Access- chybna relace

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
silva_91
Novice
Novice

Access- chybna relace

Príspevok od používateľa silva_91 »

Ahojte,
vytvorila som databazu, knih, ale su tam chybne relace, viete mi poradit ako by som ich mohla opravit, aby to fungovalo spravne?
Chcela by som aby to fungovalo takto: v tabulke "Knihy" ked rozkliknem aby mi ukazalo nie len popis tejto knihy ale aj to kto ju ma pozicanu. V tabulke "Popis knihy" ked rozklinem aby mi ukazalo kto ju ma pozicanu.
Ďakujem za pomoc a za rady.

Dakujem za pomoc a rady :)
Prílohy
DatabazaKnihy.rar
(16.24 KiB) 21 stiahnutí
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Re: Access- chybna relace

Príspevok od používateľa rastikbart »

tak ako to chces ty aby ti to zobrazovalo v tabulkach sa to neda. to by si musela mat v tabulke "popis knihy" aj ID citatela. na taketo prepojenia tabuliek su dotazy. v nich si mozes manualne filtrovat podla stpcov co prave hladas alebo si k tomu dorob formulare ktore ti to budu filtrovat automaticky co prave potrebujes.
Prílohy
DatabazaKnihy_dot.rar
(26 KiB) 16 stiahnutí
silva_91
Novice
Novice

Príspevok od používateľa silva_91 »

vyzera to dobre, dakujem. Ale este sa opytam, vypracovala som tu databazu a odovzdala, koment k tomu bol iba ze su chybne relace, a keby slo iba o to opravit relace? Ako by som to mohla "opravit"? Ked odhliadneme, od toho co som pisala hore: "v tabulke "Knihy" ked rozkliknem aby mi ukazalo nie len popis tejto knihy ale aj to kto ju ma pozicanu. V tabulke "Popis knihy" ked rozklinem aby mi ukazalo kto ju ma pozicanu.". Vedel by si upravit len relace, bez vytvarania dotazu? :)

dakujem
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

medzi tabulkami "citatel" a "knihy" si mala relaciu 3. (n:m), myslim ze tam staci prva moznost (1:1)
Napísať odpoveď