Dotaz na formulár
Dotaz na formulár
Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať, či by sa dalo urobiť odoslanie 2 formulárou naraz /programujem v php (alebo sa snažím, zatial sa mi to darilo, ale narazil som na tento problém, keď som robil štruktúru stránky[vzhľad] tak som si neuvedomil, že mi vznikne problém)/.
Nežiadam o napísanie skriptu , ale len o jednoduchú odpoveď či sa to dá alebo nedá urobiť, aby som vedel či sa s tým mám pohrať alebo budem musieť preorganozivať stránku.
Za odpoveď vopred ĎAKUJEM.
chcel by som sa spýtať, či by sa dalo urobiť odoslanie 2 formulárou naraz /programujem v php (alebo sa snažím, zatial sa mi to darilo, ale narazil som na tento problém, keď som robil štruktúru stránky[vzhľad] tak som si neuvedomil, že mi vznikne problém)/.
Nežiadam o napísanie skriptu , ale len o jednoduchú odpoveď či sa to dá alebo nedá urobiť, aby som vedel či sa s tým mám pohrať alebo budem musieť preorganozivať stránku.
Za odpoveď vopred ĎAKUJEM.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dotaz na formulár
Da, ale lepsie by bolo keby si to prerobil.
-
audiotrack
VIP
neviem či tak celkom súhlasímBX napísal:Dá.
Prečo? Podľa to nieje najlepšie a ešte k tomu musí urobiť naraz submit ale zaújma ma prečo tak celkom nesúhlašís ?audiotrack napísal: neviem či tak celkom súhlasím
-
audiotrack
VIP
pretože akonáhle posielaš oba za sebou jedným klikom (cez ajax napríklad), už to nie je naraz lebo sa robia dva http requesty. Aby to bolo skutočne naraz, musel by si po submitnutí jedného alebo druhého serializovať oba formuláre, spojiť, a poslať v jednom requeste. A tam ti nastane problém, ak majú oba formuláre element s rovnakým názvom. Potom by bolo treba pridávať názov formuláru pred názov elementu, a boli by nutné úpravy na strane servera. Takže technicky vzaté nejde odoslať dva formuláre naraz
Dík za vysvetlenie ale myslím že on sa nestará oto aby to bol len jeden request
-
audiotrack
VIP
on sa nestara o vela veci ked robi take zverstva
To hej
ale musíš myslieť nato že je to začiatočník je dobré mu to ukázať a všetko podrobne vysvetliť ale nemôžeš mu to nejako extrémne vytýkať