Výber školy: STU, VUT, ČVUT

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
flageusdei
Novice
Novice

Výber školy: STU, VUT, ČVUT

Príspevok od používateľa flageusdei »

Zdar. Maturujem a rozhodujem sa, kam ďalej. Mám ale trošku problém. Chcem ísť jednoznačne na strojarinu, odbor design áut, motorov a pod. Neviem sa ale rozhodnúť medzi ČVUT, VUT alebo STU. Mám veľké ambície, chcel by som sa v živote dostať a precestovať toho čím viac, pracovať a žiť niekde na západe a milujem big city life, preto ma veľmi láka Praha a aj odbor Automotive Engineering na Fakulte strojní, keďže sa prednáša v angličtine a je to moja parketa. ČVUT, konkrétne FS je ale VRAJ dosť konzervatívna a "zaostalá" škola, čo ja na školách neznášam. Učí sa tam vraj plno komplikovaných zbytočností a celkovo, tá fakulta ma nejak vôbec neláka. FSI na VUT je vraj na dosť dobrej úrovni a ani nie až taká prehnane ťažká ako na ČVUT (info mám z prvej ruky :D), no a STU má výhodu, že je v SR a Bratislavu už tak trochu aj poznám a fakulta je tiež celkom v poho. Od Bydliska mám Blavu a Brno cca 5 hodín cestovania, Prahu 6,5 hodiny.
Čo by ste mi poradili? Čítal som si tu jednu diskusiu STU vs. VUT a vychádza mi, že Brno je lepšie, no stále mám o školách málo info a neviem sa rozhodnúť.
Dik. :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Výber školy: STU, VUT, ČVUT

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

V ČR sa točí na školách viac peňazí a v Brne je veľa strojárskych a všeobecne priemyselných spoločností.
Na FSI si vraj predmety skladáš podľa seba, máš voľnosť vo výbere.
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

Andi_Cibula napísal:Na FSI si vraj predmety skladáš podľa seba, máš voľnosť vo výbere.
na FSI si predmety sam neskladas, tak isto ani rozvrh. Predmety mas pre BC stupen jasne dane, max. si vyberas z povinne volitelnych, ktorych az tak vela nie je. Co sa tyka tvojho oboru, tak k tomu sa dostanes az v magisterskom obore, pretoze na FSI je specializacia na auta az od stvrtaku. Na Bc. stupni to maju vsetci v podstate rovnake. Ucia sa vseobecne veci ako matika, fyzika, konstruovanie, pruzina, ty ako autickar by si mal mat pravdepodobne aj hydro/termo.
flageusdei
Novice
Novice

Príspevok od používateľa flageusdei »

Pikolik napísal:
To neva, potom mi ide ale o to, či sa v Bc. štúdiu dajú vybrať odbory zamerané skôr na konštrukciu alebo technológiu, pretože ja technológiu NEZNÁŠAM! :D Mal som celú strednú učiteľa, ktorý bol brutálny detailista a tým sa mi technológia totálne sprotivila, naopak konštrukciu mám rád.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie je nic jednoduchsie, ako si pozret podrobny rozvrh kazdeho odboru, zacni na vutbr.cz, dalej trafis
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zamknuté