Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Jasne ze tam ma gymplak sancu, kto by to mal vystudovat ked nie gymplak? Niekto z lesnickej sos napriklad ci co? 
-
mirak2
Hardcore addict
prestante ho strasit. kamarati na feike z gympla hovoria, ze maju vyhodu oproti ludom z spse a podobnych v trochu lepsich matematickych zakladoch, v elektrotechnickych veciach samozrejme vitazia z priemysloviek... zalezi od tvojej sikovnosti
Ja by som povedal, ze ma sancu aj vacsiu
, sice som neni na FEI, ale tak matika fyzika, to ma urcite gymnazista lepsie ako niekto zo SPS. Ale je to jedno. Aj tak kazdy vsetko zabudne po prazdninach
, cize vsetci zacinaju nanovo.
Kazda skola sa da zvladnut, zalezi len kolko casu nanu treba, niekde sa nezastavis od pondelka do pondelka
.
Kazda skola sa da zvladnut, zalezi len kolko casu nanu treba, niekde sa nezastavis od pondelka do pondelka
mam rad sracov co nemaju vs, pripadne vystudovali nejaku ekonomicku a jej podobnu skolu alebo sli na sukromnu skolu a teraz budu to pisat ako su vsetky skoly rovnake, a rovnako lahke a ze to vystuduje kazdy...
get real
rufo ak mas nejake otazky ohladom fei, kludne sa ma pytaj.
get real
-
mirak2
Hardcore addict
ja mam rad sracov, ktori studuju beznu slovensku univerzitu a maju pocit, ze nic tazsie od toho neexistuje
Neni su rovnako lahke, neviem kde to je napisane, ale kazda skola sa da zvladnut. Je to len o case ktory tomu venujes. Niekedy to je dost na **** ked je milion zadani na raz. A urcite su lahsie skoly.Forsaken napísal:mam rad sracov co nemaju vs, pripadne vystudovali nejaku ekonomicku a jej podobnu skolu alebo sli na sukromnu skolu a teraz budu to pisat ako su vsetky skoly rovnake, a rovnako lahke a ze to vystuduje kazdy...
get real
o co ti tu ide? predpokladas ze sa tu moze nachadzat nejaky potencionalny zamestnavatel, ze si snazis zvysit kredit??Forsaken napísal:mam rad sracov co nemaju vs, pripadne vystudovali nejaku ekonomicku a jej podobnu skolu alebo sli na sukromnu skolu a teraz budu to pisat ako su vsetky skoly rovnake, a rovnako lahke a ze to vystuduje kazdy...
get real
poznam ludi z fiitky, sjf, svf a na vsetkych tychto skolach su absolventi, ktory stravili 5 rokov ozieranim sa a chodenim na diskoteky. potom na cez skuskove zamakali, napisali tahaky, spoluziaci pomohli, diplomovku nejak zbuchali a na statniciach mali stastie.
povedz, preco by zrovna fei-ka mala byt v niecom ina?
netvrdim ze to zvladli uplne bez problemov a ze im ta skola aj nieco realne dala, ale spravili ju. samozrejme tam boli aj makaci, ktory sa studiu realne venovali, ta skola im aj nieco dala a v praxi budu mat asi trosku vacsie uplatnenie, ale diplom maju presne taky isty.
slovenske vysoke skoly su bieda, kazda jedna. lenze kazdy si o sebe mysli aky je super a potom to tak dopada. si pamatam ked som bol na zapise na fiitke, ako pan dekan ci kto zatrel ze fiitka je taky slovensky harvard
@Pascalwb
bolo to myslene tak, ze pokial chodis na svoju skolu a makas tam poriadne, tak urcite nepovies ze to bolo lahke (urcite si ale nemyslis ze nic tazsie nieje - to som ani nikde nepovedal)
Ale ked pocujes ako ostantni mozu ist kazdy vecer von, na skusku im daju dopredu otazky z moznostami a,b,c a podobne, pripadne sa maju naucit neuveritelnych 20 A4 tak si urcite nepovies ze vsetky skolu so rovnake....
lenze pokial chodis na skolu kde vsetko odpises, natahakujes, pripadne ta cez skusku prehodia tak si myslis ze je to tak vsade, pripadne ze to tak vsade moze byt ked mas stastie, znamych a ja neviem co..
dalej ked sa v skole "normalne" ucis, tak si povies ze na inej skole sa ucia sice nieco ine, ale je to narocnostou to musi byt podobne...
@aacid
haha presne toto mam namysli... som rad ze si to napisal sam...
s kadejakymi tahakmi, platenim si za skusky, platenim si za projekty, pripadne odpisovanim vsetkeho raz motyka vystreli a skolu spravis - potom ti samozrejme pride lahka - pretoze si nic nespravil a skolu mas (pripadne si sa ucil ako vravis len na skusky), mozes chodit na party, a flakat to...
dalej nikde netvrdim ze skoly maju nejaku uroven, ani netvrdim ze je super - lol, to by som v zivote nepovedal o FEI...
tvrdim len to ze dokoncit kazdu skolu nieje urcite rovnako narocne ako tu pises., a obzvlast sa jedna o FEI.
_________________________________________________________________________________________
realita je vsak taka
prvak na feike: mas priemerne 7h denne, kazdy den v tyzdni. S tym ze mas sem tam prestavku medzi hodinami (diery v rozvrhu) cize ta to moze priemerne vyjst na 9h+ denne si v skole...
potom musis robit doma minimalne 3 hodiny - ak chces prejst bez problemov, = 12h sa musis venovat skole. to je fakt.
+ mas seminare s fyziky 1900 - 2h kazdy tyzden.
potom mozes prist "domov" a aby si priesiel - iba presiel, robis kazdy tyzdnen minimalne 2 labaky, potrebujes pohnut svoje skillz napr v C, v elektrotechnike (ludia z gympla), vo fyzike , v matike)
ked si to rozlozis na kazdy den - vecer nieco: zistis ze musis prepocitat jeden den matiku, druhy den fyziku, treti den labak, strvty den labak a nakoniec zistis ze na celosemestralne projekty nemas cas... nieto ist vecer na pivo...
pokial si samozrejme genius tak spravis matiku/fyziku/labak v jeden vecer a ostantne dni sa mozes ides zabavat - da sa to ano ale musis byt dost dobry aby si to dal v jeden vecer. Lenze zaseknes sa napr. v niecom v programovani alebo v dvojitych kruhovych integraloch (ja som to napr, na gympli nemal), hocicom inom a nemas sancu dohnat ostatne veci...
Ale samozrejme budete tu vy rozpravat ake je to narocne, ked tam nieste, doporucam ist na FEI - API do prvaku, a vyskusat si to... a potom mozete tu pisat ake su vsetky skoly rovnake...
realny priklad> my sme brali evoluciu cloveka na prednaske - to je fakt nic s programovanim, a na cviku si prisiel, a dostal si zadanie na papieri robte xxxx pomocou evolucneho algoritmu - na konci cvicenia sa to odovzdava... proste posadili ta pred komp a ty si nechapal nic - bol to treti semester .. bezna situacia... ale urcite to je vsade tak rovnako vsak?
/// pre karmistu, nema kazdy tatka zlodeja co nakradol za komacov, tak sa ukludni a chod sa pozriet ako to realne na slovensku vyzera, ty asi dostal vzdy vsetko a si najlepsi tak si zi uzivaj svoj vynimocny zivot dokym nepadnes na hubu
bolo to myslene tak, ze pokial chodis na svoju skolu a makas tam poriadne, tak urcite nepovies ze to bolo lahke (urcite si ale nemyslis ze nic tazsie nieje - to som ani nikde nepovedal)
Ale ked pocujes ako ostantni mozu ist kazdy vecer von, na skusku im daju dopredu otazky z moznostami a,b,c a podobne, pripadne sa maju naucit neuveritelnych 20 A4 tak si urcite nepovies ze vsetky skolu so rovnake....
lenze pokial chodis na skolu kde vsetko odpises, natahakujes, pripadne ta cez skusku prehodia tak si myslis ze je to tak vsade, pripadne ze to tak vsade moze byt ked mas stastie, znamych a ja neviem co..
dalej ked sa v skole "normalne" ucis, tak si povies ze na inej skole sa ucia sice nieco ine, ale je to narocnostou to musi byt podobne...
@aacid
haha presne toto mam namysli... som rad ze si to napisal sam...
s kadejakymi tahakmi, platenim si za skusky, platenim si za projekty, pripadne odpisovanim vsetkeho raz motyka vystreli a skolu spravis - potom ti samozrejme pride lahka - pretoze si nic nespravil a skolu mas (pripadne si sa ucil ako vravis len na skusky), mozes chodit na party, a flakat to...
dalej nikde netvrdim ze skoly maju nejaku uroven, ani netvrdim ze je super - lol, to by som v zivote nepovedal o FEI...
tvrdim len to ze dokoncit kazdu skolu nieje urcite rovnako narocne ako tu pises., a obzvlast sa jedna o FEI.
_________________________________________________________________________________________
realita je vsak taka
prvak na feike: mas priemerne 7h denne, kazdy den v tyzdni. S tym ze mas sem tam prestavku medzi hodinami (diery v rozvrhu) cize ta to moze priemerne vyjst na 9h+ denne si v skole...
potom musis robit doma minimalne 3 hodiny - ak chces prejst bez problemov, = 12h sa musis venovat skole. to je fakt.
+ mas seminare s fyziky 1900 - 2h kazdy tyzden.
potom mozes prist "domov" a aby si priesiel - iba presiel, robis kazdy tyzdnen minimalne 2 labaky, potrebujes pohnut svoje skillz napr v C, v elektrotechnike (ludia z gympla), vo fyzike , v matike)
ked si to rozlozis na kazdy den - vecer nieco: zistis ze musis prepocitat jeden den matiku, druhy den fyziku, treti den labak, strvty den labak a nakoniec zistis ze na celosemestralne projekty nemas cas... nieto ist vecer na pivo...
pokial si samozrejme genius tak spravis matiku/fyziku/labak v jeden vecer a ostantne dni sa mozes ides zabavat - da sa to ano ale musis byt dost dobry aby si to dal v jeden vecer. Lenze zaseknes sa napr. v niecom v programovani alebo v dvojitych kruhovych integraloch (ja som to napr, na gympli nemal), hocicom inom a nemas sancu dohnat ostatne veci...
Ale samozrejme budete tu vy rozpravat ake je to narocne, ked tam nieste, doporucam ist na FEI - API do prvaku, a vyskusat si to... a potom mozete tu pisat ake su vsetky skoly rovnake...
realny priklad> my sme brali evoluciu cloveka na prednaske - to je fakt nic s programovanim, a na cviku si prisiel, a dostal si zadanie na papieri robte xxxx pomocou evolucneho algoritmu - na konci cvicenia sa to odovzdava... proste posadili ta pred komp a ty si nechapal nic - bol to treti semester .. bezna situacia... ale urcite to je vsade tak rovnako vsak?
/// pre karmistu, nema kazdy tatka zlodeja co nakradol za komacov, tak sa ukludni a chod sa pozriet ako to realne na slovensku vyzera, ty asi dostal vzdy vsetko a si najlepsi tak si zi uzivaj svoj vynimocny zivot dokym nepadnes na hubu
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
mirak2 to krásne zhrnul, a tu si to iba podčiarkol ^
Takýmto časovým rozpočtom by sme na masaryčke museli mať 30 hodinové dni. Vy feikari/fiitkari ste všetci rovnakí. Nariekate že nie je času na nič a potom plný facebook fotiek nočnej bratislavy a študentského života. Ja som sa učieval do 4 rána (dokonca si pamätám deň, kedy som išiel spať až za svitania), každý deň dva týždne na skúšku. Nie štátnice, ale obyčajnú skúšku. Zažil si ty niečo také? A predsa som mal počas týždňa voľný čas na futbal a ping-pong. Ak sú slovenské školy v rebríčku obtiažnosti od 1 po 10 na 3, tak STU je možno 3,5. To je stále smiešne jednoduchá škola v porovnaní so zahraničím. AK si myslíš že je ťažká, potom si možno bol ty podpriemerný a nie škola nadpriemerná
Takýmto časovým rozpočtom by sme na masaryčke museli mať 30 hodinové dni. Vy feikari/fiitkari ste všetci rovnakí. Nariekate že nie je času na nič a potom plný facebook fotiek nočnej bratislavy a študentského života. Ja som sa učieval do 4 rána (dokonca si pamätám deň, kedy som išiel spať až za svitania), každý deň dva týždne na skúšku. Nie štátnice, ale obyčajnú skúšku. Zažil si ty niečo také? A predsa som mal počas týždňa voľný čas na futbal a ping-pong. Ak sú slovenské školy v rebríčku obtiažnosti od 1 po 10 na 3, tak STU je možno 3,5. To je stále smiešne jednoduchá škola v porovnaní so zahraničím. AK si myslíš že je ťažká, potom si možno bol ty podpriemerný a nie škola nadpriemerná
zasa sa mi zda ze akokolvek a cokolvek na toto forum nieco napisem, najdu sa hateri a ritolezci opacnym smerom nuz nema vyznam sa vobec k niecomu vyjadrit teda. (je to moj nazor nie svata pravda, tak to skus pochopit )
takze naposledy>
1. nikde som nenapisal ze feika je najtazsia skola
2. nikto ma nepresvedci ze vsetky skoly na slovensku su rovnako tazke a zvladnu sa lavou zadnou rovnako lahko
3. darmo stale plati raz vidiet je lepsie ako 2x pocut
4. nie, ale zazil som 6 skusiek v jednom 5 dnovom, pracovnom tyzdni.. (a to neboli skusky, typu test a b c)
5. kde pisem ze ja som genialny? priemerny ? podpriemerny?
takze naposledy>
1. nikde som nenapisal ze feika je najtazsia skola
2. nikto ma nepresvedci ze vsetky skoly na slovensku su rovnako tazke a zvladnu sa lavou zadnou rovnako lahko
3. darmo stale plati raz vidiet je lepsie ako 2x pocut
4. nie, ale zazil som 6 skusiek v jednom 5 dnovom, pracovnom tyzdni.. (a to neboli skusky, typu test a b c)
5. kde pisem ze ja som genialny? priemerny ? podpriemerny?
Forsaken, teba FEIka očividne poriadne poznačila. Chudáčisko, depresie 25 hodín denne, svet je šedý až čierny a ty nerobíš nič iné, len študuješ. Aj by som ťa možno ľutoval, keby som sa na tom tak dobre nebavil 
Ale musím sa zastať, verím tomu, že FEIka JE ťažká škola. Ale to preto, že z počutia viem, aké zlý prístup má (vlastne celé STU) k svojim študentom. Totiž zatiaľ čo v zahraničí študenti študujú, u nás na Slovensku sa sťažujú a naťahujú s vedením. A to je potom ťažko niečo riešiť.
Ale musím sa zastať, verím tomu, že FEIka JE ťažká škola. Ale to preto, že z počutia viem, aké zlý prístup má (vlastne celé STU) k svojim študentom. Totiž zatiaľ čo v zahraničí študenti študujú, u nás na Slovensku sa sťažujú a naťahujú s vedením. A to je potom ťažko niečo riešiť.
-
mirak2
Hardcore addict
tu lavu zadnu som samozrejme prehnal, ale urcite to nie je nespravitelna skola pre gymnazistu, kebyze sa bavime o cloveku z SOU textilneho (akych som zazil ja niekolko) nepoviem ani pol slova, ale gymnazista, ak nie je lenivy, retardovany alebo lavy, tak to urobi, prinajhorsom mu to potrva viacej rokov, aj taki su 
moj spoluhrac je na fei tuke, nevie programovat (ani sa necudujem pri vyuke stylom zisti a nauc sa sam), program na bakalarku mu robil niekto iny, na statniciach mal iba obhajobu bakalarky a 2 krat mal prospechove stipko... no povedz mi, co si pomyslis o takej skole?
moj spoluhrac je na fei tuke, nevie programovat (ani sa necudujem pri vyuke stylom zisti a nauc sa sam), program na bakalarku mu robil niekto iny, na statniciach mal iba obhajobu bakalarky a 2 krat mal prospechove stipko... no povedz mi, co si pomyslis o takej skole?
Forsaken: pre info chodim an fiit, nepisal, som ze je to lahke, ale zvladnutelne. Ono tie veci su neni ani tazke, len tie deadliny, testery, niektore osoby a podobne chobotiny vedia cloveka riadne nasrat. Alebo ked ma tyzden nato spravit zadanie v jazyku, ktory v zivote nevidel.
Je to strasne individualne raz vyjde rozvrh, ze si do 21 v skole. Minuly semester som mal taky vyborny rozvrh, ze som koncil o 14 o 15.
Termin skusok, neviem aky inteligent vybera, ale mam ich za 1.5 tyzdna vsetky
Inac ako je to na ostatnych skolach? Kolko je pokusov na skusku (cisto zo zvedavosti)?
mirak2: Vsak vsetko funguje formou samostudia, nauc sa najdi si atd. Skola je asi len na hodnotenie a preriedenie studentov, co je dost smutne.
Je to strasne individualne raz vyjde rozvrh, ze si do 21 v skole. Minuly semester som mal taky vyborny rozvrh, ze som koncil o 14 o 15.
Termin skusok, neviem aky inteligent vybera, ale mam ich za 1.5 tyzdna vsetky
Inac ako je to na ostatnych skolach? Kolko je pokusov na skusku (cisto zo zvedavosti)?
mirak2: Vsak vsetko funguje formou samostudia, nauc sa najdi si atd. Skola je asi len na hodnotenie a preriedenie studentov, co je dost smutne.
-
mirak2
Hardcore addict
na pf upjs mam 3 riadne pokusy na skusku, ale asi iba raz alebo dvakrat som musel ist na skusku trikrat a co sa tyka terminov, tak vacsinou je nemozne stihnut vsetky za dva tyzdne... ja si ich pekne rozlozim na dlhsie obdobie a v pohodovom tempe si ich spravim, nemam fofry a normalne fungujem pocas skuskoveho...
studium si predstavujem tak, ze v skole ti ukazu a vysvetlia zaklad, aby to clovek BOL SCHOPNY POCHOPIT a nie takym stylom ako tu uviedol forsaken, ze na tu mas a rob a mam ta v peachi. toto som u nas fakt asi nezazil...samozrejme samostudium je bezne ak chces ist do hlbky
studium si predstavujem tak, ze v skole ti ukazu a vysvetlia zaklad, aby to clovek BOL SCHOPNY POCHOPIT a nie takym stylom ako tu uviedol forsaken, ze na tu mas a rob a mam ta v peachi. toto som u nas fakt asi nezazil...samozrejme samostudium je bezne ak chces ist do hlbky
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
FI MUNI: jeden riadny + 1 opravnýPascalwb napísal:
dobre chalani troska sa vymykla tema ale moje otazky:
s ktorym predmetom bude mat gymplak najviac problemu? konkretne sa jedna o uvod do inziniertva kde sa kreslia nejake drbnute suciastky a pod (neznasam kreslenie) , popripade este algoritmizacia a programovanie ked clovek nikdy neprogramoval tak sa to da zvladnut?
s ktorym predmetom bude mat gymplak najviac problemu? konkretne sa jedna o uvod do inziniertva kde sa kreslia nejake drbnute suciastky a pod (neznasam kreslenie) , popripade este algoritmizacia a programovanie ked clovek nikdy neprogramoval tak sa to da zvladnut?
gymplak na FEIke bude mat problem s elektrotechnikou, kreslit suciastky budete predpokladam v nejakom CADe, nie rucne, cize to by nemal byt velky problem, alebo ti s tym pomoze priemyslovakrufo napísal:dobre chalani troska sa vymykla tema ale moje otazky:
// FEI TUKE: riadny + opravny + dekansky(tusim max. 2x za rok)
Si si isty, ze chces ist na feiku? Mas k elektro/informatike nejaky vztah okrem sedenia pri kompe, internetoch, facebooku, hrach?rufo napísal:dobre chalani troska sa vymykla tema ale moje otazky:
Inak, cele VUT ma 3 skusky na predmet
no mna strasne bavi fyzika cize preto nad tou moznostou premyslam, len so samotnou fyzikou na matfyze moc neurobim preto chcem skusit tu techniku kde teoriu fyziky vkladaju do praxe a celkovo sa rad hrabem v cislach a veciach ktorym nerozumiem.
Asi by som ani nereágoval do tejto témy keby som si neprečítal tvoju analýzu FEI a FIIT študentov...audiotrack napísal:mirak2 to krásne zhrnul, a tu si to iba podčiarkol ^
Ja si nemyslím že sú všetci rovnakí a to ich poznám dosť kedže som tiež FEIkár. S časom na FEI to je ťažké pokiaľ reálne robíš to čo škola žiada, ak to flákaš môžeš fotiť nočnú bratislavu aj laždý deň.
Zároveň by som rád oponoval tvojmu rebríčku ktorý sa vzťahuje na náročnosť a nie na časové zaťaženie. Mne príjde tiež kopa predmetov na FEI ľahká ale to že s nimi strávim 10x viac času než s najťažšími predmetmi to je už reč iná.
Osobne poznám niekoľko ľudí ktorí predlžovali ročník pretože nepostíhali termíny a ich vedomosti boli daľeko za tými čo si v pohode prešli daľej, takže na FEI to fakt veľmi záleží od prístupu k škole. Je to proste hrôza a už by sa s tým malo školstvo konečne zaoberať lebo paradoxne tí čo to flákajú majú často najmenší problém...
FEI BA je náročná kôli debinlému systému ktorý v nej panuje a kôli neustálym problémom s často nezmyselnými zadaniami(dakedy dávno v 2r. som robil nejakých 6 labákov týždenne a to proste nešlo....no nie), hádaniu sa s učiteľmi o termínoch a zbytočnej byrokracii s každou hovadinou(hlavne na takom miniodbore na ktorom sa nachádzam). Keby si môžem vybrať ešte raz tak idem do ČR s kade si aj zháňam skriptá a učím sa s nich na moje skúšky a nemyslím si že by bol ich obsah ťažší....ale číta sa 10x lepšie. A myslím si že ak by bol obsah učiva ťažší tak by som to tam zvládol ľahšie...