Hasiaci prístroj

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Hasiaci prístroj

Príspevok od používateľa Grim »

Plánujem si kúpiť do auta hasiaci prístroj a myslím, že nielen mne by pomohlo, keby sme si trocha podiskutovali na túto tému. Že 500ml spreje sú max. na zahasenie cigarety už vieme. Ja osobne sa rozhodujem medzi 4 kg a 6 kg práškovým hasiacim prístrojom. Zaujíma ma váš názor na jeho umiestnenie, objem, uchytenie a celkovo rentabilnosť rozhodnutia nosiť hasiaci prístroj v aute. Zatiaľ som našiel iba prístroje použiteľné do 60°C, čo bude v letných mesiacoch možno problém. Ako riešite (príp. by ste riešili) toto? Samozrejme uvítam daľšie postrehy, názory a rady aj k tým detailom, ktoré som nespomenul.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Hasiaci prístroj

Príspevok od používateľa test »

Kolkokrat treba nieco hasit? Ak sa auti chyti, tak ti pomoze tak cisterna. Mam 1 ci 2kg hasiaci a aj to kvoli zahraniciu (A, PL), mam ho pri rezerve v igelitke.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...nekupujem ho len kôli sebe, ale aj pre prípad, že by niekto iný potreboval uhasiť auto...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Kolkokrat sa stane taka situacia na ceste? Vacsine ani raz za zivot. Tie peniaze mozes pouzit aj inak.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

takým hasiacim neuhasíš nič. Skús si vyliať trošku benzínu na cestu, zapáliť a potom to uhasiť. Taký prístroj ti pomôže ak sa ti chytí sedačka od cigarety. Pri serioznejšom požiari ber cennosti a utekaj. ALe ak silou mocou chceš, tak aj napíš čo máš za auto. Spomenul som si na tico čo si mal, tak tam neviem kde by si ten prístroj dal. Na druhú stranu, do môjho auta by sa bohate zmestilo niekoľko hasiacich do kufra a vôbec by ma neobmedzovali pri nákupoch. Takže najprv povedz čo máš za auto. Ale kufor je asi najlepšia voľba
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...tiež som myslel na kufor, pchať to pri nohy spolujazdcovi by bola asi hovadina...mám Peugeot 306...a koľko kilový by si odporúčal ty?...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ja si myslím že je to zbytočnosť, pokiaľ ti to zákon neprikazuje. Ak začneš horieť, tak to auto môžeš uhasiť ale aj tak bude zrejme nepojazdné. V konečnom dôsledku je jedno či zhorí do tla alebo ho uhasíš a zachrániš aspoň kolesá :) Radšej si zakúp havarijnú poistku ako hasiaci prístroj. Skôr to využiješ. A že hasiaci pre ostatných? Bude to znieť arogantne, ale ser na nich. Ak mám pre iných nosiť rezervu, zdvihák, lano, štartovacie káble.. tak to kde sme? A tiež by som chcel vidieť kto by sa zastavil pri tebe
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ak nejazdíš do zahraničia, tak ti je to na dve veci..kúp si radšej ten malý ručný prenosný vysávač, ten bude mnohonásobne užitočnejší.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hlavne nie ten na baterky :D máme doma jeden pomerne drahý a vydrží 5 min aj to ťahá ako by chcípal :D
A do auta radšej dýchací prístroj a kladivko na rozbitie okna keď padneš do rieky :)
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Ja mám 2 kg hasák v kabíne a aj to len preto, že mám v aute dorobené turbo a dá sa to použíť maximálne tak na zahnanie plameňov na pár sekúnd, kým vytiahneš z auta spolujazdca a podobne...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

poviem ti takto... co sa tyka poziarov aut..

:arrow: ak ti ho niekto podpali, tak hasiaci pristroj ti bude nanic, lebo pri tom aute nebudes
:arrow: ak sa ti chyti nieco pod kapotou, tak najhorsie co mozes urobit je otvorit kapotu lebo vtedy ohen naberie vzduch a sa rozhori, radsej pockat na hasicov ktory ked tu kapotu otvoria tak ju vedia aj uhasit
:arrow: ak si nieco podpalis v aute sam, tak si zasluzis tym pristrojom po hlave, lebo nemas co fajcit v aute ;) a iny pripad mi nenapada ako zapalis svojvolne interier
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...cez SS s Ratzim sme dospeli nakoniec k tomu, že hasiaci prístroj je zbytočná chobotina a preto som od jeho kúpy upustil...k tvojmu druhému bodu snáď len toľko, že ja viem podvihnúť kapotu rovnako ako hasič len natoľko, aby sa mi tam vošla hadica hasiaceho prístroja...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A dokazes zdvihnut kapotu aj vtedy, ked bude ohen v strede prednej casti kapoty od masky, teda tam, kde je potrebne podvihnut kolik, aby sa dala otvorit kapota (na vacsine aut)??? Zvladnes to, ak to bude cele rozzeravene???
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Tak ako hovorí chlapec10 a ostatní. Ak by to bolo v povinnej, tak by som ho kúpil. Inak zbytočnosť.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...hojko...zrejme by som sa snažil uhasiť čo pôjde aj cez masku a potom by som to skúsil pootvoriť s handrou, ktorú nosím v aute...a hasil by som daľej...ale to je len teoretizovanie, keďže si ho kupovať nejdem...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

priznam sa ze som si myslel ze vacsina tychto malych auto has. pristrojov ani hadicu nema... kazdopadne ale ide aj o to ze ten hasic bude mat toho hasiva o trochu viac ako bude v tom hasiacom pristroji...

PS: Aj keby som tu kapotu dvihnut vedel tak by som pekne odstupil do bezpecia a pockal na profesionalov co su na to aby taketo situacie riesili...
Napísať odpoveď