Tak myslím že názov témy je jasný...
Doteraz som mal len Nvidiu, ale neviem, niekto hovorí to niekto to - Napríklad že Nvidia krajšie vykresluje... (no neviem)
Každopádne rozmýšlal som nad niečim takýmto http://www.alza.sk/gigabyte-n680oc-4gd-d360451.htm
Ja mam GTX 690 vykon super teploty nizke, hluk nizky na dvojadro UZASNY. Len niektore hry stale nemaju podporu Sli ako je napr. AC 3, NFS 2012 ale u nich to ani neni potreba. Taky Hitman v poriadnom nastaveni jedna GTX 680 neutiahne ani omylom. Ked mas moznost kupit kartu bez DPH tak sa ti mozno oplati 690ka, ked chces hra hry vzdy vo full nastaveni a 60 FPS+ minimalen este 1 rok. Ja osobne by som do nej isiel aj druhy krat mal som s nou problemy ale je to len o zvyku. Samozrejme kupa tej karty za plnu cenu je hovadina. Ked mas moznost kupovat len za maloobchodnu cenu tak na 690ku zabudni a ber 680. MSI N680GTX Lightning alebo ASUS GTX680-DC2T-2GD5 by som zobral keby som si mal vybrat 680ku. Je to len o tom s ktorou znackou mas lepsie skusenosti. Tu 4 Gb verziu vyuzijes jedine, ze by si hral vo vyssom nez fullHD rozliseni.
No ja mam 7970 povodne referencnu a hodil som na nu accelero chladic a maximalna spokojnost.Velky headroom na overclock mam ju vytocemnu na 1230 / 1650. Mal som doma aj 680 ale iba referencnu takze ziaden zurivy overclock som nerobil. 7970 ju v pohode predbehla vo vsetkych benchmarkoch.
Kazdopadne mozem povedat ze Chladenie od accelero je o poznanie lepsie ako akykolvek nereferencny chladic .
A este ku kolegovi .... 690 a ticha .... ummm to je ako ked vzlieta lietadlo. Ale mozno je to len moja zaujatost, ja som na 2 jadra alergicky, ked uz radsej sli/crossfire.
Podla toho, co je pre teba " na plno ". Ked ti staci hra s max nastavenim bez MSAA tak ano. Nejaka uber rezerva do buducna tam zas nie je kedze, 680 nema oproti 580ke az taky % narast vykonu aby sa to dalo nazvat dostatocnou rezervou. Hitman Absolution s max nastavenim a 4x msaa ma 680, co robit aby FPS drzala okolo 40, tiez s Far Cry su problemy ja na 690ke mam okolo 70 FPS tak si zober kolko bude mat 680ka. Ked chces rezervu a mas zbytocne vela penazi tak si kup 690ku tam mas momentalne dostatocnu rezervu, ked chces jednojadro s rezervou do buducna tak take sa teraz kupit neda. Pockaj si na 700 radu nvidie.
Co vsade strkas tu 690? Reve ako blazen, nenataktujes poriadne lebo sa bude prehrievat neustale problemy so sli. Ked si chalan priplati o par euro viac ma karty 2 ktore budu menej hlucne a vykonnejsie a pripadne moze jednu odpojit.
Do prichodu novych konzol su karty ktore su high end na trhu overkill. A riesit 4x msaa ked clovek ani nezbada rozdiel oproti nizsiemu nastaveniu je smiesne. Na 1 monitor pri full HD bohate staci 7970 alebo 680 na akukolvek hru s rezervou. Ked ti prestane v buducnosti stacit jednoducho dokupis 2 za menej penazi a svaty pokoj.
Luxferi - reve ako blázon? Čo si mal ráno, C6000 a toluén? Grafika je tichá na svoje parametre a aj chladná. V burne má v dobre chladenej skrini [môjho klienta] po 1 hodine [60 minút] furmarku na 1 GPU 68°C a na druhom 65°C. Hluk zostavy s Cosmosom novým a zlým chladením [na CPU je síce Noctua NH-D14, ale ostatné sú stockové] pohybuje sa na hladine ~32 dba.
Takže ešte raz, ak si tú grafiku nevidel, nemal a nepočul, prosím Ťa nepíš tu voloviny.
A zase sme pri tom ... na svoje parametre ticha ... no co kazdy mame inu predstavu o tichom pc a tichej karte. Ja som ju doma mal a okrem toho este kopu inych. Ja som hold co sa tohto tyka netopier. Inak 32 db to cislo mas odkial a 63 a 65 ked mne na benchi isla na 79? Bud mas uzasny kus alebo mas pc v iglu.// alebo som ten tragicky kus mal ja
GTX 690 mu tam cpem lebo sam si ju dal do popisu. Ked chce rezervu tak dnesne jednojadrove karty na to nestacia do buducna. Existuje taka vec, ze pustit kartu v single core rezime tak sa tym SLI dvoch moc neohanaj, ze si jednu vypnes. Zo SLI su problemy ale po mojich skusenostiach, co tu kartu mam tie klady hravo prevysili zapory. Staci sa len par minut pohrat v SLI profiloch a hra bezi jak hodinky. Karta je to dobra ale za prehnane vysoku cenu. Ja som ju mal za 50 % ceny inak by som o nej ani neuvazoval. Teploty ma pohode pri far cry 3 po 2 h hrania teploty okolo 75 C nikdy viac nez 78.
Luxferi napísal:A zase sme pri tom ... na svoje parametre ticha ... no co kazdy mame inu predstavu o tichom pc a tichej karte. Ja som ju doma mal a okrem toho este kopu inych. Ja som hold co sa tohto tyka netopier. Inak 32 db to cislo mas odkial a 63 a 65 ked mne na benchi isla na 79? Bud mas uzasny kus alebo mas pc v iglu.// alebo som ten tragicky kus mal ja
u klienta, ja na 690tku prachy nemám, teda mám, ale nedám to za ňu.
a tiež som písal že má nového cosmosa. Preto tie ultimátne teploty. Btw. čo som si bežne pozeral benchmarky na nete, tak sa podobali výsledky na tie moje ...
Akurát som mal nižší hluk a teploty, kvôli airflowu v skrini, toť sjo. Žiaden zázrak. Však niektorí hojkáči čo boli u mňa doma sa pýtali na môj comp: "A to beží, či je vypnutý?"
Tak asi zalezi ma metodologii merania ci meter od karty alebo rovno pri nej - to je rozdiel. Ou a ten novy Cosmos som obzeral ... je to pecka .
//autoeditácia príspevku (01 Dec 2012, 16:14)
Tak asi zalezi ma metodologii merania ci meter od karty alebo rovno pri nej - to je rozdiel. Ou a ten novy Cosmos som obzeral ... je to pecka . Kazdopadne by som necakal ze oproti benchu by mohli byt take velke tepelne rozdiely. Nuz moja chyba.