Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
nj na FEI/FIIT je najhorsi ten pristup. Cest vynimkam.
Ako hovorim, zvladnut sa da vsetko.
ja som mal na strednej pascal, ktory som nevedel, C sme mali 2 hodiny. A assmebleri. Na maturitu som robil stranku v php. To boli vsetky moje znalosti z programovania.
Si pamatam prvu prednasku na proceduralnom, ze kto uz robil v C. A asi 10 ludi sa prihlasilo zo 150. Tretina to vzdala hned, tretina to spravila na prvy pokus a tretina na druhy.
Ale uci sa vobec na nejakej strednej seriozne programovat? Skor je to o samostudiu.
Ako hovorim, zvladnut sa da vsetko.
ja som mal na strednej pascal, ktory som nevedel, C sme mali 2 hodiny. A assmebleri. Na maturitu som robil stranku v php. To boli vsetky moje znalosti z programovania.
Si pamatam prvu prednasku na proceduralnom, ze kto uz robil v C. A asi 10 ludi sa prihlasilo zo 150. Tretina to vzdala hned, tretina to spravila na prvy pokus a tretina na druhy.
Ale uci sa vobec na nejakej strednej seriozne programovat? Skor je to o samostudiu.
@Pascalwb
stredne skoly s urcitim zameranim maju sice programovanie ale nic moc samozrejme
ale zvyknu mat aj kruzky programovacie a tam sa da daco pochytit
stredne skoly s urcitim zameranim maju sice programovanie ale nic moc samozrejme
ale zvyknu mat aj kruzky programovacie a tam sa da daco pochytit
-
lowmanek
Light Professional
Kamarat si na elektro v Piestanoch vyberal v 2. rocniku predmet, ktory bude mat v nasledujucich 2 ako volitelny...vybral si predmet, kde sa ucia C...hovori, ze okrem syntaxe a inych zakladov sa tam dokopy nic nenaucili...
ja chodim na gympel v HC a na informe momentalne robime stlpcovu sadzbu vo worde a nieco primitivne v exceli...som prvak, ale co som pocul od starsich, tak okrem pascalu sa uz vo vyssich rocnikoch nic neucia...mozno este ako "bonus" maju html, ktore sa ucia z ucebnic z r. 2002...
nad tym, ci je samostudium potrebne popri strednej teda dlho rozmyslat netreba (samozrejme, ak sa bavime o programovani)
ja chodim na gympel v HC a na informe momentalne robime stlpcovu sadzbu vo worde a nieco primitivne v exceli...som prvak, ale co som pocul od starsich, tak okrem pascalu sa uz vo vyssich rocnikoch nic neucia...mozno este ako "bonus" maju html, ktore sa ucia z ucebnic z r. 2002...
nad tym, ci je samostudium potrebne popri strednej teda dlho rozmyslat netreba (samozrejme, ak sa bavime o programovani)
pascal
panenko maria
-
martinez13
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
mal by som len takú otázočku, nabududúci rok maturujem (áno ešte to je trochu ďaleko), a chcel by som ísť niekam na Elektrotechnickú fakultu (odbor energetika a podobné..), kedže chodím na priemyslovku, odbor elektrotechnik. Vedeli by ste mi povedať ako je to na týchto univerzitách s matikou, fyzikou a programovaním? Vďaka
aj matika, aj fyzika, aj programovanie tam je
Prečo by to malo byť ďaleko? Vôbec - je dobré,. že už teraz ťa to zaujíma a už teraz môžeš vyvinúť úsilie v danom smere, aby ti to jednoducho išlo a predmet sa zaujímal. To potom prinesie ovocie.martinez13 napísal:mal by som len takú otázočku, nabududúci rok maturujem (áno ešte to je trochu ďaleko), a chcel by som ísť niekam na Elektrotechnickú fakultu (odbor energetika a podobné..), kedže chodím na priemyslovku, odbor elektrotechnik. Vedeli by ste mi povedať ako je to na týchto univerzitách s matikou, fyzikou a programovaním? Vďaka
-
martinez13
Light Professional
ano ano, ide mi o to, že v týchto troch predmetoch niesom nejako dokonaly, oproti odbornym predmetom a bojím sa že by som to tam nezvladol s matikou alebo fyzikou
do primaciek mas este rok a pol, do zaciatku studia rok a 3/4, v maturitnom rocniku si daj seminar z matiky a fyziky a vsetko dobehnes
zodpovedny clovek takto skoro dopredu premyslat...
ja som bol presny opak
ja som bol presny opak
Ja som nad skolou rozmyslal tak neskoro, ze prihlasku som podal par hodin pred deadline-om 
no pokial ti matematika a fyzika moc dobre nejdu, tak neviem ci spravne uvazovat o skole, kde su to najdolezitejsie predmety. este keby ze chces ist na aplikovanu informatiku alebo telekomunikacie (aj ked samozrejme aj tam je vela matiky a fyziky) ale energetika...martinez13 napísal:ano ano, ide mi o to, že v týchto troch predmetoch niesom nejako dokonaly, oproti odbornym predmetom a bojím sa že by som to tam nezvladol s matikou alebo fyzikou
Nemyslim si ze na energetike by mal menej matiky ako na Alikovanej informe, urcite menej fyziky. A na telekome to bude podobne ale aj s tou fyzikou.
Viete niekto niečo ako to vyzerá na psychológii na univerzite v Ružomberku ? Lebo ako pozerám, tam to je jediný takýto odbor v Žilinskom kraji. Dosť ma však odrázda fakt, že je to katolícka univerzita a ja som tak trocha orientovaný satanským smerom. Či tam s tým majú problém. Danke. 
-
nestik
Medium Professional
Ako to vyzera s matikou na odbore informatiky vacsinou ? Coho najma sa tam tyka ta matematika ? Su tam aj nejake statistiky apod... ? Lebo by som potom rozmyslal nad nejakym matematicky zameranom odborom ale to uz moze byt az nad ramec...
-
audiotrack
VIP
všetkého. Na každej informatike máš všetko od štatistiky, cez analýzu, lineárnu algebru až po diskrétnu matematiku a k tomu plno matematických predmetov (ktoré nemajú slovo matematika priamo v názve) ako teoria grafov, teoria hier a podobne
-
lacijawa
Star
Ahojte, práve končím maturitný ročník, chcem ísť na strojarinu v Košiciach. Môžem poprosiť nejakého študenta práve z tejto fakulty aby ma kontaktoval správou? Chcem si pozisťovať nejake veci ohľadom študia. Ďakujem veľmi pekne 
Nerozumiem, preco tu furt niekto pise, aby mu niekto ohladom niecoho napisal SS?!
Vsak toto je verejne forum, spytaj sa to tu a dotycny ti sem napise odpoved. Moze to tak pomoct aj niekomu inemu ak by hladal odpovede na rovnake otazky ako ty
Vsak toto je verejne forum, spytaj sa to tu a dotycny ti sem napise odpoved. Moze to tak pomoct aj niekomu inemu ak by hladal odpovede na rovnake otazky ako ty
-
lacijawa
Star
Jj asi mas pravdu
tak rovno k veci : Ak by ste mali tuto fakultu zhodnotit z hladiska obtiaznosti od 1 po 5 aku znamku by ste jej dali 1- velmi lahke. Mozem na fakulte ocakavat narocnu fyziku? Ako je to s programovanim? Dakujem pekne za vase rady resp. Skusenosti
Chodi niekto na FI MUNI na Počítačové systémy a zpracování dat alebo na FIT VUTBr Informační technologie ?