Rýchlosť pripojenia v Steam-e

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Rýchlosť pripojenia v Steam-e

Príspevok od používateľa Hensym »

Čaute. Už niekoľko rokov mám internet, ak sa to dnes ešte dá nazvať internetom, kde mám reálnu maximálnu rýchlosť sťahovania na 240-250 kbps. Viac to proste nikdy nedá. Toto je úplne maximum. Keď spustím nejaké speedtesty, či už SpeedTest.net, alebo nejaké menšie (dsl.sk, a pod.) dostanem tiež tento výsledok. Takéto číslo dosahujem aj pri bežnom sťahovaní, a aj pri torrentoch.

Včera som si ale prvý krát kúpil hru cez Steam, dal sťahovať, a miestami to dosahuje rýchlosť približne 650-700kbps. Respektíve, toto je maximum, ale tých 400+ to ide bežne. Je to síce malé číslo, ale u mňa nevídané. Myslel som si, že je to chyba merania, alebo niečo podobné, ale keď som si vypočítal stiahnutý objem dát za hodinu, sedelo to na priemernú rýchlosť tuším 500kbps, čo je dvojnásobne viac ako je moja maximálka.

Ako je možné, že cez Steam má púšťa vyššie ako je bežná rýchlosť? Prípadne, dá sa nejak táto rýchlosť odblokovať aj pre "klasické sťahovanie"?

Ď. :)
yoggy

Re: Rýchlosť pripojenia v Steam-e

Príspevok od používateľa yoggy »

ešte by si mohol napísať poskytovateľa internetu
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

To je imho úplne zbytočná info a na situácií to nič nemení.
Ale budiš, je to lokálny malý poskytovateľ.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ja som mal podobný bug cez RapidShare ked som mal 2Mbit net tak mi to stahovalo rychlostou 4Mbit (tot nie 250KB/s ale 500KB/s).
Od kedy mam 4Mbit net (viac sa neda) tak som to nezazil :/

Mozno to tvoj provider neblokol alebo nieco. Bud rad a stahuj kym sa da :D
Napísať odpoveď