Velmi lacne CPU
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Velmi lacne CPU
Na ebay som natrafil na podozrivo lacne CPU
http://www.ebay.com/itm/AMD-Opteron-6-c ... 35b87f318a
aky je v tom chytak, alebo preco je to take lacne?
http://www.ebay.com/itm/AMD-Opteron-6-c ... 35b87f318a
aky je v tom chytak, alebo preco je to take lacne?
Re: Velmi lacne CPU
je stary, slaby a dava sa len do serverovej dosky
-
jorg22
Medium Professional
Z akeho dovodu je slaby, predsa ked je 6jadrovy a ma frekvenciu 1.8Ghz tak to sa vyrovna takej dvojjadrovej Intel i5 nie?
-
javatar
Hardcore addict
dnes uz len podla frekvencie CPU porovnavat nemozes
ten procak velmi stary nie je (3.5 roka), otazne ci nan zozenies dosku - na maly server by bol OK na desktop je nevhodny
ten procak velmi stary nie je (3.5 roka), otazne ci nan zozenies dosku - na maly server by bol OK na desktop je nevhodny
-
jorg22
Medium Professional
javatar: a co treba porovnavat pri procaku, napriklad? A preco pises ze na desktop by bol "nevhodny" ? Ja mam take info ze ten socket sa vyraba iba pre servery. Takze pre desktop je nepouzitelny.
Výsledný výkon...jorg22 napísal:a co treba porovnavat pri procaku, napriklad?
-
jorg22
Medium Professional
AMD Opteron 6 core 2419 Hexa core 1.8GHz
Vysledny vykon: 6*1.8 = 10.8GHz
30 eur
Intel Core i3-2100 dual-core 3.10GHz
Vysledny vykon: 3.1*2 = 6.2GHz
115 eur
Takze vykonne je to podla mna dost v pomere k cene. Alebo nie?
Vysledny vykon: 6*1.8 = 10.8GHz
30 eur
Intel Core i3-2100 dual-core 3.10GHz
Vysledny vykon: 3.1*2 = 6.2GHz
115 eur
Takze vykonne je to podla mna dost v pomere k cene. Alebo nie?
-
Ryan Giggs
VIP
Tymto si tak akurat urobil sučet frekvencie jadier. O vykone to nehovori vôbec nič.
-
jorg22
Medium Professional
Dobre, tak uz desiaty krat tu pocujem co nehovori o vykone procesorov, takze uz by som rad pocul co o nom hovori... cely cas sa na to pytam.
vysledny vykon, pozri si nejaky test procesorov, je tam dost jasne popisane co testuju a ako to testuju
-
jorg22
Medium Professional
Konecne nejaka uzitocna odpoved. Ale podla coho ste usudili ze ten procesor nieje dost vykonny, kde ste nasli testy, prosim poslite link.
Ja som nasiel jedine toto http://www.cpubenchmark.net/pt7_cpu_list.php a podla toho ma ten procesor rank 120 co je lepsie ako napriklad niektore Intel i7.
Ja som nasiel jedine toto http://www.cpubenchmark.net/pt7_cpu_list.php a podla toho ma ten procesor rank 120 co je lepsie ako napriklad niektore Intel i7.
jorg22, je to dobry processor a vykonom postacujuci processor, otazkou je naco ho chces pouzivat.
jeho vypocetny vykon je priemerny, pokial chces doma virtualizovat serveri, kludne ho ber, pokial mas nejake paralelne algoritmy, alebo cloudy tiez nebude zly...
pokial sa chces doma hrat - vela si na tom nezahras v porovnani s dnesnymi CPU.
+ dosky pre neho sa pohybuju od 400 USB, cize co usetris na nom, minies na kompatibilnej doske.
poloz si otazku, na co chces pouzit procesor, a aky ma dany cpu vypocetny vykon a herny vykon., podla toho urcis aky vykon je pre teba vhodny a podla toho vyberies cpu.
btw ja som ho nasiel za 11 USD takze tvoj je este drahy
jeho vypocetny vykon je priemerny, pokial chces doma virtualizovat serveri, kludne ho ber, pokial mas nejake paralelne algoritmy, alebo cloudy tiez nebude zly...
pokial sa chces doma hrat - vela si na tom nezahras v porovnani s dnesnymi CPU.
+ dosky pre neho sa pohybuju od 400 USB, cize co usetris na nom, minies na kompatibilnej doske.
poloz si otazku, na co chces pouzit procesor, a aky ma dany cpu vypocetny vykon a herny vykon., podla toho urcis aky vykon je pre teba vhodny a podla toho vyberies cpu.
btw ja som ho nasiel za 11 USD takze tvoj je este drahy
-
jorg22
Medium Professional
Aky je rozdiel vo vypoctovom vykone a hernom vykone? Ja osobne ho nemam v plane pouzit len ma to zajima, ci by sa s tym nedal poskladat nejaky herny PC za menej penazi. Preco si na tom vela nezahram? Stale nevidim dovod preco by sa nevyrovnal dnesnym CPU.
Neplanujem s tym robit nic, iba sa snazim pochopit ten rozdiel oproti dnesnym vykonnym CPU.
Neplanujem s tym robit nic, iba sa snazim pochopit ten rozdiel oproti dnesnym vykonnym CPU.
Herny komp sa z toho postavit neda. Ma nizku frekvenciu na jadro.
-
javatar
Hardcore addict
benchmarkyjorg22 napísal:javatar: a co treba porovnavat pri procaku, napriklad? A preco pises ze na desktop by bol "nevhodny" ? Ja mam take info ze ten socket sa vyraba iba pre servery. Takze pre desktop je nepouzitelny.
ono najviac asi robi architektura jadra - ale to ze ti poviem, ze to ma jadro thuban alebo sandy bridge tak to ti toho vela nepovie, preto treba pozerat benchmarky
jorg22.. procesor má inú architektúru, je stavaný na iné využitie.
Príklad.. chceš si kúpiť auto, ktorým chceš jazdiť čo najväčšou rýchlosťou. Si kúpiš športové kupé s motorom s výkonom 300kW alebo nejaký náklaďák - tatrovku, ktorá má tiež motor s výkonom 300kW.

Príklad.. chceš si kúpiť auto, ktorým chceš jazdiť čo najväčšou rýchlosťou. Si kúpiš športové kupé s motorom s výkonom 300kW alebo nejaký náklaďák - tatrovku, ktorá má tiež motor s výkonom 300kW.
v jednoduchosti povedané máš dva typy CPU do počítačov - do servera a do domácich(kancelárskych) pc (potom máš samozrejme mobilné a iné... tie tu nejdem miešať)jorg22 napísal:Aky je rozdiel vo vypoctovom vykone a hernom vykone? Ja osobne ho nemam v plane pouzit len ma to zajima, ci by sa s tym nedal poskladat nejaky herny PC za menej penazi. Preco si na tom vela nezahram? Stale nevidim dovod preco by sa nevyrovnal dnesnym CPU.
kdežto serverové sú vyrobené tak (ich architektúra...), aby dokázali operovať so serverovými aplikáciami (databázy, weby, cloudy, virtualizácia, webové aplikácie, a dátov0 výpočty ), nedokážu si tak "ľahko" poradiť s hrami (keďže hry sú programované inak ako tieto aplikácie, v dnešnej dobe herná optimalizácia minimálna), samozrejme sa to navzájom nevylučuje, ale máš to ako autobus a motorku, v oboch prípadoch sa dostaneš na miesto, ale sú určené na iné využitie... ak už toto nechápeš tak ti neviem poradiť.
samozrejme k cene, keď pobeháš Ebay, poskladáš v pohode lacné pc, ale ten výkon na dnešné hry samozrejme nebude ani zďaleka stačiť, pričom pravdepodobne dosky s týmto socketom nebudú podporovať dnešné herné grafiky vôbec
// ja kým dopíšem a odošlem
-
jorg22
Medium Professional
Dakujem za odpovede, teraz som to uz pochopil
. Forsaken za najkrajsiu odpoved k+