Ahojte , napadla ma jedna taká vec. Veľa ľudí nakupuje veci z inzerátov či už na fórach alebo inzertných portáloch . Zaujímalo by ma , akým spôsobom pri osobnom prebratí tovaru sa uistiť že je všetko v poriadku a neni to nejaký zmetok a nestalo sa po týždni že bude mať človek prázdnu peňaženku a slzy v očiach. Hlavne čo sa týka elektroniky alebo takých vecí . Čo kontrolovať, na čo sa zamerať .
Príklad , kupoval som 3 telefóny HTC Desire , vždy osobné stretnutie , skontroloval som si v prvom rade vzhľad, displej , potom papierik na baterke/telefone či nie je červený , S/N či sedí s krabicou a záručákom a následne vyskúšal telefonát a wifi . Čo viac sa dá skontrolovať ?
Ako postupovať pri kontrole a čo kontrolovať pri iných veciach, napr. notebook , HW , audio komponenty , fotoaparáty atď ?
Handry alebo oblečenie asi netreba rozoberať .
Nevidel som tu takú tému ,ak hej tak to zmažte .
ako nakupovať veci na inzerat
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: ako nakupovať veci na inzerat
pri telefone vzdy toto kontrolujem az na baterku diky za tip
ostatok by sa mal tak isto az neviem ako by si spojazdnil grafiku alebo cpu,ramky a podobne.
ak je vsetko v zaruke co kupujes tak by nemal byt problem ze to nasledne zreklamujes
//že nevlhol, neomočil sa s tymto si ma dostal
ostatok by sa mal tak isto az neviem ako by si spojazdnil grafiku alebo cpu,ramky a podobne.
ak je vsetko v zaruke co kupujes tak by nemal byt problem ze to nasledne zreklamujes
//že nevlhol, neomočil sa s tymto si ma dostal
čo signalizuje červený papierik na baterke ?
že nevlhol, neomočil sa, nespadol do vody - indikator vlhkosti
(prve dve som dosť blbo napísal
)
(prve dve som dosť blbo napísal
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Dobre je pri kupe telefonu napr. vyskusat servisne menu, daju sa tam otestovat rozne funkcie telefonu ako mikrofon, kamera/fotak, vibracie, farby displeja a pod.
Ak kupuješ z druhej ruky, nikdy nebudeš mať rovnaké záruky ako pri kúpe nového, jednoducho určitá miera rizika je vždy prítomná.
Skontrolovať, čo sa skontrolovať dá a čo ťa napadne a dúfať, že je všetko OK.
A popravde, kupujúceho, ktorý by mi hodinu testoval mobil, by som asi poslal niekam. Obzri, zavolaj si, zavolám ti, sprav fotku, choď na net a ber alebo odchod...
Skontrolovať, čo sa skontrolovať dá a čo ťa napadne a dúfať, že je všetko OK.
A popravde, kupujúceho, ktorý by mi hodinu testoval mobil, by som asi poslal niekam. Obzri, zavolaj si, zavolám ti, sprav fotku, choď na net a ber alebo odchod...