Over Ear slúchadlá

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Over Ear slúchadlá

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To ze ma nieco menej basov, neznamena ze to hra horsie.
Tu sa pletu zakladne pojmy. Kvalita basov a mnozstvo basov. Maxelly su vyrovnane sluchadla (na to som upozornoval), takze basov hraju tolko, kolko skladba naozaj obsahuje. Nic nepridavaju, nevymyslaju. Zato je ale ten bas velmi kvalitny (vzhladom ku kategorii). Zato take Beatsy (ked ich uz spominas) maju basov sice vela, ale kvalitou mizerne.

PX 360 maju basov o dost viac ako Maxelly, takze tie by mohli vyhovovat. Su ale rozmerovo podobne velke. Tak aby si sa nebal ist von aj s nimi. Podobne Creative Aurvana Live.
Ak chces nieco mensie, tak pozri Beyerdynamic DTX 501 p, pripadne rozmerovo vacsie Audio-Technica ATH-WS55 alebo aj Urbanears Zinken.
Sars
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Sars »

No vsak mne ide o kvalitu,ale aj mnozstvo bassov a samozrejme stredy a vysky aby neboli ukratene.Tie Maxelly uz hraju omnoho lepsie ked som tie nausniky poriadne v rukach postlacal tak sa zdvihli a hned to hra lepsie aj v bassoch,lebo to ma dost zarazilo ze nikde som nepocul bassy,ale po naprave som uz spokojny,az na tu velkost.Za tu cenu hraju dobre.Ale nezda sa mi ze tie Sennheiser PX 360 su az take velke,hlavne v tych nausnikoch ako tieto Maxelly.Pojdem asi do nich.A nejake drahsie co budu hrat este lepsie nez tie Sennheisery PX 360 ?Som ja ale riadny trapic :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tie Maxelly nie su ani rozohrate. Zvuk sa hodnoti az na rozohratych sluchadlach.

Co znamena drahsie?
Sars
Amateur
Amateur

No doslova som myslel za viac penazi viacej muziky :D Lebo o tychto co sa bavime su do 100 eur.Napr. nieco do tych 150 eur...ci sa najde nieco lepsie v tejto kategorii co hladam

//autoeditácia príspevku (01 Dec 2012, 22:53)
Este som zabudol...po akej dlhej dobre sa budu hodnotit ako rozohrate(priblizne)?...a aky je rozdiel medzi nerozohratymi a rozohratymi ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

U kazdych sluchadiel je dlzka rozohravania rozna, ale tych 50-100 hodin potrebuju kazde. Rozohratim sa meni zvuk, u niektorych viac, u inych menej. Tie basy su aj vec zvyku. 99% sluchadiel v nizkych cenovych kategoriach je zahuhlanych, prebasovanych. A potom keď človek prejde na niečo kvalitne, čo ma všetkeho toľko, koľko ma skutočne byť, tak to pripada že to ma malo basov.

Za 150 eur sa samozrejme najdu lepsie sluchadla.
Sars
Amateur
Amateur

Jasne rozumiem,aj tym zvykom to bude :PA vies mi odporucit este nejake lepsie sluchadla teda okrem tych Sennheiser,lebo ci uz dam 90 alebo 120 za sluchadla,to uz nieje taky velky rozdiel,ale nebudem sa branit ani drahsim ak budu omnoho lepsie.Porad este nieco prosim :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ak sa bavime o renomovanych sluchadlovych značkach a nie marketingovych (typu Beats a pod.), tak plati čim drahšie, tym kvalitnejši zvuk. Za cenu okolo 150€ štylovky s dobrym zvukom napr. Audio-Technica ATH-ES7, Philips Fidelio M1, ďalej Sony MDR-ZX700 alebo drahšie ale so špičkovym zvukom Sennheiser HD 25-1 II, pripadne zvonku V-Moda M 80. Možno by bolo dobre porozmyšľať aj o nejakom domacom modeli, ktory je relativne dobre prenosny. Napr. Audio-Technica ATH-M50s (tie su extra obľubene aj na von), Denon HP-700, Denon AH-D1100, ULTRASONE HFI-780, Ultrasone PRO 550...
Sars
Amateur
Amateur

Tie Sony MDR-ZX700 stoja len okolo 70 eur,co je zaujimave a pacia sa mi ich dlhe nausnice vzhladom na pohodlie,ale aj dizajnovo dobre.Na druhu stranu audio-technica ATH-ES7 sa mi pacia dizajnovo viac a asi maju aj kvalitnejsi zvuk nez tie Sonycka,ked som ich da do googla tak vsade maju 4 hviezdicky a viac v recenziach dokonca aj plnych 5.Na tych Denonoch a Ultrasone sa mi nepaci hlavne ze maju ten klb taky velky nad nausnicami a ze celkovo obluk vystupuje viac do sirky nez sluchadla,ale mozno si treba len zvyknut na ten vzhlad.

Dakujem za predstavenie dalsich modelov :)
Napísať odpoveď