nefajčím, nepľujem, podržím dvere pri vchode alebo otvorím dvere aj na aute... a neviem čo ešte... ale k džentlmenstvu mám určite ešte ďaleko. Ale svojim slušným správaním som docielil akurát to, že pár žien mi povedalo, že pôsobím ako farár. Stále neviem, či to mám brať ako poklonu alebo urážku.

:)
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

nebudem tu riesit gentlemanov/damy.... ale celkovu debilizaciu spolocnosti.
.
manzelka tento mesiac v autobuse videla, ako ciganka rozopina chlapikovi tasku prehodenu cez rameno - tak ho upozornila, aby si daval pozor. ciganka sa do nej vulgarne pustila (nastastie ju nenapadla). nadavale jej pocas celej cesty, kym nevystupila.
.
zvysok ludi v autobuse sa kukal von oknom, akoze ich to nezaujima. ved to nie je ich problem

o tomto je dnesna spolocnost. vacsina ludi ta necha vykrvacat na ulici. otvaranie dveri na aute to nezachrani
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

hej..to sa dnes bohuzial bezne deje, okradanie na ociach pred 100 ludmi, 80 ludi sa na to len pozera, 19 ludi si to odfoti a iba 1 sa ozve a ked je zle, nikto sa nikoho nezastane, ludia dnes radsej vystupia ako by mali zasiahnut a pomoct...
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Vacsine to podla mna nie je lahostajne, ale boja sa o vlastny zivot. Dnes hocijaky primitiv na teba vytiahne pistol, v lepsom pripade 'iba' noz. Staci si pozriet vecer spravy. Ked media masiruju denne narod takymito udalostami, je samozrejme, ze za kazdym rohom budes cakat riziko. Vid Lumirovu zenu. Jedna z mala sa ozvala a schytala to, chvalabohu len slovne.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

nevznikli gentlemani nahodou v spojeni ku dobremu spravaniu sa ku nejakej lady ?

dnesne "lady" zlatokopky-rytmus-bieber-iphone-tatko si taketo spravanie nezasluzia....

jedna vec je byt "gentleman", druha vec je pomoct ludom v nudzi. :arrow: http://www.hojko.com/bystander-effect-t ... =bystander
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

zacala by namna nieco rozpravat ciganka a letela by za jazdy z okienka...netreba sa nechat a byt za kazdu cenu gentleman :D
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

Son-Gohan napísal:Dne sa uz nenosi pustanie starsich ludi v autobuse a podobne,doba sa zmenila nik nikomu neveri
"nenosí..." ja pustím dôchodcu vždy ked nie je miesto a viditeľne to potrebuje. Ak však dobieha na zastávke autobus, lebo ponáhla do lidla, tak nepustím. Očividne má dosť energie a sadnúť si nepotrebuje :wink:

Inak človek môže byť akýkoľvek gentleman, ale ak to žena neocení, tak je to jedno. a takých žien je už dnes málo a treba ich hľadať.
Gentleman je dnes už skoro každý, kto len podrží tie blbé dvere, lebo konkurencia v tomto smere nie je veľká :lol:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Gentleman sa sprava ako gentleman len k dame. Bodka.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

bystander effect ako vysity, ....

:arrow: spravam sa slusne pokial to situacia vyzaduje, ale viac menej som vtedy aj vacsinu casu vo svojom vlastnom svete. cize pomozem a rad pomozem ak mozem, ale nejako sa nad tym nezamyslam, neviem to presne opisat, niekto to proste vezme za samozrejmost, niekto si mysli ze ked bude mily a pozorny tak si tym nieco ziska, akurat friendzone si ziska ;) treba to vediet davkovat by som povedal. :wink:
bucuresti
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bucuresti »

Niekedy to mat treba cele na haku..
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Ja sa na to pozeram tak, ze ako gentleman sa treba spravat k dievcatam/zenam ktore si to zasluzia. Ked sa dievca v spolocnosti sprava ako vidlak, bez okolkov nadava atd., nevidim dovod preco by som sa mal ja chovat nejako extra slusne.
Avsak v spolocnosti dievcat, na ktorych mi zalezi, ktore nie su
Forsaken napísal:dnesne "lady" zlatokopky-rytmus-bieber-iphone-tatko
(nadherne povedane :D), sa snazim spravat slusne, bez zbytocnych vulgarizmov, podrzim dvere, pustim cez dvere atd. Aj v autobuse dokonca uvolnim miesto ked treba.
Myslim si, ze minimalne 50% dnesnych zien vie ocenit aspon trochu gentlemanske spravanie, tie ktore nie, snad vedia ocenit ine kvality :D
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Existujú medzi nami ešte gentlemani?

Áno.

Hovorí sa im "forever alone".
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

No ako chalani sú v chovaní v súčasnej dobe na lepšej urovni ako dievčatá.Ale v každom chalanovi sa nájde kúsok toho gentlemanstva.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Neviem preco sa Son-Gohan navazas do mojej kamaradky a co to ma vlastne spolocne s temou o friendzone? Veru, nic. Ak sa v zivote spravas tak aj ako na fore, tak sa nedivim, ze si u ostatnych za debila a ze si sam. Ak ta bavi byt debilom, buranom a aj sa tak spravat, tak prosim, je to tvoja volba a tvoj vyber postoja na tomto svete.

Ziegel, zaujimavy nazor a aj s nim suhlasim, nieco na tom bude. Ak sa zena chova ako sliepka, je tazke byt k nej galantny.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Existuju, nastastie. Obcas mam len pocit, ze sa muzi/chalani boja prejavit a ukazat svoju dobru stranku, aby to zeny nezacali vyuzivat/zneuzivat. Naopak, ako zena mam z niektorych dojem, ze to len hraju, aby nieco ziskali. Ale: EXISTUJU :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

V MHD pomaham len zenam s kocikmi, sem tam babke s vozikom s nakupom, minule mala jedna taky, ze mi skoro platnicky vyskocili pupkom ak to nemalo 30 kil tak zozerem kefu, vtedy som sa aj nasral, lebo by sla asi na konecnu keby jej to nezlozim - vypocitava penzistka. Sadat nikoho nepustam, lebo sam si v mhd malokedy sadam, naco si mam sadnut a o minutu vyskakovat a pustat geriatriu. Myslim si, ze baby dnesneho sveta maju najradsej kombinaciu: teda poriadne si odkremlit na chodnik s rukami vo vreckach a za zviachania zuvacky niekomu pomoct :lol:
Blur
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Blur »

Gentlemani existujú a ako napísala kathleen, niektorí sa to boja ukázať. Mám kamoša, ktorý sa správa asi podľa
When people see good, they expect good. And I don't want to have to live up to anyone's expectations.
Son-Gohan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Son-Gohan »

testko nebud znova trapni,neviem kto utoci na koho osobu,debilom si akurat tak sam,na fore sa nik nestazuje na moje prispevky
len ty,ano som sam po 10rokoch stalych vztahov,tak ak niesi uplny kreten co cita z vety prve dve a posledne dve slova malo by ti byt jasne ze buranom zrejme niesom,neviem kto a cim ti ublizil ale neventiluj si svoj hnev ako uboziak na ludoch ktory nepoznaju tvoju tvar a su vzdialeny mozno stovky km.nepoznas ma tak sa nevyjadruj na moju osobu.

od mala som bol vedeny k tomu aby som bol slusny k zenam,starym ludom.po case vsak kazdy z vas urcite zisti/il ze nie kazda osoba si to slusne spravanie zasluzi
SRneC napísal:Myslim si, ze baby dnesneho sveta maju najradsej kombinaciu: teda poriadne si odkremlit na chodnik s rukami vo vreckach a za zviachania zuvacky niekomu pomoct :lol:
a za niektore nadavkove kombinacie by stichla cela krcma,tak velmi nemam rad vulgarne zeny,alebo v kazdej vete ,,proste"

:lol:
Napísať odpoveď