Problem s Internetom, a pomoc pri stavbe siete...

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
purkestak
Novice
Novice

Problem s Internetom, a pomoc pri stavbe siete...

Príspevok od používateľa purkestak »

Potreboval by som pomoct...mam 2 problemy
1. Mam jedno PC, kde je Windows XP Pro, vsetko islo v pohode... no len po urcitom case prestal ist internet. Internet mam ADSL cez router... Mam vytvorenu siet kde mam dalsie 4 zariadenia ktore idu bez problemov, Skusal som vsetko, firewall, antivirak, subor host, preinstalovanie ovladacov, kontrola adries v routeri atd. Tak som sa rozhodol vyskusat USB Wifi adapter... Strcil som .. vsetko nabehlo ... dostalo IP adresu ... ale dal som prikaz ping www.google.sk -t, kde mi hned nacitalo IP adresu googla (173.194.35.183) ale odozva ziadna :( Ine PC bezproblemov pinguje .... este som premyslal ci nepreinstalujem Windows na novo??

2. Chcem poradit ako mam zapojit a nastavit siet.. Mam 3 PC, ktore su na troch roznych miestach.. kazde PC ma pripojku na internet cez router. Chcel by som aby vsetky 3 pocitace boli v jednej sieti cez VPNku. 2 PC maju Windows XP Pro a to 3 PC ma Windows 7 Pro... Alebo spravit nieco take ze 1 pc by bolo server a tie 2 PC by boli ako klienti? Vedel by mi s tym niekto pomoct alebo aspon dat link na rady.

Dakujem 8)
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Problem s Internetom, a pomoc pri stavbe siete...

Príspevok od používateľa wladas »

zapoj PC normal na kabel a potom sa pripoj na router cez notebook
skontroluj ci dhcp server pridelil IPcku na PC

ohladom druheho problemu, odpovedal si si sam
musis spravit VPN...navodov na nete najdes milion, verejna IP je dolezita (ale cez dlhe lakde sa to da poriesit aj bez nej)
purkestak
Novice
Novice

No IPcku dostal od routera 192.168.10.17.. masku ma 255.255.255.0 a branu 192.168.10.1 .... ale aj tak nejde nic..... Ked dam na inom PC ... pocitace v sieti tak mi ho tam ukazuje ale Windows hodi hlasku ze nedokaze ziskat pristup na to PC... aj som zapol zdielanie ale nic...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa wladas »

druhy PC ma aku IP ?
purkestak
Novice
Novice

No napisem to cele... Router ma ip 192.168.10.1 ... zariadenia teda pc maju adresy 192.168.10.10 - do 192.168.10.14, potom 15,16 su wifi zariadenia a este 18,19 su dalsie dve zariadenia... tu 17-ku ma ten pocitac ktory nechce ist....myslim ten net
Napísať odpoveď