File/Image Browser

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
johny3212
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

File/Image Browser

Príspevok od používateľa johny3212 »

Zdravim vas,
potrebujem naprograramovat system pre dynamicke nahravanie dat (obrazkov) z disku do RAM a potom do GPU PAM a tie zobrazit. Mam spraveny daky storage system, ale chcel by som si precitat clanky s technikami, ako to robia inde.

Napriklad mate "ACDSee Photo Software", ten ked otvorite, tak sa vam nahraju na obrazovku data z priecinku, najskor sa nahravaju asi zmensene (komprimovane) do RAM na icons, v urcitom case cele do RAM a potom do GPU RAM a potom sa zobrazuju. Takze niekde v RAMke sa tvoria dynamicke storages.
Samozrejme, ze nemozu byt vsetky obrazky z priecinku nahrane do GPU RAM, to by bola hlupost, jednak by dlho tvalo nacitanie priecinku a jednak by sa rychlo zaplnila GPU RAM, ale zas by bol rychli real-time. Treba tu inteligentny kompromis.
Nehladam ako naprogramovat nacitanie z disku v C++, ale mam zaujem o ten management tych dat, ako s nimi pracovat, aby mal uzivatel pocit, ze vsetko je 100% real-time a nazahlcuju sa pamate datami ci CPU RAM alebo GPU RAM.
Dakujem.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: File/Image Browser

Príspevok od používateľa harrison314 »

Mal si na skole operacne systemy?
Skus s tade cerpat algoritmy pouzivane pri strankovani a virtualnej pamete ( riesnie vypadku stranky, ktoru stranku z pamete odstranit),
mozno by ti pomohlo aj planovanie procesov.
Asi ich budes musiet mirne upravit, ale malo by to nejak ist.

Mozem ty poslat prednasky, ale ich kvalita nie je najlepsia.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ja som vystudoval Telekomunikacie, takze tejto problematike som sa az tak nevenoval, ale teraz to potrebujem. Takze mi pomoze vsetko, lebo to ako to mam teraz vyriesene, mi zatial celkom funguje, ale este som to netestoval na velkom mnozstve dat. Zatial mam vseky potrebne data nahrane v RAMke, kde ich mam zoskupovane podla HASH kluca v STL mape a dynamicky ich loadujem a mazem z GPU. Potrebujem podla potreby tie data mazat z RAM a vo vlaknach (asi) ich budem nacitavat z HDD tak, aby si uzivatel nic nevsimol - to spravim v poho.
Toto su ale moje napady, takze by som si rad precital nieco o tom, ako sa to robi inde - clanky, algoritmy, knihy, aj kody, ja si to implementujem do C++.

Ak mozes, posli mi tie prednasky na [email protected], ak sa nezmestia tak skype potom. dik.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Stranku maju prave dole, tak ty to poslem v sobotu alebo nedelu.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ok, mne to zatial nesuri, aj tak sa prave pripravujem na skusku :), tak to budem dorabat neskor. Ale dik.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Napísať odpoveď