bankový účet pre neplnoletého...
-
tomášHozlár
Zablokovaný
bankový účet pre neplnoletého...
Ahojte. Chcem sa spýtať. Moja sestra má 15, čiže má občiansky a chce svoj vlastný. bankový účet- je jedno z akých dôvodov. Môže si ho založiť?? Prípadne, ak je to dovolené až od 18tky, môžem jej ho založiť ja, alebo mama a ten účet bude od 18tich iba jej?? Konkrétne teda v banke ZUNO, u nich sme mi... Ďakujem. 
-
Kok
Light Professional
Re: bankový účet pre neplnoletého...
je to mozne, myslim ze v sprievode rodica
-
tomášHozlár
Zablokovaný
a môže si potom sama vyberať peniaze kreditkou, môže to byť na jej meno a napr. tuší chce mať s youtube nejaké partnerstvo, na stránku si chce dať reklami a provízne boxy a pod- môžu jej tie peniaze chodiť tam?? ďakujem.
Ano može mať študentský účet, treba súhlas od rodiča .. vo vačšine bánk dostane VISA Electron takže má povolené aj internetové platby, tzn. má internetbanking a može využívať všetky tieto features, aj to YouTube ..
-
tomášHozlár
Zablokovaný
A potom ten študentský účet sa automaticky, až prekoná 18tku, zmení na klasický účet= môže ho používať navždy?? ak teda nezmení banku alebo čo ja viem 
Študentsky môže mať myslim až do 26 rokov ak bude študovať na vysokej...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
...a potom sa zmení na bežný účet
-
tomášHozlár
Zablokovaný
a potom čo?? musí si založiť nový účet a preniesť peniaze naň?? či?? ďakujem.
-
rufus59
Light Professional
Nie ostane ti starý ale zmení sa na bežný učet. Myslim, že aj zvýši poplatok za užívanie učtu.
-
audiotrack
VIP
neviem ako je to v zuno a iných akože bankách, ale v slsp mi to prehodili na bežný účet sami keď som im jednoducho nedoniesol potvrdenie o návšteve školy. Takže ja som ani do banky nešiel nahlásiť že som skončil školu, mne sa páčilo že mám všetko zadarmo 
-
tomášHozlár
Zablokovaný
ok, ďakujem, všetkym K+ a ešte som chcel: videl som reklamu, neviem už na akú banku, že si každý môže dať na svoju kartu obrázok či fotku, akú len chcem. Na stránkach ZUNO som túto možnoť nenašiel, ak ak ju majú, ako sa postupuje? treba ísť do banky, dať im na usbčku fotku a oni mi ju spravia?? či ako ?? vďaka!
hej, ale zuno tuto moznost nema, na slovensku su len 3 pobocky pokial viem
a k tym uctom ako pisu vyssie, v zune mas ale ucet od teraz do ..... zadara navzdy, teda pokial to nezmenia
a k tym uctom ako pisu vyssie, v zune mas ale ucet od teraz do ..... zadara navzdy, teda pokial to nezmenia
Viem že v SLSP sa to dá, tuším na nete majú aj nejaké editor kde si môžeš pozrieť ako by to vyzeralo a možno aj objednať, neviem presne ..
tiez mam SLSP, som uz 4 roky nestudent a este stale mi funguje ucet Euro26audiotrack napísal:neviem ako je to v zuno a iných akože bankách, ale v slsp mi to prehodili na bežný účet sami keď som im jednoducho nedoniesol potvrdenie o návšteve školy. Takže ja som ani do banky nešiel nahlásiť že som skončil školu, mne sa páčilo že mám všetko zadarmo
btw nemylit si platobnu kartu s kreditkou
to je ako bicykel a lietadlo, oba su dopravne prostriedky
-
mirak2
Hardcore addict
v tatarbanke som doniesol potvrdenie zo skoly este v maturitnom rocniku a plati to do 26 rokov,takze tam staci raz... niektori spoluziaci musia nosit do slsp kazdy rok potvrdenie sa mi zda
-
Blackout147
Medium Expert
https://www.vlastnakarta.sk/allaboutme/ ... index.html
Co je vlastne ta embosovana kreditna kartu a aky je rozdiel medzi normalnou? na nete som nasiel iba, ze tie informacie ako cislo karty a pod su vyryte a pri normalnej nie ale v com je rozdiel? da sa platit ako v tych starsich filmov, ze vam obkreslia udaje na papier?
Co je vlastne ta embosovana kreditna kartu a aky je rozdiel medzi normalnou? na nete som nasiel iba, ze tie informacie ako cislo karty a pod su vyryte a pri normalnej nie ale v com je rozdiel? da sa platit ako v tych starsich filmov, ze vam obkreslia udaje na papier?
ano, aj tak sa da platit, v Europe som to zazil len raz, ale fungovalo to 
-
TommyHot
Addict
Medzi embosovanou a neembosovanou kartou je rozdiel len v tom, ze embosovana ma udaje vtlacene do karty a vystupuju nad jej povrch. Funkcne medzi nimi nie je absolutne ziaden rozdiel. Skor by ta malo zaujimat, ci ide o debetnu kartu (standardna platobna karta), alebo kreditnu (uver). Rozdiel je ten, ze na kreditke cerpas prostriedky, ktore nevlastnis a musis ich banke vracat aj s mastnym urokom. S debetnou kartou disponujes len s vlastnymi peniazmi, ak samozrejme nemas kontokorent (povolene precerpanie), vtedy mozes ist aj do minusu.
ja som si robil ucet sam v tatrabanke nepotrebujes podpis rodica ak mas obciansky....