Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Je to na tebe v konecnom dosledku, ja som na chut velmi fajnovy a potrpim si, ten whey better mi nechutil proste, je to neporovnatelny rozdiel oproti tym dvom co som pisal.
No a ked dokoncis mozes skusit znova zacat TBT od zaciatku, pripadne sa mozes skusit vrhnut na nejaku silovu rutinu, pripadne dat nejaky split aby si prekvapil svaly, predsalen treba to menit furt, alebo uz par prispevkov vyssie spominane GVT, no na to moze byt este skoro pre teba.
No a ked dokoncis mozes skusit znova zacat TBT od zaciatku, pripadne sa mozes skusit vrhnut na nejaku silovu rutinu, pripadne dat nejaky split aby si prekvapil svaly, predsalen treba to menit furt, alebo uz par prispevkov vyssie spominane GVT, no na to moze byt este skoro pre teba.
-
Emkej
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
no tak ako tak pozerám tak GVT by som asi ešte nedával, tak poraď buď nejaký dobrý split alebo silovú rutinu zatiaľ som ani jedno z toho necvičil a čo sa týka toho proteínu mne šlo o to či náhodou ten Whey Better nie je kvalitatívne alebo nejakým iným spôsobom zlý, chuť nejako prežijem pokiaľ to je kvalitné a niečo z toho telo má
neviem ci by tie rutiny neboli na teba az moc, kazdy den sa tam idu drepy, benche a mrtvoly, aby si si neublizil, skus pozret a podrobit kritickemu pohladu toto: http://oldschooltrainer.com/3-day-push-pull-legs/ raz som to isiel a celkom ma to bavilo, prijemna zmena
-
Emkej
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
veď aj pri hst, tbt som každý deň cvičil tie cviky:) skúsim nato pozrieť díky
// btw. pozeral som na bodyworlde akcie a natrafil som na toto: http://www.bodyworld.sk/bodyworld-viano ... tec-i-1716 oplatí sa to podľa vás?
// ok ten split sa mi páči tak díky ešte raz a začnem to od ponedlka cvičiť
// btw. pozeral som na bodyworlde akcie a natrafil som na toto: http://www.bodyworld.sk/bodyworld-viano ... tec-i-1716 oplatí sa to podľa vás?
// ok ten split sa mi páči tak díky ešte raz a začnem to od ponedlka cvičiť
Serús, prosím poradte mi, mám tréning 3+1 a mám to rozhodené tak že: 1.deň: Biceps,prsia 2.deň: Chrbát,plecia 3.deň: Nohy, tricpes a 4.deň pauza....Mohol by som to zmeniť takto: 1.deň: Biceps, plecia 2.deň: Triceps, prsia 3.deň: Chrbát, nohy. Ďakujem 
Mozes si to rozdelit ako chces, neexistuje ziadna pravidlo. No skor by som delil systemom rozdelit svalove skupiny na navzajom sa nezapajuce (to znamena ze triceps a prsia rozdelit) a pouzivat tazsie vahy alebo zgrupovat navzajom sa ovplyvnujuce ale automaticky pouzivas nizsie vahy...nakolko nie je sanca zacvicit poctivo triceps s rovnakymi vahami po prsiach alebo ramenach ako keby si ho cvicil po bicepse.
Blbosť, využíva sa rôzne delenie, ktoré má zmysel, nie len tak vespust.
Napr. antagonistické, alebo rozdelenie cvikov na ťahové a tlakové.
Napr. antagonistické, alebo rozdelenie cvikov na ťahové a tlakové.
To co popisujes je delenie cvikou, nie rozlozenie treningu. To ze vacsina treningovym planov stavaju na tychto zakladoch, neznamena ze su musia byt pravidlom pre rozlozenie treningu. Napriklad taky TBT je toho prikladom. Cela podstata treningu je dodrbat svaly v primeranom case nic viac a nic menej..a treningovy plan ti ma poskytnut system, ktory to umozni a zabezpeci dostatocny cas na regeneraciu .Inac je uplne jedno ako sa k tomu dostanes. Samotne delenie treningu sa pouziva len z tohto dovodu, ze cim si pokrocilejsi tym tazsie ti je dodrbat vsetky svaly v jednej treningovej jednotke.
hughito skus porozmyslat preco sa treningove plany stavaju na antagonistickom deleni cvikov pripadne tahovom a tlakovom? Odpoved je jednoducha...inak to ani nejde. Bud si postavis trening na antagonistickych cvikoch(pripadne zmutovane kombinacie - navzajom sa neovplyvnujucich partii) a teda v jednej treningovej jednotke pouzivas tlakove aj tahove cviky alebo si postavis trening, ktoreho treningova jednotka pozostava bud z tlakovych alebo tahovych cvikoch.
Teoria kaze spajat male partie s velkymi, velke partie cvicit pred malymi a pod.. Nie je to vsak PREDPIS. Ak mam predsa zaostavajuci biceps a cvicim ho spolu z chrbtom v tahovej treningovej jednotke tak ho logicky zacvicim ako prvy, ak mam slabe ramena tak v tlakovej TLJ ho zacvicim pred hrudnikom a vice versa.
Konkretne jeho navrh bol: 1.deň: Biceps, plecia 2.deň: Triceps, prsia 3.deň: Chrbát, nohy
Osobne mi vadi hlavne treti den, kde treba mat poriadnu davku sachrov v zasobe. Ak by som vychadzal podla vseobecnych pravidiel bolo by to spatne v kontraste s prvym dnom. Ale co ak pri podrobnej analyze dojdeme k zaveru ze dotycny ma silne nohy k zvysku tela a cvici ich len light a chrbat cvici normal. Navyse den pred a po nema iny trening...na drujej strane ma slabe bicaky s ramenamy a hoci sa jedna o male partie, potrebuje ich rozbit.. v tom pripade je to OK..aha.
Je jedno co tu bude chalan vypisovat a co mu mi poradime...vzdy to bude zalozene bud na vseobecnych odporucaniach alebo na osobnych skusenostiach, ktore sa na neho mozu ale aj nemusia uspesne aplikovat. Efektivny trening si napise len sam vychadzajuc z vlastnych poznatkoch a skusenosti.
hughito skus porozmyslat preco sa treningove plany stavaju na antagonistickom deleni cvikov pripadne tahovom a tlakovom? Odpoved je jednoducha...inak to ani nejde. Bud si postavis trening na antagonistickych cvikoch(pripadne zmutovane kombinacie - navzajom sa neovplyvnujucich partii) a teda v jednej treningovej jednotke pouzivas tlakove aj tahove cviky alebo si postavis trening, ktoreho treningova jednotka pozostava bud z tlakovych alebo tahovych cvikoch.
Teoria kaze spajat male partie s velkymi, velke partie cvicit pred malymi a pod.. Nie je to vsak PREDPIS. Ak mam predsa zaostavajuci biceps a cvicim ho spolu z chrbtom v tahovej treningovej jednotke tak ho logicky zacvicim ako prvy, ak mam slabe ramena tak v tlakovej TLJ ho zacvicim pred hrudnikom a vice versa.
Konkretne jeho navrh bol: 1.deň: Biceps, plecia 2.deň: Triceps, prsia 3.deň: Chrbát, nohy
Osobne mi vadi hlavne treti den, kde treba mat poriadnu davku sachrov v zasobe. Ak by som vychadzal podla vseobecnych pravidiel bolo by to spatne v kontraste s prvym dnom. Ale co ak pri podrobnej analyze dojdeme k zaveru ze dotycny ma silne nohy k zvysku tela a cvici ich len light a chrbat cvici normal. Navyse den pred a po nema iny trening...na drujej strane ma slabe bicaky s ramenamy a hoci sa jedna o male partie, potrebuje ich rozbit.. v tom pripade je to OK..aha.
Je jedno co tu bude chalan vypisovat a co mu mi poradime...vzdy to bude zalozene bud na vseobecnych odporucaniach alebo na osobnych skusenostiach, ktore sa na neho mozu ale aj nemusia uspesne aplikovat. Efektivny trening si napise len sam vychadzajuc z vlastnych poznatkoch a skusenosti.
Ma niekto skusenosti s nastennou hrazdou? Chcel by som si ju kupit, ale ide mi hlavne o to, ze mame tehlovy dom, tak ci vam ju stena udrzi, alebo po par cvikoch ju treba umiestnit niekam inam?
Tak minulý týždeň som odcvičil partie podľa GVT, no iba 1x týždenne, čiže z GVT som zanechal iba to rozloženie. Stále sa mi zdá cvičiť každú partiu 1x za týždeň málo, a preto by som to rozložil asi takto:
PO: prsia, chrbát
UT: voľno
ST: nohy, brucho
ŠT: voľno
PI: ruky, ramená
SO: voľno
NE: všetko, no s málo sériami - niečo ako zahrievací deň pred ďalším týždňom
Bežný deň cvičím 8-10 sérií s 8-10 opakovaniami, a s takými váhami, že by som na konci možno ešte niečo zvládol, ale tie posledné opakovania už sú pre mňa fakt záťaž. Pondelok a Stredu mám odcvičený za niečo cez hodinu, a Piatok sa vyšplhá aj na 90-100 minút. Nedeľné "zhrnutie" by sa malo pohybovať okolo 30-40 minút.
Robím niečo zle, alebo je to dobre?
PO: prsia, chrbát
UT: voľno
ST: nohy, brucho
ŠT: voľno
PI: ruky, ramená
SO: voľno
NE: všetko, no s málo sériami - niečo ako zahrievací deň pred ďalším týždňom
Bežný deň cvičím 8-10 sérií s 8-10 opakovaniami, a s takými váhami, že by som na konci možno ešte niečo zvládol, ale tie posledné opakovania už sú pre mňa fakt záťaž. Pondelok a Stredu mám odcvičený za niečo cez hodinu, a Piatok sa vyšplhá aj na 90-100 minút. Nedeľné "zhrnutie" by sa malo pohybovať okolo 30-40 minút.
Robím niečo zle, alebo je to dobre?
mattoxx nemám síl na pochopenie tvojho príspevku, nabudúce buď stručnejší a jasnejší.
Ide o to, že na nete vidno rôzne šialené kombinácie nezmyslov, ktoré ľudia len tak od brucha strieľajú.
Ja napr. teraz idem systémom ťah/tlak, takže prvý deň triceps cecky ramená, druhý deň chrbát biceps a tretí deň nohy brucho.
Ide o to, že na nete vidno rôzne šialené kombinácie nezmyslov, ktoré ľudia len tak od brucha strieľajú.
Ja napr. teraz idem systémom ťah/tlak, takže prvý deň triceps cecky ramená, druhý deň chrbát biceps a tretí deň nohy brucho.
Hensym, bezne sa cvicia 3 az 4 serie a nie 8 ako pises. Takze na prsia das 3-4 cviky po 8-12 opakovani, ale na biceps a triceps stacia 2 cviky (su to male svaly). Trening by si mal odmakat tak za hodinu, zbytocne to nepretahovat. Aj tie volne dni sa mi zdaju trochu divne.
Hensym naozaj, tých 8-10 sérií je naozaj veľa. Odkiaľ si čerpal informácie? Ak by 8. séria bola tvoja posledná a píšeš, že cítiš, že by si dal ešte niečo naviac, tak prečo tak neurobíš? To je chyba. Ja už po prvej sérií mám pocit, že už ďalšiu nedám bez pomoci, ale zvládam. A to pri poslednej sérií občas skúšam ešte niečo priložiť a aj keď si dopomôžem, tak viem, že som šiel maximum, alebo aspoň necvičil pod svoju hranicu.
Sú tréningy, kde sa ide aj 14 sérií, ako napr. bear routine, ale tak to je pre fajnšmekrov.

OK 
Tak skôr zvýšim opakovania a váhy, a znížim počet sérií. Vďaka.
test: Ako si myslel toto: "Aj tie volne dni sa mi zdaju trochu divne." ?
Tak skôr zvýšim opakovania a váhy, a znížim počet sérií. Vďaka.
test: Ako si myslel toto: "Aj tie volne dni sa mi zdaju trochu divne." ?
Tie opakovania veľmi nemeň. Daj si maximálne 5 sérií s 10 opakovaniami a keď budeš cítiť, že si trúfaš na viac, tak choď s váhou hore, ale opakovania ani série nemeň. Len tak sa budeš posúvať s výkonom ďalej.
Tak napríklad dnes som mal 2 cviky na brucho, a 2 cviky na nohy.
Každý cvik som dal na 5 sérií, teda dokopy som odcvičil 20 sérií po 10 opakovaní, a celé som to mal odcvičené za 40 minút. Nie je to málo?
Každý cvik som dal na 5 sérií, teda dokopy som odcvičil 20 sérií po 10 opakovaní, a celé som to mal odcvičené za 40 minút. Nie je to málo?
Na brucho ti dva cviky postacia, na nohy by bodli aj 4 cviky.
Prečo by to malo byť málo? Nezáleží na tom, či cvičíš hodinu alebo 40 minút. Záleží na tom, ako cvičíš. Po tréningu musíš cítiť svaly napumpované. Sval rastie podľa intenzity tréningu a nie času strávenom pri cvičení.
A to je čo za plán, kedy sa v jeden deň cvičia dve série na brucho aj nohy? Nechápem, čo máte neustále potrebuj špekulovať - držte sa overených tréningových plánov.
A keď sa vám zdá, že zvládate viac, tak logicky si zvýšim váhu, so sériami a opakovaniami sa nejak nehýbe. Maximálne v takom zmysle, že počas šesťtýždňového plánu si napr. v nejakom tréningovom dni navýšim po 3-4 týždňoch o jednu sériu, takže z 3x8 mi vznikne 4x8 a pod.
A keď sa vám zdá, že zvládate viac, tak logicky si zvýšim váhu, so sériami a opakovaniami sa nejak nehýbe. Maximálne v takom zmysle, že počas šesťtýždňového plánu si napr. v nejakom tréningovom dni navýšim po 3-4 týždňoch o jednu sériu, takže z 3x8 mi vznikne 4x8 a pod.